Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Leivakünast ahjuluuani. Leivavalmistamisest ja sellega seotud esemetestAutor(id): Hella Keem; koostanud Inge Käsi ; toimetanud Mari Kendla ; eessõna: Inge Käsi, Mari Kendla
Kujundaja: Merle Moorlat
Kirjastus: EKSA
Linn: Tallinn
Aasta: 2020
Originaalkeel:
ISBN: 9789949684465
Lehekülgi: 136
Seisukord: heas korras uus raamat kirjastusest
Mõõdud: 215x170
Suurus: Kõvakaaneline
Sisu:
Selle raamatu saame teele panna keskmiselt 3-5 päeva jooksul peale raha laekumist meie arvele.
Raamatu sisuks on Hella Keema (1915–1997) ülikooliajast pärit aastakümneid käsikirjas seisnud etnograafiline uurimistöö.
Teose põhirõhk on endisaegsetel eesti leivanõudel ja leiva valmistamisega seotud esemetel ning nende nimetustel. Kirjeldatakse leivanõude valmistamist, arengut ja tüpoloogiat. Vaatluse all on leivataina segamisvahendid, mitmesugused kraabid leivanõu puhastamiseks, leivalabidad, ahjuroobid ja ahjuluuad. Kõiki kirjeldatud esemeid tutvustatakse ka folkloorsest aspektist ning antakse võrdlev lühiülevaade uurimise all olevatest objektidest seoses sugulasrahvastega. Raamatust leiab ka eestlastele omase hapendatud rukkileiva valmistamise etapid.
Teost illustreerivad autori enda joonised ning kunstnik Hilda Kamdronilt
(1900–1972) spetsiaalselt selle töö jaoks Eesti Rahva Muuseumi esemekogude ja fotode põhjal tellitud unikaalsed pliiatsijoonistused.
Raamat tõstab esile hapendatud rukkileiva, eestlastele olulise identiteedisümboli.
Märksõnad:
EKSA
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Leivakünast ahjuluuani. Leivavalmistamisest ja sellega seotud esemetest, Hella Keem; koostanud Inge Käsi ; toimetanud Mari Kendla ; eessõna: Inge Käsi, Mari Kendla, EKSA 2020Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Elle Reeder, Hoidistamine,
Valgus, 1993, hind: 4,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek, Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1980, hind: 3,00 eurot
Maire Suitsu, Kevadpühade piduroad,
Varrak, 2011, hind: 11,00 eurot
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 21,00 eurot
Peeter Kard; toimetanud Ingrid Sõnajalg, Ungari köök,
Varrak, 1994, hind: 9,00 eurot
Amanda Cross, Charmaine Yabsley, Tervistavad joogid. 60 tervise kosutajat,
Maalehe Raamat, 2011, hind: 15,00 eurot
Wend/Priit Kuusk. Toimetanud Mart Kuusk, Köögiorja päevaraamat,
Eesti Ekspressi Kirjastus, 2008, hind: 15,00 eurot
Felix Kala, Tea, mida sööd. Toidu lisaainete välimääraja,
Haigur OÜ, 2011, hind: 7,00 eurot
Angeelika Kang, Lia Virkus, Šokolaad. Lihtsatest küpsistest hõrkude kookideni,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 20,00 eurot
Linda Petti, Kokaraamat poissmeestele,
1991, hind: 2,50 eurot
Kokaraamatud all on 2225 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!