Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Eesti maitsed. Ligi 40 tootja lugu, üle 60 retseptiAutor(id): Kristina Efert ja Tiit Efert; toimetanud Eha Kõrge
Kujundaja: Päivi Palts
Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2019
Originaalkeel:
ISBN: 9789985346013
Lehekülgi: 336
Seisukord: heas seisukorras raamat
Mõõdud: 163x121
Suurus: tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Eestimaa on põnev ja mitmekesine. Siin leidub nii avastamist ootavaid huvitavaid paiku kui ka igale maanurgale omaseid traditsioone. Selle raamatu autorid läbisid oma avastusretkel üle 5000 kilomeetri Eestimaa teedel, põigates sisse kümnetesse küladesse ja taludesse ning tutvudes sealse eluoluga. Elamused, mida nad teekonnal kogesid, on koos rohkete fotodega koondatud nende kaante vahele.
Eeskätt on see aga toiduraamat, milles tutvustatakse nii Eestis traditsioonilisi kui ka uusi või taasavastatud tooraineid, mida tarbivad ise ka nende kasvatajad ja valmistajad. Kõikide Eestimaa toiduleidude juurde on lisatud retsepte, lihtsaid ideid koduste hõrgutiste valmistamiseks. Raamat on täis maitseelamusi ja muljeid, üllatusi ja äratundmisrõõmu.
Tiit Efert on kogenud ajakirjanik ja hobifotograaf, kellele meeldib kirjutada toidust ja kajastada maaelu.
Kristina Efert on usin toiduretseptide katsetaja ja mitmete kokaraamatute autor. Tema koostatud kokaraamat „Supp“ võitis 2018. aastal parima kokaraamatu tiitli.
Märksõnad:
Varrak
toidud
toiduained
talud
väiketootmine
mahetoit
mahepõllumajandus
Eesti
kokaraamatud
Hind:
18,50 EUROtsing autori järgi:
Kristina Efert, Jõulud. 30 teistmoodi jõulurooga,
Ajakirjade Kirjastus, 2017, hind: 10,00 eurot
Kristina Efert, Kinoatoidud. 30 terast retsepti. 30 terast retsepti,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 6,00 eurot
Kristina Efert, Tujutõstvad toidud, mida armastame ja mille retsepte jagada põlvest põlve,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 14,00 eurot
Kristina Efert, Supp. Külm. Soe. Soolane. Magus,
Varrak, 2018, hind: 16,00 eurot
Kristina Efert, Kapsatoidud,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 6,00 eurot
Kristina Efert, Tomat. Salatist vürtsmoosini,
Ajakirjade Kirjastus, 2016
Kristina Efert, Supp,
Varrak, 2018
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Malle Peterson, Kaiti Pirs ja Maire Vesingi, Kodused hoidised. Olustvere hoidistemessi parimad palad,
Maalehe Raamat, 2012, hind: 16,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 5,00 eurot
Koostanud: Linda Petti, Pisike piparkoogiraamat. Piparkooke ja muid niknäkke,
Maalehe Raamat, 1995, hind: 8,00 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 10,00 eurot
Toivo Niiberg, Kodused rüüped ja napsud,
Maalehe Raamat, 2005, hind: 10,00 eurot
Maire Suitsu, Oodatud perepeod,
2002, hind: 9,00 eurot
Suur jõuluraamat,
Suur Eesti Raamatuklubi, 2003, hind: 8,00 eurot
Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav, Toidud ainult taimedest. Retsepte ja tarkusi vegan-toidust,
Pegasus, 2012, hind: 22,00 eurot
Sarah Edmonds, 50 pajarooga,
Varrak, 1999, hind: 10,00 eurot
Kokaraamatud all on 2227 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!