Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Elav gastronoomiaAutor(id): Mirja von Knorring
Kujundaja: Einike Soosaar, Fotod: Egle Haidak ja Kristjan Lepp
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2008
Originaalkeel: soome keel
Tõlkija: Vesta Reest
ISBN: 9789949443000
Lehekülgi: 192
Seisukord: pisut kulunud nurgad, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 171 × 246 mm
Suurus: tavaformaadist veidi suuremas formaadis ja kõvade kaantega raamat.
Sisu:
Mirja von Knorring on gastronoom ja kosmopoliit, Cordon Bleu diplomiga kokk, kes viib lugeja retkele gastronoomia ajalukku ja tänapäeva.
Raamatus peatub ta pidude ja pidustuste ajalool, toitude kujunemislugudel ning vaatleb põhjalikult mõjutusi, mis on kujundanud tänase toidukultuuri.
Eraldi peatükk on toiduvalmistamisest innustunud kunstnikest, nende kunstist ja hõrgutistest.
Raamat on sarjast: "Oma Maitse" raamat
Märkused:
Bibliograafia lk. 190-191
Märksõnad:
toiduvalmistamine
maitsmine
toiduretseptid
toitumistavad
lauakombed
kultuuriajalugu
kunstiajalugu
Hind:
13,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Angeelika Kang, Kodukiri, Pirukaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 1999, hind: 3,50 eurot
Maire Suitsu, Lia Virkus, Marjaraamat. Koogid, hoidised, magustoidud,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 12,00 eurot
Angeelika Kang, Kodukirja parimad palad,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 5,00 eurot
Koostanud Silvi Kohu, Kuumad võileivad,
AS ATA, 1996, hind: 3,50 eurot
Karl Martin Sinijärv, Poissmehe kokaraamat,
Ilo, 2000, hind: 7,00 eurot
Birgitta Rasmusson, Marie Ulmander, Võileivatordid,
Sinisukk, 2007, hind: 12,00 eurot
Toimetaja Violeta Barysiene, Kööginurk 2009/5,
Septyni Menai, 2009, hind: 2,50 eurot
Maire Suitsu, Lia Virkus, Võileivaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2004, hind: 11,00 eurot
Kodu & Aed; koostanud Teri Kuusmaa; toimetaja Hille Pungas, Küpsetised. Magusad ja soolased küpsetised nii argi- kui ka pidupäevaks,
A-Meediagrupp, 2014, hind: 5,00 eurot
Peeter Kard, Hoidised aedviljadest,
kirjandusühistu Teadus, 1992, hind: 4,50 eurot
Kokaraamatud all on 2349 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!