Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Elav gastronoomiaAutor(id): Mirja von Knorring
Kujundaja: Einike Soosaar, Fotod: Egle Haidak ja Kristjan Lepp
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2008
Originaalkeel: soome keel
Tõlkija: Vesta Reest
ISBN: 9789949443000
Lehekülgi: 192
Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 171 × 246 mm
Suurus: tavaformaadist veidi suuremas formaadis ja kõvade kaantega raamat.
Sisu:
Mirja von Knorring on gastronoom ja kosmopoliit, Cordon Bleu diplomiga kokk, kes viib lugeja retkele gastronoomia ajalukku ja tänapäeva.
Raamatus peatub ta pidude ja pidustuste ajalool, toitude kujunemislugudel ning vaatleb põhjalikult mõjutusi, mis on kujundanud tänase toidukultuuri.
Eraldi peatükk on toiduvalmistamisest innustunud kunstnikest, nende kunstist ja hõrgutistest.
Raamat on sarjast: "Oma Maitse" raamat
Märkused:
Bibliograafia lk. 190-191
Märksõnad:
toiduvalmistamine
maitsmine
toiduretseptid
toitumistavad
lauakombed
kultuuriajalugu
kunstiajalugu
Hind:
13,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Toivo Niiberg, Aiasaaduste ja seente hapendamine,
Teadus, 1992, hind: 5,50 eurot
Raili Mikk, Pille Enden, Kiirelt ja tervislikult,
Ajakirjade Kirjastus, hind: 9,00 eurot
Nadežda Kaarma, Nadja väike koogiabi,
Menu, 2012, hind: 6,00 eurot
Ulla Lehtonen, Taimetoidud,
Maalehe raamat, 1995, hind: 8,00 eurot
Peeter Kard, Hoidised aedviljadest,
kirjandusühistu Teadus, 1992, hind: 4,00 eurot
Aime Sügis, Toiduretsepte üleminekuks tervislikule toitumisele. Taime-piima-muna dieet,
Ühing Teadus, 1991, hind: 4,00 eurot
Linda Petti, Piparkoogiraamat,
Hea Lugu, 2013, hind: 12,00 eurot
Angeelika Kang, Kodukiri, Pirukaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 1999, hind: 3,50 eurot
Mart Vabar, Kalajutte käsi laiutamata ehk koduranna kogupere kokaraamat,
hind: 7,00 eurot
Anni Arro, Sandra Urvak, Epp-Maria Kokamägi, Roosamanna ja banaanismuuti ehk lapsepõlvetoidud siis ja praegu,
Menu, 2017, hind: 14,00 eurot
Kokaraamatud all on 2223 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!