Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Pühapäeva kokaraamat. Perekondlike lõunate lemmikroad koos valitud jookidegaAutor(id): Heidi Vihma; toimetanud Daila Aas; veinisoovitused: Kristjan Markii
Kujundaja: Mariana Hint
Kirjastus: Hea Lugu
Linn: Tallinn
Aasta: 2014
Originaalkeel:
ISBN: 9789949538485
Lehekülgi: 192
Seisukord: pisut muljutud nurgad, muus osas korralik raamat
Mõõdud: 230x200
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
„Toidul on imeline omadus inimesi ühendada ja selleks, et pere ja sõbrad ühise söögilaua juurde kokku kutsuda, pole vaja palju. Olen siia raamatusse kokku kogunud retseptid, mis pakuvad maitseelamusi, kuid mille valmistamiseks ei kulu liiga palju vaeva ega energiat. Minu kaks poolt – nii gurmaanlik nautleja kui ka ajasäästlik laisavõitu kodukokk on rahul olnud nii neid tehes kui ka süües.”
Heidi Vihma
„Pühapäeva kokaraamatus” on 25 menüüd, mis koosnevad pearoast ning magustoidust. Enamasti on pearoaks liha- või kalaroog koos sobivate lisandite ja kastmega, aga vahel ka supp. Menüüsid täiendavad sommeljee Kristjan Markii joogisoovitused. Valdavalt on ta välja valinud üks-kaks pearoaga kõige paremini sobivat veini, lisaks pakub välja ka muid valikuid. Mõnda rooga täiendab paremini hoopiski õlu või kange naps.
Kristjan Markii on tegutsenud toitlustusmaailmas alates 1995. aastast. 2002. aastal omandas ta sommeljee tunnistuse. Markii on mitmekordselt pärjatud Eesti Parima Sommeljee tiitliga. Kirg ja õpihimu joogi- ja toidumaailma saladuste-võimaluste vastu ei näita kustumise märke ja pigem peab ta seda elukestvaks õppeks ja pidevaks arenguks.
Heidi Vihma on ajakirjanik, toidu- ja joogiraamatute autor ja toimetaja. Alates aastast 2000 ilmuvad tema iganädalased restoraniülevaated ajalehes Äripäev. Paarkümmend aastat oli gurmee vaid hobiks pedagoogi-, toimetaja- ja reklaamitöö kõrval, nüüdseks on kulinaarsete teemade vahendamisest saanud amet ja elukutse.
Märksõnad:
Hea Lugu
kokaraamatud
Hind:
15,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
retseptide autorid: Õile Aavik, Terje Jürgens, Heli Kruusamägi, Marina Madisson, Elle Möller, Rosa Paimets, Ingrid Ploom, Elle Pool-Juhkanson, Liia Saatre, Taisi Talviste, Sergei Tšekmarjov, Kadi Viks, Viiu Viks, Eesti jõuluküpsetised ja -joogid. Eesti retseptid,
TEA Kirjastus, 2013, hind: 8,00 eurot
Koostanud Siiri Kirikal, Eesti gourmet kokaraamat. Estonian Gourmet Cookbook,
Eesti Ekspressi Kirjastus, 2006, hind: 20,00 eurot
Marina Neri, Hõrgud ja ahvatlevad koogid. 140 magusat retsepti,
Koolibri, 2013, hind: 18,00 eurot
Gina Steer, Väike kohviraamat,
Koolibri, 1999, hind: 1,50 eurot
Gina Steer, Väike tomatiraamat,
Koolibri, 1999, hind: 2,50 eurot
tekst: Mollie Thomson, Rosalba Gioffrè, Carla Bardi, Salatid. Minikokaraamat,
Sinisukk, 2004, hind: 4,00 eurot
Elle Reeder, Liha. Kala. Piim,
Valgus, 1996, hind: 7,00 eurot
Silvi Kohu (koostaja), Vormiroad,
OÜ ATA-Raamat, 2000, hind: 4,00 eurot
Angela Laig, Jane Maastik, Kodune leivategu leivaküpsetusmasinaga,
Menu Kirjastus, 2012, hind: 25,00 eurot
Edith Soosaar, Kingitused köögist. Trühvlid, küpsised, pestod, kreemid.,
Menu, 2013, hind: 14,00 eurot
Kokaraamatud all on 2319 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!