Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Elav gastronoomiaAutor(id): Mirja von Knorring
Kujundaja: Einike Soosaar, Fotod: Egle Haidak ja Kristjan Lepp
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2008
Originaalkeel: soome keel
Tõlkija: Vesta Reest
ISBN: 9789949443000
Lehekülgi: 192
Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 171 × 246 mm
Suurus: tavaformaadist veidi suuremas formaadis ja kõvade kaantega raamat.
Sisu:
Mirja von Knorring on gastronoom ja kosmopoliit, Cordon Bleu diplomiga kokk, kes viib lugeja retkele gastronoomia ajalukku ja tänapäeva.
Raamatus peatub ta pidude ja pidustuste ajalool, toitude kujunemislugudel ning vaatleb põhjalikult mõjutusi, mis on kujundanud tänase toidukultuuri.
Eraldi peatükk on toiduvalmistamisest innustunud kunstnikest, nende kunstist ja hõrgutistest.
Raamat on sarjast: "Oma Maitse" raamat
Märkused:
Bibliograafia lk. 190-191
Märksõnad:
toiduvalmistamine
maitsmine
toiduretseptid
toitumistavad
lauakombed
kultuuriajalugu
kunstiajalugu
Hind:
13,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek, Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1980, hind: 3,00 eurot
Koostanud Antonio Colombo, Maitsvad Itaalia lihatoidud,
Tormikiri, 2003, hind: 5,00 eurot
Kati Lehepuu, Jane Ardoja, Soodsad tervislikud toidud,
Hea Lugu, 2018, hind: 19,00 eurot
Koostanud Marje Sepp, Kartulitoidud,
Perioodika, 1994, hind: 4,00 eurot
Merrit Kiho, Püssiga köögis. 50 maitsekat ulukirooga,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 17,00 eurot
Karin Iden, Jõulu- ja piduroad kogu maailmast,
Avita, 2000, hind: 15,00 eurot
Piret Lauk, Egert Oiov, Ideaalvormi teejuht. Teadlik treening ja õige toitumine,
Pilgrim, 2018, hind: 6,00 eurot
Jaan Kask, Lihtne õlletegu,
Hea Lugu, 2014, hind: 15,00 eurot
Linda Petti, Prantsuse köök,
Ilmavalgus, 1995, hind: 8,00 eurot
Angeelika Kang ja Lia Virkus, Pastaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 13,00 eurot
Kokaraamatud all on 2235 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!