Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud. 75 toitu, milles ei ole gluteeni ega laktoosi!Autor(id): Õile Aavik, Marika Kasvand, Liia Saatre, Eha Raal, Inge Rego, Taisi Talviste, Eliise Välja, Hädi Välja. Toimetanud Piibe Kohava
Kujundaja: Janek Saareoja, Kalev Tomingas
Kirjastus: Ilo
Linn: Tallinn
Aasta: 2015
Originaalkeel:
ISBN: 9789949173242
Lehekülgi: 80
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 145 × 215 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
Mida süüa teha, seda mõtleb iga perenaine. Eriti keeruline on valikute tegemine neis peredes, kus mõni pereliige kannatab toidutalumatuse all.
«Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud» aitab otsustada, milliseid toiduaineid oleks õige osta, et kõht saaks täis ja et organismis oleksid tasakaalus nii põhitoitained, mineraalid kui ka vitamiinid. Veel suuremat tähelepanu peavad toidu koostisele pöörama gluteeni- ja laktoositalumatuse all kannatajad. Valiku lihtsustamiseks pakuvad Eesti ametikoolide toitlustusasjatundjad välja hulga ideid ja uusi retsepte. Neid tasub katsetada ka tavatoidu valmistajail.
«Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud» julgustab menüü mitmekesistamiseks kasutama:
eelkõige kodumaiseid köögivilju, marju ja värskeid ürte
pähkleid ja seemneid, näiteks sisaldavad sarapuupähklid B1-vitamiini (ehk optimismivitamiini), mandlid antioksüdandina tuntud E-vitamiini ning pistaatsiapähklid muu hulgas rohkesti kiudaineid ja küllastumata rasvhappeid
õlisalvei- ehk tšiiaseemneid, mis on valgurikkad ja milles leidub oomega-3- ja oomega-6-rasvhapet
kinoa- ehk tšiili hanemaltsa seemneid, milles on magneesiumi, rauda, kaltsiumi ja rohkesti valku
aanikaunajahu, mis oma vähese rasvasisalduse ning loodusliku magususe tõttu vähendab vajadust kaloririkaste maiustuste järele ning milles sisalduvad lahustumatud kiudained parandavad soolestiku motoorikat
kaaliumi- ja A-vitamiinirohket avokaadot
kaera-, riisi-, mandli-, kookos- ja sojapiima, kookoskoort ja –rasva
riisi-, maisi-, tatra-, soja- ja teisi gluteenivabu tooteid
Gluteeni- ja laktoosivaba toit võib olla uskumatult maitsev!
Head katsetamist!
Märksõnad
toiduvalmistamine
gluteenivaba dieet
laktoositalumatus
Eesti
kokaraamatud
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud. 75 toitu, milles ei ole gluteeni ega laktoosi!, Õile Aavik, Marika Kasvand, Liia Saatre, Eha Raal, Inge Rego, Taisi Talviste, Eliise Välja, Hädi Välja. Toimetanud Piibe Kohava, Ilo 2015Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek, Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1980, hind: 3,00 eurot
Elle Reeder, Hoidistamine,
Valgus, 1993, hind: 4,00 eurot
Maire Suitsu, Kevadpühade piduroad,
Varrak, 2011, hind: 11,00 eurot
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 21,00 eurot
Peeter Kard; toimetanud Ingrid Sõnajalg, Ungari köök,
Varrak, 1994, hind: 9,00 eurot
Amanda Cross, Charmaine Yabsley, Tervistavad joogid. 60 tervise kosutajat,
Maalehe Raamat, 2011, hind: 15,00 eurot
Wend/Priit Kuusk. Toimetanud Mart Kuusk, Köögiorja päevaraamat,
Eesti Ekspressi Kirjastus, 2008, hind: 15,00 eurot
Felix Kala, Tea, mida sööd. Toidu lisaainete välimääraja,
Haigur OÜ, 2011, hind: 7,00 eurot
Angeelika Kang, Lia Virkus, Šokolaad. Lihtsatest küpsistest hõrkude kookideni,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 20,00 eurot
Linda Petti, Kokaraamat poissmeestele,
1991, hind: 2,50 eurot
Kokaraamatud all on 2225 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!