Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Eesti maitsed. Ligi 40 tootja lugu, üle 60 retseptiAutor(id): Kristina Efert ja Tiit Efert; toimetanud Eha Kõrge
Kujundaja: Päivi Palts
Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2019
Originaalkeel:
ISBN: 9789985346013
Lehekülgi: 336
Seisukord: heas seisukorras raamat
Mõõdud: 163x121
Suurus: tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Eestimaa on põnev ja mitmekesine. Siin leidub nii avastamist ootavaid huvitavaid paiku kui ka igale maanurgale omaseid traditsioone. Selle raamatu autorid läbisid oma avastusretkel üle 5000 kilomeetri Eestimaa teedel, põigates sisse kümnetesse küladesse ja taludesse ning tutvudes sealse eluoluga. Elamused, mida nad teekonnal kogesid, on koos rohkete fotodega koondatud nende kaante vahele.
Eeskätt on see aga toiduraamat, milles tutvustatakse nii Eestis traditsioonilisi kui ka uusi või taasavastatud tooraineid, mida tarbivad ise ka nende kasvatajad ja valmistajad. Kõikide Eestimaa toiduleidude juurde on lisatud retsepte, lihtsaid ideid koduste hõrgutiste valmistamiseks. Raamat on täis maitseelamusi ja muljeid, üllatusi ja äratundmisrõõmu.
Tiit Efert on kogenud ajakirjanik ja hobifotograaf, kellele meeldib kirjutada toidust ja kajastada maaelu.
Kristina Efert on usin toiduretseptide katsetaja ja mitmete kokaraamatute autor. Tema koostatud kokaraamat „Supp“ võitis 2018. aastal parima kokaraamatu tiitli.
Märksõnad:
Varrak
toidud
toiduained
talud
väiketootmine
mahetoit
mahepõllumajandus
Eesti
kokaraamatud
Hind:
18,50 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Pille Enden ja Raili Mikk, Poole tunni road,
Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 12,00 eurot
Koostanud Siiri Lelumees ja Liisa Pakosta, Koka-aabits. Eesti toit + DVD,
Suur Eesti Raamatuklubi, 2006, hind: 7,00 eurot
Koostanud Maria Kagan, Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (1. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 4,50 eurot
Mart Vabar, Kalajutte käsi laiutamata ehk koduranna kogupere kokaraamat,
hind: 7,00 eurot
Linda Petti, Munatoite,
Valgus, 1987, hind: 2,50 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek, Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1980, hind: 3,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Steven Wheeler, 20 minuti road. 50 isuäratavat, hõlpsat ja tervislikku retsepti,
Varrak, 1998, hind: 6,00 eurot
Andrew Schloss, Imeline (enamjaolt) söödav teadus,
Tänapäev, 2017, hind: 15,00 eurot
Jill Norman, Vürtsid,
Koolibri, 1998, hind: 4,00 eurot
Kokaraamatud all on 2239 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!