Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Teeme ise. Liha. Kala. Marjad, puu- ja köögiviljad. Seened. Leib, sai. Piim, piimatooted. Joogid. MaitsetaimedAutor(id): Koostanud: Merike Kask
Kujundaja: Külli Reinup, Helve Huttunen
Kirjastus: Estada
Linn:
Aasta: 2009
Originaalkeel:
ISBN: 9789949900503
Lehekülgi: 272
Seisukord: veidi kulunud kaaned, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 148 × 205 mm
Suurus: tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
#T003# RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 042
Pole vist kellelegi saladus, et kõige tervislikum on värske toit. Kahjuks ei püsi paljud toiduained kaua värskena ja seepärast tuleb neid püüda säilitada. Ka aegadel, mil polnud külmkappe ega sügavkülmikuid, tuli perenaistel toiduvarusid nii säilitada, et neist jätkuks pikaks ja pimedaks talveks, jätkuks ajani, mil põllult uut saaki võis loota. Nii rippusidki sahvrites suitsusingid, keldrites hapnesid kapsad ja kurgid, tünnides ootasid omaaega soolakalad. Nii elati üle sõjad ja ikaldused. Kogemused, kuidas toiduaineid säilitada, on antud edasi põlvest põlve. Iga perenaine on õpetusi omal moel veidi täiustanud ja oma pere maitsele kohendanud. Põhitõed on aga jäänud tänaseni samaks.
Selles raamatus kirja pandud püüab olla abiks neile kokkajaile, kel on sooviks aiast või põllult kogutud saak võimalikult kaua ja väikeste kadudega hoidistada. Samuti leiab siit hüva nõu selleks puhuks, kui kodus ootab toiduks saamist suur hulk värsket liha või kala. Ja kui pere on harjunud, et pereema- või -isa oskab pea kõigest midagi maitsvat teha, võib ju proovida ka ise leib-saia või juustu ning võidki valmistada.
kokaraamatud, hoidised, toit
Hind:
12,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 5,00 eurot
Linda Petti, Prantsuse köök,
Ilmavalgus, 1995, hind: 8,00 eurot
Toivo Niiberg, Koduõlu, kali ja siider,
Maalehe Raamat, 1998, hind: 14,00 eurot
NSV Liidu Kaubandusministeerium, Kaubanduse ja Ühiskondliku Toitlustamise Teadusliku Uurimise Instituut; toimetanud K. Padernik, Roogade koostisnorme ühiskondliku toitlustamise ettevõtteile,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1951, hind: 26,00 eurot
Louise Avery, Kombucha ehk teeseenejook,
Koolibri, 2018, hind: 11,00 eurot
Maria Zashtshirinski, Roman Zashtsherinski, Igor Andrejev, Русская кухня (Vene köök),
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 15,00 eurot
Maire Suitsu, Maire Suitsu retseptiraamat,
Varrak, 2001, hind: 10,00 eurot
August Alop, Martti Koppel, Geniaalsed grillroad,
AS Erahariduskeskus, Mainori Kirjastus, 2001, hind: 6,00 eurot
Koostanud Michiel Postma, Hõrgutavad sushid,
Tormikiri, 2003, hind: 7,00 eurot
Tiko Tuskadze, Supra. Gruusia köögi pidu,
Sinisukk, 2018, hind: 16,00 eurot
Kokaraamatud all on 2230 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!