Teema: Toitumine
Pealkiri:
Normaalse Söömise Kursuste Käsiraamat. Teejuht ja abimees eluks nüüdisaja globaalsel infoprügimäelAutor(id): Urmas Kokassaar, Anne Lill ja Mihkel Zilmer
Kujundaja: Marek Allvee
Kirjastus: Avita
Linn: Tartu
Aasta: 2012
Originaalkeel:
ISBN: 9789985218648
Lehekülgi: 160
Seisukord: kaaned pisut kulunud, pühendus sees, sisu korras
Mõõdud: 212 × 251 mm
Suurus: suures formaadis ja pehmes köites raamat
Sisu:
Nüüdisaja elu on paraÂdoksaalne! Ãœha kasvav tohutu infohulk internetis, paberil ja mistahes keeles pole parandanud inimeste haritust nii elutähtsas asjas nagu söömine. Hoopis vastupidi. Tulemuseks on ähÂmasÂtunud põÂhiÂtõed, väljamõeldised, legendid, mistahes huvidest genereeritud ja agresÂsiivsete müügilooÂsungitega pealeÂsuruÂtavad sõnumid. Ja nii süvenebki inimeste pidev tõmblemine ühest äärÂmusest teise, sest ühel päeval ilmub näiteks teade kohvi joomise kahjulikkusest, järgmisel aga sõnum selle tarbimise kasulikkusest. Kuidas käituda, mida teha? Lahendus on lihtne! Tuleks omanÂdada normaalse söömise elulised algtõed.
Raamat aitab seda teha! Nii nagu meie varasemates raamatutes on ka siin tähtis põhimõte, et kõigil inimestel on õigus saada selget, neutraalset ja süsteemset söömisÂalast inforÂmatÂsiooni ja haridust. See on lõppÂkokkuÂvõttes ka majanduslikult tulus, nii inimese enda kui ka kogu meie ühiskonna jaoks. Ja veel, kui oled omandanud normaalse söömise elulised alustõed, siis märkad, et sinu bioloogilist elu ei suuda enam risustada ei pidevalt pealesurutav pseuÂdoinfo ega mitmesugused kompleksid. Söömine on inimelu alus. PuuÂduÂjäägid ja liialdused selles põhÂjustavad varem või hiljem häireid inimkehas. NõrÂgeÂnevad keha passiivsed ja aktiivsed kaitsesüsteemid, häirub rakkude jagunemine, piÂdurdub haavade paraÂÂÂnemine, aeglustub ainevahetus, väheneb lihaste jõudlus, tasapisi langeb ka vaimne võimekus. PõhiÂteadmised söömisest on hädaÂvajalikud kõikidele inimestele ja neid selles raaÂmatus ka selgiÂtatakse. Selline info on vajalik, et oleks võimalus elada normaalselt (loe: õnnelikult) nüüÂdisÂaja söömisÂalases «info» ÂÂupuÂtuses, mis valdavas enaÂmikus on inimorgaÂnismi jaoks kehÂtetu ja popuÂlistÂlik, tugevalt kallutatud kellegi/millegi ärihuvidest jms.
Käsiraamatu esimene osa on normaalse söömise lihtne aluskursus, mis annab lühidalt ja selgelt teadmised, mille omandamiseks pole vaja mingitki eriharidust. Selles tuuakse välja põhireeglid, mida peaks teadma ja järgima igaüks. Pane tähele! Kui piirdudki vaid selle lühikese põhikursuse omanÂdamise ja rakendamisega ka siis võid olla enda üle uhke. Sa oled ellu viinud kõige olulisema osa oma ainevahetuse ja tervise nimel jne. Raamatu teine osa on normaalse söömise süvakursus, mis selgitab lihtsalt toitainete mõisted ja vajaduse harides sügavama huviga lugejaid põhitoiduainete valdÂkonÂnas ning tervisele soodsa ehk norÂmaalse söömise detailsemaks rakendamiseks. Rõhutame, et see osa annab esmakordselt laiale lugeÂjasÂkonnale ka teaduspõhise info söögipoolise toitainete tegeliku sisalduse kohta, lähtudes seeÂjuuÂres inimkeha reaalsest päevasest vajadusest. Käsiraamatu kolmas osa kannab tingliku nimetust norÂmaalse söömise ülikoolikursus. Selles anaÂlüüsitakse mistahes põhjusel kuuÂmaks köetud teemasid nende tegelikus sisus võtmaks maha hirÂme, rumalusi jne. Võid veenduda korduvalt, et söömisrumaluste peiteaeg on tavaliselt 10–15 aastat. Käsiraamatu lõpus on nn lisaluÂgeÂmise peatükike elu ja söömise laiemaks mõnusaks tunnetamiseks ja sellest arusaamise soonega inimesele ka lihtsalt mõnuÂlemiseks. Raamat on sobiv kõigile, kes soovivad harida ennast ja ka nendele, kes tegelevad kooli-süsteemis teiste harimisega.
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Normaalse Söömise Kursuste Käsiraamat. Teejuht ja abimees eluks nüüdisaja globaalsel infoprügimäel, Urmas Kokassaar, Anne Lill ja Mihkel Zilmer, Avita 2012Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Toitumine alla viimati lisatud:
Silvi Mänd, Tervislikust toitumisest,
Silvi Mänd, 1998, hind: 6,00 eurot
Koostanud: Jüri Nevdubski, Eluteadus. Maharishi ayurveda. Kehatüübi test ja toitumine,
Nebadon, 1994, hind: 8,00 eurot
Ernst Schneider, Teadmiseks kõigile (dieettoidust),
1993, hind: 2,00 eurot
Nadja Hermann, Ideaalse kaalu võti ehk võit rasva loogika üle,
Varrak, 2017, hind: 17,00 eurot
Martin Ingvar, Gunilla Eldh, Kehakaalu kontrollib aju,
Tänapäev, 2011, hind: 15,00 eurot
Linda Lazarides, Veekose dieet. Kuidas vedelikupeetust kontrolli all hoides vabaneda 7 päevaga peaaegu 7 kilost,
Ersen, 2000, hind: 12,00 eurot
David Grotto, 101 toiduainet, mis võivad päästa su elu,
Ersen, 2010, hind: 9,50 eurot
Aive Luigela, Targalt toitudes terveks 2,
Varrak, 2009, hind: 11,50 eurot
Signessa Kalmus, Süües saledaks,
Pilgrim, 2017, hind: 21,00 eurot
Koidu Kelt, Linda Lamp ja Robert Piir, Puuviljad, marjad, tervis. Toiteväärtus, säilitamine ja kodune töötlemine,
Valgus, 1997, hind: 8,00 eurot
Toitumine all on 364 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!