Teema: Toitumine
Pealkiri:
Püha lehm. Raamat (parema) liha kiituseks. Miks hästi kasvatatud liha on hea sulle ja planeedileAutor(id): Diana Rodgers, Robb Wolf
Kujundaja: Kalle Müller
Kirjastus: Postimees Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2022
Originaalkeel:
Tõlkija: Tiina Randus
ISBN: 9789916698778
Lehekülgi: 320
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 210x145
Suurus: tavaformaadis, pehmes köites
Sisu:
Öeldakse, et kui hoolime oma tervisest või planeedist, on ülioluline jätta punane liha toidulaualt kõrvale. Veiseliha teeb halba ja veisekasvatus mõjub keskkonnale laastavalt. Kuid teadus ütleb teisiti. Hoolimata sellest, mida räägivad lihavastased rühmitused, kuulsad veganid ja mõni terviseekspert, pole taimne põllumajandus kaugeltki täiuslik.
Toitumisnõustaja Diana Rodgers ja New York Timesi teadlasetaustaga menuautor Robb Wolf uurivad probleeme, millega loomade kasvatamisel ja söömisel kokku puututakse – keskendudes veisele, suurimale (ja kõige kurikuulsamale) põllumajandusloomale.
„Püha lehma“ autorid hindavad kriitiliselt liha kohta käivaid oletusi ja valeinformatsiooni ning juhivad tähelepanu puudustele praeguses toidusüsteemis ja pakutud lahendustes. Rodgers ja Wolf toovad esile vastuolulised, kuid teaduspõhised tõdemused:
• Liha ja loomsed rasvad on inimese jaoks hädavajalikud.
• Säästev toidusüsteem ei saa eksisteerida ilma loomadeta.
• Veganlus võib hävitada rohkem elusid kui jätkusuutlik
veisekasvatus.
• Taastav veisekasvatus on inimkonna parimaid vahendeid,
et leevendada kliimamuutuste mõju.
Raamatus on praktilisi juhiseid säästvate majandite toetuseks ja 30päevane programm, mille abil üle minna tervislikule ja vastutustundlikule toitumisele. Rodgers ja Wolf väidavad tõsiteaduslikult, vaimukalt ja sügava empaatiaga, et heal lihal peaks olema söögilaual oma koht.
Märksõnad:
Postimees Kirjastus
Kalle Müller
liha
lihatooted
eetilised aspektid
toitumine
tervislik toitumine
toitumisharjumused
loomakasvatus
veisekasvatus
kliimamuutused
Hind:
24,00 EURTeema
Toitumine alla viimati lisatud:
Silvi Mänd, Tervislikust toitumisest,
Silvi Mänd, 1998, hind: 6,00 eurot
Koostanud: Jüri Nevdubski, Eluteadus. Maharishi ayurveda. Kehatüübi test ja toitumine,
Nebadon, 1994, hind: 8,00 eurot
Ernst Schneider, Teadmiseks kõigile (dieettoidust),
1993, hind: 2,00 eurot
Nadja Hermann, Ideaalse kaalu võti ehk võit rasva loogika üle,
Varrak, 2017, hind: 17,00 eurot
Martin Ingvar, Gunilla Eldh, Kehakaalu kontrollib aju,
Tänapäev, 2011, hind: 15,00 eurot
Linda Lazarides, Veekose dieet. Kuidas vedelikupeetust kontrolli all hoides vabaneda 7 päevaga peaaegu 7 kilost,
Ersen, 2000, hind: 12,00 eurot
David Grotto, 101 toiduainet, mis võivad päästa su elu,
Ersen, 2010, hind: 9,50 eurot
Aive Luigela, Targalt toitudes terveks 2,
Varrak, 2009, hind: 11,50 eurot
Signessa Kalmus, Süües saledaks,
Pilgrim, 2017, hind: 21,00 eurot
Koidu Kelt, Linda Lamp ja Robert Piir, Puuviljad, marjad, tervis. Toiteväärtus, säilitamine ja kodune töötlemine,
Valgus, 1997, hind: 8,00 eurot
Toitumine all on 364 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!