Aeduba, Peeter Kard, 1992 Klõpsa siia , et näha täielikku loendit! Aeduba, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat. ee
Alates 11. märtsist saab poodi tellitud pakke kätte endiselt tööajal E-R 10-18.00 ja L 10-16.00. Kaupluse ukse tagant helista tel. 734 1901. Pakiga posti teel saatmine toimib tavapäraselt.
Ostukorv

Ostukorv on tühi

Teema: Kokaraamatud
Pealkiri: Aeduba
Autor(id): Peeter Kard

Kirjastus:
Linn:
Aasta: 1992
Originaalkeel: eesti keel
Lehekülgi: 8
Sari: Koduaed ja köök

Seisukord: normaalses korras raamat
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega

Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 049

Raamat sarjast Koduaed ja köök

Aeduba ehk türgi uba (Phaseolus volgaris L.) on kõrge toiteväärtusega ja maitsev köögivili. Aedoad sisaldavad rohkesti valku, mineraalaineid ja vitamiine. Rohelised aedoakaunad on aga insuliinitaoliselt toimiva aine glükokiniini allikaks.
Meil kasvatatakse põhiliselt madalaid ja poolmadalaid põõ-sasaedube. Kõrged ehk Sattoad on pika kasvuajaga ja kõik kau-nad ei jõua tarbimisküpsuseni. Saagi suurendamiseks on soovitav kõrgete aedubade istikuid pottides ette kasvatada. Aeduba pärineb Lõuna-Ameerikast ja soojalembese kultuurina vajab tuulte eest kaitstud lõunapoolset kasvukohta. Seemned külvatakse mai lõpupäevil või juuni algul. Soojas mullas tärkavad taimed umbes nädalaga, kuid ka kõige nõrgem öökülm mõjub aedoale hukutavalt. Seepärast on soovitav varaseid külve kaits-ta kilega. Nagu teistelgi liblikõieliste! asuvad ka aedoa juurtel õhulämmastikku siduvad mügarbakterid. Seega on aeduba hea aedvili, sest ta jätab umbrohupuhta ja lämmastikurikka mulla.
Toiduks käsutatakse värskeid või konserveeritud aedoa poolvalmis ehk rohelisi kaunu ja teri. Täisküpseid kuivatatud aedube käsutatakse pärast leotamast suppide, püreede, hautiste, salatite, ja ühepajatoitude valmistamiseks. Toored aedoad on toiduks kõlbmatud.
Aedoasordid liigitatakse kaunte omaduste järgi kolme rühma. 1. Kiududeta aedoad ehk suhkruoad. 3. Poolkiulised ehk poolsuhkruoad. 3. Kiulised ehk poetisoad.
Poetisoad on kõige sobivamad talviseks kuivatamiseks. Suhkruoad sobivad nii kuivatamiseks kui ka konserveerimiseks. Kõige maitsvamad on aga suhkruubade poolvalminud noored kaunad, milles seemned alles hakkavad arenema. Kokanduses nimetatakse neid tavaliselt rohelisteks aedubadeks, kuigi mõned sordid on hoopis kollased ja on tuntud vahaubadena. Järgnevad retseptid on antud noorte aedoakaunte kohta. Talviseks käsutamiseks tuleb neid hooajal hoidistada.

Hind: 4,00 EUR
Otsing autori järgi:

Peeter Kard, 33 pannkooki,
Perona, 1992, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, Kehva aja kokaraamat,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, Hoidised aedviljadest,
Eesti Aianduse ja Mesinduse Selts, 1990, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, Kaarina Naur, Tea Lajal, Valve Kelp, Milvi Kasemäe, Reelika Eerik, Korilase käsiraamat II. Vein, juust, vürtsid, kastmed, marinaadid,
Nõiaraamat, 2006, hind: 12,00 eurot

Peeter Kard, Salateid ja suupisteid,
Varrak, 1991, hind: 3,00 eurot

Peeter Kard, Kotletid & kastmed,
Varrak, 1993, hind: 7,00 eurot

Peeter Kard, 33 keeksi,
Perona, 1990, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, Hoidised puuviljadest,
1991, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, Puljongid & pirukad,
Varrak, 1992, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, Hoidised aedviljadest,
kirjandusühistu Teadus, 1992, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, 33 sousti,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, Lihtsaid ungari toite,
1992, hind: 2,50 eurot

Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Carla Bardi, Taimetoidud. Eelroad ja suupisted, supid ja salatid, makaroni- ja teraviljatoidud, köögivili ja oad, lihtsad magustoidud,
Koolibri, 2013, hind: 15,00 eurot

retseptid: Otavamedia OY ; koostanud ja toimetanud Katrin Reinmaa, Parimad pirukad. Soolased ja magusad,
Ühinenud Ajakirjad, 2016, hind: 5,00 eurot

tekst: Mollie Thomson, Rosalba Gioffrè, Carla Bardi, Salatid. Minikokaraamat,
Sinisukk, 2004, hind: 4,00 eurot

Toimetanud Harri Ilves, Angeelika Kang ja Lia Virkus, Wok-toidud,
Pere ja Kodu, 2002, hind: 13,00 eurot

Carla Bardi, Pitsa. Üle 50 suurepärase retsepti pitsasõpradele,
Varrak, 2010, hind: 16,00 eurot

Gerda Kroom (koostaja), Läti köök,
Odamees, 2008, hind: 11,00 eurot

Anne Kangur (koostaja), Põnevad suupisted,
Odamees, 2008, hind: 10,00 eurot

Koostanud: Gerda Kroom, Slaavi köök. Vene, Ukraina, Valgevene,
Odamees, 2007, hind: 11,00 eurot

Elisabeth Sild, Keedu- ja majapidamisraamat,
Maalehe Raamat, 2001, hind: 13,00 eurot

Michael Jackson, Suur õllemääraja,
Eesti Entsüklopeediakirjastus, 2002, hind: 20,00 eurot



Kokaraamatud all on 2217 raamatut. Klõpsa siia, et näha täielikku loendit!
Aeduba, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Aeduba, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Aeduba, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Aeduba, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Aeduba, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Aeduba, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee

Kasutatud raamatud
Alates 1999. aastast järjest täienenud raamatukataloog sisaldab täna üht Eesti kõige hoolikamalt valitud, sisukaimat kollektsiooni, mis pakub raamatusõpradele ehedaimat lugemisrõõmu.

Üle 47 000 väljaande
Kui tüüpilises raamatupoes on tavapäraselt müügil umbes 3000 raamatut, siis Vanaraamatu antikvariaat pakub lugejaile suuremat valikut, sest müüme kasutatud raamatuid erinevatest kümnenditest.

Raamatute tellimine
Kõiki kataloogis müügil olevaid väljaandeid saad mugavalt tellida veebilehe kaudu.
Veebist ostmise juhend
Tellimistingimused
Privaatsustingimused

Kontaktandmed
Biblio OÜ, reg.nr. 10598332,
Raamatupood: Riia 5, Tartu, 51010 Eesti
Veebikataloog: www.vanaraamat.ee
Kontakttelefon (+372) 7 341 901
E-mail: 

 


www.vanaraamat.ee © 2024 Biblio OÜ » Kvaliteetsed kasutatud raamatud