Teema: Joogid
Pealkiri:
Viinad ja peenemad napsidAutor(id): Toomas Tiivel
Kujundaja: Helje Eelma
Kirjastus: Hermes
Linn:
Aasta: 2009
Originaalkeel:
ISBN: 9789985995921
Lehekülgi: 336
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 165 × 251 mm
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 220
Raamat „Viinad ja peenemad napsid“ on järg Toomas Tiiveli raamatule „Viskimaailma teejuht“ (2007, kirjastus Hermes). Kui viskiraamatus oli juttu viskidest, siis käesolevas napsiraamatus on teemaks kõik teised destilleeritud alkohoolsed joogid, mille valmistamiseks ei ole kasutatud viinamarju – viinad, maitsestatud viinad, džinnid, rummid, puuvilja- ja marjaviinad, tekiilad, riisiviinad ning liköörid. Raamatus antakse ülevaade nende ajaloost, tootmisest, tähtsamatest neid napse tootvatest maadest ja piirkondadest. Pikemalt on juttu ligi 200 erinevast napsist, koos nende ajaloo, fotode, tootmise iseärasuste ja maitseomadustega. Erinevaid marke on tutvustatud tähestiku järjekorras, valikul on arvestatud nende olulisust, erilisust, kvaliteeti, aga ka nende kättesaadavust ja populaarsust nii Eestis kui ka naabermaades. Lisatud on soovitusi, millal, miks, kus ja kuidas neid jooke juua. Raamat on mõeldud nii algajale napsisõbrale, et aidata tal laialdasest valikust leida endale just see õige, kui ka juba kogenumale asjatundjale, et anda lisainfot selle kohta, mis tal parajasti klaasis või avamist ootavas pudelis on ja mida veel poodidest otsida tasuks.
Hind:
19,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Õile Aavik, Kalkulatsiooniõpetus. Toitlustamine,
Ilo, 2007, hind: 8,00 eurot
E. Arunurm, M. Jaanimägi, A. Järvamägi, E. Kangur, Salme Masso, O. Relve, L. Remmelgas, A. Saa ja A. Tõnsing, Kokaraamat,
Valgus, 1984, hind: 9,50 eurot
Fredrik Eriksson, Räim & heeringas,
Sinisukk, 2013, hind: 19,00 eurot
Sirje Rekkor, Eewe Kärblane, Inge Laur, Irina Bogdanova, Lulli Taaver, Maire Merits, Marje Mäekalle, Tiina Parm, Tiiu Toompuu, Õile Aavik, Ülle Kruuda, Anne Kersna, Dina Aarma, Kulinaaria,
Argo, 2009, hind: 18,00 eurot
Linda Petti, Juust,
Valgus, 1978, hind: 1,00 eurot
Liselotte Forslin, Jan Gradvall, Texmex,
Sinisukk, 2003, hind: 8,00 eurot
Jaan Välimaa, Kalatoidud,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1964, hind: 3,50 eurot
retseptide autorid: Õile Aavik, Terje Jürgens, Heli Kruusamägi, Marina Madisson, Elle Möller, Rosa Paimets, Ingrid Ploom, Elle Pool-Juhkanson, Liia Saatre, Taisi Talviste, Sergei Tšekmarjov, Kadi Viks, Viiu Viks, Eesti jõuluküpsetised ja -joogid. Eesti retseptid,
TEA Kirjastus, 2013, hind: 8,00 eurot
Koostanud Siiri Kirikal, Eesti gourmet kokaraamat. Estonian Gourmet Cookbook,
Eesti Ekspressi Kirjastus, 2006, hind: 20,00 eurot
Marina Neri, Hõrgud ja ahvatlevad koogid. 140 magusat retsepti,
Koolibri, 2013, hind: 18,00 eurot
Kokaraamatud all on 2322 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!