Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Elav gastronoomiaAutor(id): Mirja von Knorring
Kujundaja: Einike Soosaar, Fotod: Egle Haidak ja Kristjan Lepp
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2008
Originaalkeel: soome keel
Tõlkija: Vesta Reest
ISBN: 9789949443000
Lehekülgi: 192
Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 171 × 246 mm
Suurus: tavaformaadist veidi suuremas formaadis ja kõvade kaantega raamat.
Sisu:
Mirja von Knorring on gastronoom ja kosmopoliit, Cordon Bleu diplomiga kokk, kes viib lugeja retkele gastronoomia ajalukku ja tänapäeva.
Raamatus peatub ta pidude ja pidustuste ajalool, toitude kujunemislugudel ning vaatleb põhjalikult mõjutusi, mis on kujundanud tänase toidukultuuri.
Eraldi peatükk on toiduvalmistamisest innustunud kunstnikest, nende kunstist ja hõrgutistest.
Raamat on sarjast: "Oma Maitse" raamat
Märkused:
Bibliograafia lk. 190-191
Märksõnad:
toiduvalmistamine
maitsmine
toiduretseptid
toitumistavad
lauakombed
kultuuriajalugu
kunstiajalugu
Hind:
13,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Jaan Kiho, Merrit Kiho, Merekalad Merriti moodi,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 16,00 eurot
August Alop, Martti Koppel, Geniaalsed grillroad,
AS Erahariduskeskus, Mainori Kirjastus, 2001, hind: 6,00 eurot
Andra Kalda, Ahjupanniroad,
Varrak, 2021, hind: 16,00 eurot
Maitsvad kingitused aiast ja metsast. Ise tehtud, hästi tehtud,
Ilo, 2012, hind: 4,00 eurot
S. Masso, O. Relve, Supid ja ühepajatoidud,
Valgus, 1984, hind: 2,50 eurot
Frank Stein, Džemmid, želeed ja kompotid,
Sinisukk, 2000, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 5,00 eurot
Linda Petti, Prantsuse köök,
Ilmavalgus, 1995, hind: 8,00 eurot
Toivo Niiberg, Koduõlu, kali ja siider,
Maalehe Raamat, 1998, hind: 14,00 eurot
NSV Liidu Kaubandusministeerium, Kaubanduse ja Ühiskondliku Toitlustamise Teadusliku Uurimise Instituut; toimetanud K. Padernik, Roogade koostisnorme ühiskondliku toitlustamise ettevõtteile,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1951, hind: 26,00 eurot
Kokaraamatud all on 2234 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!