Teeme ise: liha, kala, marjad, puu- ja köögiviljad, seened, leib, sai, piim, piimatooted, joogid, maitsetaimed Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Teeme ise: liha, kala, marjad, puu- ja köögiviljad, seened, leib, sai, piim, piimatooted, joogid, maitsetaimedAutor(id): koostaja Merike Kask
Kujundaja: Külli Reinup
Kirjastus: Agitaator
Linn: Tallinn
Aasta: 2010
Originaalkeel:
ISBN: 9789985993293 (köites) 9789949900503 (vale)
Lehekülgi: 272
Seisukord: normaalses korras raamat
Suurus: tavaformaadis, kõvas köites
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 292
Pole vist kellelegi saladus, et kõige tervislikum on värske toit. Kahjuks ei püsi paljud toiduained kaua värskena ja seepärast tuleb neid püüda säilitada. Ka aegadel, mil polnud külmkappe ega sügavkülmikuid, tuli perenaistel toiduvarusid nii säilitada, et neist jätkuks pikaks ja pimedaks talveks, jätkuks ajani, mil põllult uut saaki võis loota. Nii rippusidki sahvrites suitsusingid, keldrites hapnesid kapsad ja kurgid, tünnides ootasid omaaega soolakalad. Nii elati üle sõjad ja ikaldused.
Kogemused, kuidas toiduaineid säilitada, on antud edasi põlvest põlve. Iga perenaine on õpetusi omal moel veidi täiustanud ja oma pere maitsele kohendanud. Põhitõed on aga jäänud tänaseni samaks.
Selles raamatus kirja pandud püüab olla abiks neile kokkajaile, kel on sooviks aiast või põllult kogutud saak võimalikult kaua ja väikeste kadudega hoidistada. Samuti leiab siit hüva nõu selleks puhuks, kui kodus ootab toiduks saamist suur hulk värsket liha või kala. Ja kui pere on harjunud, et pereema- või -isa oskab pea kõigest midagi maitsvat teha, võib ju proovida ka ise leib-saia või juustu ning võidki valmistada.
Märksõnad:
Teeme ära: liha, kala, marjad, puu- ja köögiviljad, seened, leib, sai, piim, piimatooted, joogid, maitsetaimed
toiduained
säilitamine (toitlustus)
hoidised
toiduvalmistamine
kokaraamatud
Hind:
12,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Kristel Voltenberg; retseptid kirja pannud: Lia Virkus, retseptid: Anti Lepik, Siim Roomet; toimetanud: Tiina Lebane, Šampanjaga olen ma rõõmus. Jagades kirge elust, šampanjast ja toidust,
Kristel Voltenberg, 2023, hind: 28,00 eurot
Hugh Johnson, Suuri viinikirja,
Tammi, hind: 13,00 eurot
Michael Jackson, Michael Jacksons Malt Whisky Companion,
Dorling Kindersley, 1999, hind: 17,00 eurot
Anne Sheasby, Suur kastmeraamat. 365 lihtsat ja kiirelt valmivat kastet, salsat, salatikastet ja dippi,
Maalehe Raamat, 2006, hind: 15,00 eurot
Anne Wilson, Klassikalised supid,
Koolibri, 2008, hind: 5,00 eurot
Markus Haxter, Hea toidu aabits. 50 lihtsat asja, mida peaks teadma heast toidust,
Kunst, 2009, hind: 9,00 eurot
Mirja von Knorring, Elav gastronoomia,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 13,00 eurot
Kai Linnilä, Aias kasvab ühepajatoit. Kokaraamat,
Sinisukk, 1995, hind: 5,00 eurot
Ragnar Sokk, Margit Mikk-Sokk, Eesti rahvustoidud. Traditional estonian cooking,
Tulip, 2019, hind: 23,00 eurot
Koostanud Eda Allikmaa, Minu kokaraamat,
Petrone Print, 2011, hind: 24,00 eurot
Kokaraamatud all on 2327 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!