Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Klõpsa siia , et näha täielikku loendit! Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat. ee
Alates 11. märtsist saab poodi tellitud pakke kätte endiselt tööajal E-R 10-18.00 ja L 10-16.00. Kaupluse ukse tagant helista tel. 734 1901. Pakiga posti teel saatmine toimib tavapäraselt.
Ostukorv

"Minu tänav. Värvi ja nuputa""Vingerdis""Viikingid Eesti Meremuuseumis. Mei..""Bremeni linna moosekandid ja teisi..""Mälestusi. Eesti mälu""Filosoofiline sõnaraamat""Ahvina sündinud Inimese põlvnem..""Yellow Submarine. Kollane allveela..""Uus Euroopa sajand""Leegitsev süda""Saatuse mängud""Skandaali hingus""Vaikus""Kogutud novellid 2""Kaarel, kas mäletad?""Suhkruvesi""Indreku lapsed. Romaan""Via regia""Väike ilves, suur Murr ja teised""Mesilane Maia ja tema seiklused""Ahoi! Maa lõunas!""Kaheksas päev""Isahiir Huberti teaduslik uurimist..""Kurjus""Minu elud""Tulevikutarkus""Daami portree""Agoonia""Sinu väikesed sõbrad""Õnnelikud päevad ja teisi näide..""Muistsed asulad ja linnused (artik..""Kiusamisest vabaks. Muinasjututege..""Preili Fifi. Valik novelle. Europe..""33 kevadsuppi""Miks konn hüppab. Virumaa laste m..""Looduslikke dekoratiivtaimi""Vabariigi pojad ja tütred 1. osa""Salavastane""Nõukogude võim Eestis. Oktoober ..""Saatuse kiusamine. Caine. Teine ra..""Tenerifel tegelikult. Elu laste ja..""Eesti-horvaadi vestlussõnastik""Tuhandeaastane Tartu. Nooruse ja h..""Tervise käsiraamat, vihik 5""Valgekihv""Kuhu kõik nad jäid? 14. juuni 19..""Metamorfoosid ehk Kuldne eesel""Krabat""Arvutame. Pööra klappe ja leia v..""Eesti vabadussõja poliitiline aja..""Kerkokell""Armastaja""Duell lumepildujatega""Püüdlusi väärinud aare""Minu isa kuulsusrikkad päevad. Me..""Swanni armastus""Laevad kaotavad tüüri""Mäe hääl""Armastus. Valik novelle ja jutustu..""Ühiskonnaõpetus põhikoolile. II..""Vips ja Sulli""Eesti teadlased väljaspool koduma..""Ashinari kroonikad""Kas kass paneb mu silmamunad nahka..""Delfiinide maal""Välk lootoses. Erootika läbi aeg..""Ööloom""Armunäljas""Väike armastuse lugu""Pariisi jalakäija. Europeia sari""Silmade avamise päev (jutustused)""Koka- ja mänguraamat. Maitsvaid r..""Koestler, Raskin, Attardo ja teise..""Volli kasvab suureks""Surmani on aega""Roheline vanker""Baklažaanitoidud""Meie sõbrad. Lugusid koertest ja ..""Päikeseplikad""Kogu kodutee. Lugusid ühelt Aafri..""Õmblemine. Täielik käsiraamat""Sadam udu taga""Ajaloolise tõe otsinguil 20. jaa..""Lülihaaval. II kogu luuletusi""Pühameeste sepitsused. Europeia s..""Kõik on mõeldav""Ruum, kus rändavad inglid. Inglit..""Suure nutu ajal I-II. Romaan Vene-..""Kuus mõttemütsi. Lihtsad vahendi..""Loomine või evolutsioon?""Elektrimõõtmised ja mõõteriist..""Armastus ja teised suured lootused""Uno Loop. Läbi elu""Maracoti sügavik""Panso 100. Nii palju kui andsid ko..""Uue maailma hällilaul""Väike pagariäri Brooklynis""Krimmipoisid aastakümneid hiljem""Tüdrukute koolivaheajaraamat""Ehituskonstruktsioonide projekteer..""Winnetou 1991/8. 2. osa. 3. vihik""Viisteist naeratust""Siis kui loomad veel rääkisid""Ajamasin. Maailmade sõda""Theodore Boone: lapserööv""Mõistus ja tunded""Minu esimene šablooniraamat. Numb.."
107 tk kogusumma: 996,40 EUR

Teema: Toitumine
Pealkiri: Gastrofüüsika: uus söömisteadus
Autor(id): Charles Spence
Kujundaja: Kaspar Ehlvest


Kirjastus: Argo
Linn:
Aasta: 2018
Originaalkeel:
Tõlkija: Tiina Randus
ISBN: 9789949607532
Lehekülgi: 392
Sari: Elav teadus 13

Seisukord: heas korras raamat

Mõõdud: 150 × 215 mm
Suurus: tavaformaadis, kõvas köites

Sisu:
Taldrikud on ümmargused ja valged. Noad ja kahvlid on siledast metallist. Sool ja pipar on käeulatuses. Te sööte ettearvatava roa ära ettearvataval viisil ja toidust saadud elamus ununeb niipea, kui söögilaua tagant tõusete. Aga kuidas maitseks seesama roog serveerituna kandilisest taldrikust, helbituna karvase varrega lusika abil ja heliga maitsestatuna? Kas ja kuidas te seda söömaaega mäletaksite?

Me sööme mitte ainult suu, vaid ka silmade, kõrvade, nina, mälu ja kujutlusvõimega. Maitseelamust kujundab miljon pisiasja, sealhulgas restorani või söögitoa helitaust, laudlina (või selle puudumine), ümber ringi levivad lõhnad, söögiriistade kaal, seltskond ja veel mitu muud taldrikuvälist tegurit. Isegi nii lihtne asi nagu küpse pirni hammustamine on äärmiselt keerukas ja mitut meelt hõlmav tegevus: aju peab kokku siduma aromaatse lõhna, maitse, tekstuuri, värvuse, samuti heli, mille hambad tekitavad, kui mahlast viljaliha haukavad, rääkimata pirnikoore krobelisusest.

Toidu ja joogi maitsmisel tekkiva multisensoorse elamuse üksikasju uuribki gastrofüüsika-nimeline uus söömisteadus, mis ühendab gastronoomia kulinaarsed saavutused ja psühhofüüsika taju-uuringud. Kõige värskemad avastused ja uuenduslikumad gastrofüüsikalised ideed proovitakse esmalt järele restoranis ning seejärel liiguvad need edasi pardatoitlustusse, haiglasööklasse, ketirestorani või kodukööki.

„Gastrofüüsika: uus söömisteadus“ on „Elava teaduse“ sarja 13. raamat.

Charles Spence on Oxfordi ülikooli professor ja eksperimentaalpsühholoog. Ta juhib oma uurimislaborit ja konsulteerib rahvusvahelisi ettevõtteid. Spence on tunnustatud teadusajakirjades avaldanud üle 500 artikli ning pälvinud mitu teadusauhinda.

„Soovitame „Gastrofüüsikat“ lugeda kõigil restoranipidajatel, kokkadel ja kodukokkadel ning toidu- ja joogihuvilistel. Restoranipidajad ja kokad võivad siit saadud teadmiste abil pakkuda kundedele läbimõeldud, kõiki meeli haarava elamuse, toidunautijad mõistavad paremini restoranis toimuvat ning oskavad pakkuda koduköögis sõpradele üllatava toidu- ja joogielamuse.“
Tõnis Siigur, Siigur Restoranid peakokk ja juht
Orm Oja, NOA Chef ’s Halli peakokk

„Suus – nagu Charles väidab – toimub väga vähe asju täpselt nii, nagu tundub. Palju rohkem, kui me oskame ette kujutada, oleneb toidust saadav nauding subjektiivsusest – mälestustest, assotsiatsioonidest ja emotsioonidest. See on vaimustav teema, mille uurimisel saate teha esimesed sammud, kui loete „Gastrofüüsikat“.“
Heston Blumenthal, Briti tippkokk

Originaali pealkiri Gastrophysics : the new science of eating. Eesti keeles

Märksõnad
kokandus
toidud
söömine
aistingud
emotsioonid
psühholoogilised aspektid
psühhofüüsika
toitumisharjumused
toitumisteadus
Elav teadus
Argo kirjastus

Hind: - Hetkel on otsas*

*Jäta enda märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.

Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee
Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee
Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee
Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee
Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee
Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee

Kasutatud raamatud
Alates 1999. aastast järjest täienenud raamatukataloog sisaldab täna üht Eesti kõige hoolikamalt valitud, sisukaimat kollektsiooni, mis pakub raamatusõpradele ehedaimat lugemisrõõmu.

Üle 55 000 väljaande
Kui tüüpilises raamatupoes on tavapäraselt müügil umbes 3000 raamatut, siis Vanaraamatu antikvariaat pakub lugejaile suuremat valikut, sest müüme kasutatud raamatuid erinevatest kümnenditest.

Raamatute tellimine
Kõiki kataloogis müügil olevaid väljaandeid saad mugavalt tellida veebilehe kaudu.
Veebist ostmise juhend
Tellimistingimused
Privaatsustingimused

Kontaktandmed
Biblio OÜ, reg.nr. 10598332,
Raamatupood: Riia 5, Tartu, 51010 Eesti
Veebikataloog: www.vanaraamat.ee
Kontakttelefon (+372) 7 341 901
E-mail: 

 


www.vanaraamat.ee © 2025 Biblio OÜ » Kvaliteetsed kasutatud raamatud