Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Korilase käsiraamat II. Vein, juust, vürtsid, kastmed, marinaadidAutor(id): Peeter Kard, Kaarina Naur, Tea Lajal, Valve Kelp, Milvi Kasemäe, Reelika Eerik
Kirjastus: Nõiaraamat
Linn: Tartu
Aasta: 2006
Originaalkeel: eesti keel
ISBN: 9985961455
Lehekülgi: 308
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 150 × 210 mm
Suurus: tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Sarja teine osa on sisuliselt koka-aabits, mille eesmärk anda inimesele julgust ja teadmisi põhitoiduainetega kombineerimiseks ja katsetamiseks. Ehk: kuidas igast seenest, kalast või lihapalast tervisliku pidulaua saab katta. Valmisroogade ja poekülluse vahel kipub ununema vana tõde, et põhiliste töövõtete tundmisel ei saa ükski toit väga untsu minna ja maitseained, kastmed, joogid ning esitusviis on asjad, mis samale roale uue näo ja söögikorrale üha uue meeleolu annavad. Kuidas neid õigesti valida, edukalt kombineerida ja milliste töövahenditega parim ning tervislikeim tulemus saadakse, juhatabki Peeter Kardi koostatud käsiraamat. Suure osa vajalikest teadmistest on kirja pannud Peeter Kard, lisaks kutsus ta appi sõbrad: Kaarina Naur - restorani "Aed" peakokk, Tea Lajal Tartu veiniklubist, Võru Juustu tehnoloog Valve Kelp, kutseõpetajad Reelika Eerik ja Milvi Kasemäe. Hulk lihtsaid võtteid, tähtsaid nippe ja vajalikke tabeleid on pikitud põnevate lisateadmistega, millele Peeter Kardi muhe jutustamisviis veelgi vürtsi lisab.
Märksõnad:
retseptid
nõuanded
vein
juust
maitsetaimed
vürtsid
marineerimine
kastmed
toiduvalmistamine
toiduained
serveerimine
kokaraamatud
käsiraamatud
Hind:
12,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Elle Reeder, Hoidistamine,
Valgus, 1993, hind: 4,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek, Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1980, hind: 3,00 eurot
Maire Suitsu, Kevadpühade piduroad,
Varrak, 2011, hind: 11,00 eurot
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 21,00 eurot
Peeter Kard; toimetanud Ingrid Sõnajalg, Ungari köök,
Varrak, 1994, hind: 9,00 eurot
Amanda Cross, Charmaine Yabsley, Tervistavad joogid. 60 tervise kosutajat,
Maalehe Raamat, 2011, hind: 15,00 eurot
Wend/Priit Kuusk. Toimetanud Mart Kuusk, Köögiorja päevaraamat,
Eesti Ekspressi Kirjastus, 2008, hind: 15,00 eurot
Felix Kala, Tea, mida sööd. Toidu lisaainete välimääraja,
Haigur OÜ, 2011, hind: 7,00 eurot
Angeelika Kang, Lia Virkus, Šokolaad. Lihtsatest küpsistest hõrkude kookideni,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 20,00 eurot
Linda Petti, Kokaraamat poissmeestele,
1991, hind: 2,50 eurot
Kokaraamatud all on 2225 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!