Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Minu maailma maitsedAutor(id): Simon Majumdar
Kujundaja: Jüri Jegorov
Kirjastus: Tänapäev
Linn: Tallinn
Aasta: 2009
Originaalkeel: inglise keel
Tõlkija: Kadri Mäger
ISBN: 9789985628034
Lehekülgi: 312
Seisukord: veidi kulunud ja määrdunud kaaned, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 149 × 222 mm
Suurus: tavaformaadis ja kõvas köites raamat
Sisu:
#T106# RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 035
Viisakalt öeldes on selle raamatu autor Simon Majumdar gurmaan, ehkki kohati tundub, et pigem kokandushull. Tema elu täidavad suures osas kokaraamatud, uute toitude valmistamine, kõikvõimalikud toiduteemalised ajakirjad ja foorumid. Söömisest rääkimata. Mõne aasta eest otsustas ta loobuda kontoritööst ja minna kulinaarsele ümbermaailmareisile, et süüa kogu maailma toite. Šotimaa viskitehastest Soome keedukartuliteni, Baikali kaladest Maroko kaamelilihani ning Vietnami kiirtoidust Mehhiko ja Vahemere köögi hõrgutisteni – seda kõike serveeritakse lugejale väga humoorikas ja teravas kastmes. Eraldi arvestust peetakse ka maailma kõige jubedamate toitude üle, mida ei julge siin täpsemalt kirjeldadagi.
Walesi ning india juurtega perekonnast Simon Majumdar töötas aastaid kirjastajana, aga nüüd kirjutab erinevates väljaannetes toidust ja söögikohtadest. Ta peab populaarset toidublogi www.doshermanos.co.uk. Simon tunnistab, et rohkem kui üks naine on ta maha jätnud sel põhjusel, et ei suutnud restorani külastades enam kuulata tema virisemist halvasti tehtud toidu pärast.
Anthony Bourdain, raamatute „Avameelselt köögist“ ning „Koka rännakud“ autor, ütleb Simon Majumdari kohta: Toidusõltlane, hämmastavalt informeeritud, provokatiivne ning otsekohene Simon Majumdar tunneb oma asja ... ning, kurat, ta oskab kirjutada.
Hind:
7,50 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Retseptid: Angeelika Kang, Tordid,
Ajakirjade Kirjastus, 2003, hind: 4,00 eurot
Andra Kalda; toimetaja Tiina Lang, Aasta köögis. 2, Andra Kalda retseptid,
Marikiri Raamat, 2014, hind: 7,00 eurot
Jussi Talvi, Gastronoomia ajalugu,
Varrak, 2005, hind: 30,00 eurot
Aleksei Kulkov ja Konstantin Krasik, Tervise energia: astroloogi kokaraamat,
Paradiis, 2020, hind: 14,00 eurot
Carla Capalbo, Itaalia köök. Ehtsad itaalia road täis erutavaid maitseelamusi,
Varrak, 2006, hind: 15,00 eurot
Hele-Mai Alamaa, Toidud, mida lapsed tõesti armastavad,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 16,00 eurot
Maitsvad kingitused aiast ja metsast. Ise tehtud, hästi tehtud,
Ilo, 2012, hind: 4,00 eurot
Sonia Allison, 1000 klassikalist mikrolaineahju rooga,
Ersen, 2002, hind: 9,00 eurot
Marineerimine. Hapendamine. Soolamine,
Ilo, 2012, hind: 6,00 eurot
Anni Arro, Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal...,
Menu, 2010, hind: 26,00 eurot
Kokaraamatud all on 2360 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!