Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Toit ja tervis taimedestAutor(id): Krista Kaur; toimetanud Eha Kõrge; konsulteerinud Annely Soots ja Urmas Laansoo
Kujundaja: Päivi Palts
Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2024
Originaalkeel:
ISBN: 9789985360316
Lehekülgi: 416
Seisukord: heas korras uus raamat kirjastusest
Mõõdud: 240x168
Suurus: Kõvakaaneline
Sisu:
Selle raamatu saame teele panna keskmiselt 3-5 päeva jooksul peale raha laekumist meie arvele.
Raamat „Toit ja tervis taimedest” viib lugeja rännakule toidutaimede põnevasse ja meeliköitvasse maailma. Oluline on mõista, et teadlikult toitu valides saame oma tervise heaks ise üllatavalt palju teha. Vana-Kreeka arst ja arstiteaduse rajaja Hippokrates on öelnud aegumatud sõnad: „Sinu toit olgu sinu ravim ja sinu ravim olgu sinu toit”. Tuntud India vanasõna „Kui sa toitud õigesti, ei ole sul ravimeid vaja” kinnitab sama mõtet. Eestlastelgi on ju ilus ütlus „Toit on tervise varaait!”.
Botaaniliste kirjelduste ja toiteväärtuse info kõrval leiab siit kaasahaaravaid lugusid toidutaimede ajaloost, rännakutest erinevate maailmajagude ja kultuuriruumide vahel. Käesolev raamat sisaldab ka mitmeid praktilisi nõuandeid ja ideid erinevate toidutaimede kasutamiseks. Kui soovite rohkem teada saada oma lemmikpähklite kohta või lugeda selliste taimeriigi staaride elust nagu jaapani vasaabia või india mangopuu, on see raamat heaks teejuhiks. Kindlasti leiab raamatust ka üllatusi näiteks lehekülgedel, kus kohtume tiigripähklite ja madukurkidega. Omajagu üllatav on lugeda ka pöidlapikkustest pisilaimidest ja särtsakatest juunosidrunitest, taimsest kaaviarist ja Filipiinide juveelidest. Leidub ka selliseid toidutaimi, kellest eestikeelsest kirjasõnast seni midagi ei leia, nagu näiteks lootusepõõsas ja ploomik, kes saidki eestikeelse nimetuse just selle raamatu jaoks.
Raamatu autor on tutvustanud toidutaimi mitmetes raamatutes ja artiklites, tele- ja raadiosaadetes, loonud temaatilisi haridusprogramme ning pidanud loenguid ja korraldanud ekskursioone ja töötubasid teemadel „Taimne eksootika toidulaual”, „Toit ja tervis taimedest”, „Valikute küsimus”, „Söödavad õied”, „Looduslikud alternatiivid rafineeritud roosuhkrule”, „Vedaliku köögi saladused” jpt. Koos kolleegidega Tallinna botaanikaaiast on toidutaimi tutvustatud ka arvukatel näitustel. Raamatu autor on osalenud konsultandina Eesti Tervisemuuseumi näitusel „Elada või mitte – suhkrus on küsimus” ning tutvustanud toidutaimi ka rahvusvahelistel konverentsidel Poznanis, Vilniuses ja Madridis.
Krista Kaur on lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli (praegune Maaülikool) agronoomia teaduskonna ning alates 1994. aastast töötab Tallinna botaanikaaias teadus- ja haridusosakonnas metoodikuna. Sügavamast huvist toidutaimede, toidu ja tervise seoste vastu, lõpetas autor Annely Sootsi Tervisekooli toitumisnõustaja erialal ja alustas õpinguid funktsionaalse toitumise terapeudi õppes. Krista Kaur on kasvatanud toidutaimi hüdropoonika meetodeid rakendades rahvusvahelises ettevõttes Natufia Labs.
Märksõnad:
Varrak
Päivi Palts
taimed
faktid
rakendusbotaanika
toit
toidutaimed
funktsionaalne toit
loodusravi
fütoteraapia
käsiraamatud
toiduretseptid
Hind: -

Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Toit ja tervis taimedest, Krista Kaur; toimetanud Eha Kõrge; konsulteerinud Annely Soots ja Urmas Laansoo, Varrak 2024Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Silvia Kalvik, Eesti köök (vene keeles),
Valgus, 1987, hind: 6,00 eurot
Linda Petti, Munatoite,
Valgus, 1987, hind: 2,50 eurot
Sandra Sentjurin, Magustoitudega ümber maailma. Lihtsaid hõrgutisi 80 riigist,
Pegasus, 2013, hind: 24,00 eurot
Carla Bardi, Ikuei Arakane, Sushi samm-sammult. Üle 70 valitud retsepti,
Koolibri, 2015, hind: 18,00 eurot
Kuldne kokaraamat. Üle 280 suurepärase retsepti,
Varrak, 2012, hind: 25,00 eurot
Kaupo Kindsigo ja Epp Mihkels, Ulukiroad,
Menu, 2010, hind: 19,00 eurot
Peeter Kard, Soome köök,
1992, hind: 4,00 eurot
Lia Virkus, Angeelika Kang (retseptid), Maire Suitsu (tekst), Õunakoogid,
Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 8,00 eurot
Erika Casparek-Türkkan, Kalad ja mereannid,
Avita, 2001, hind: 13,00 eurot
Kati Ambo-Vaher, Appi, külalised! ehk Paanikata peolaud,
Kati Ambo-Vaher, 2020, hind: 20,00 eurot
Kokaraamatud all on 2358 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!