Teema: Reisijuhid, reisikirjad
Pealkiri:
Haiuim ja Sichuani pipar. Magushapu söömismeenutus HiinastAutor(id): Fuchsia Dunlop
Kujundaja: Liis Karu
Kirjastus: Tänapäev
Linn: Tallinn
Aasta: 2015
Originaalkeel: inglise keel
Tõlkija: Kreet Volmer
ISBN: 9789949276981
Lehekülgi: 374
Seisukord: kaaned kiletatud, leheservad natuke määrdunud, sisu korras, raamatukogust kustutatud eksemplar
Suurus: tavaformaadis, pehmes köites
Sisu:
Auhindadega pärjatud toidukirjanik Fuchsia Dunlop oli esimest korda Hiinas 1994 ja tõotas juba siis, et sööb kõike, mida pakutakse, ükskõik kui võõras või kummaline see poleks. «Mõistsin, et kui tahad vahetut, kohtumist võõra kultuuriga, tuleb oma kookonist vabaneda,» kirjutab ta. Köitvate memuaaride käigus kirjeldab Fuchsia lugejale oma kasvavat armastust Hiina ja selle toidu vastu, esimesest lummavast kokkupuutest Sichuani provintsi maitsetest rikka köögiga.
Märksõnad:
reisikirjad
kokandus
toitumistavad
rahvustoidud
toitumisharjumused
toiduvalmistamine
Hiina (riik)
mälestused
toiduretseptid
Shark's fin & Sichuan Pepper : a sweet-sour memoir of eating in China
Hind:
12,00 EURTeema
Reisijuhid, reisikirjad alla viimati lisatud:
Friedebert Tuglas, Reisikirjad. Esimene välisreis. Teekond Hispaania. Teekond Põhja-Aafrika,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1956, hind: 6,00 eurot
Tõnis Kallejärv, Rooma,
Ilo, 1999, hind: 5,00 eurot
Lennart Meri, Tulemägede maale. Reisipäevik 160. meridiaanilt,
Eesti Raamat, 1964, hind: 7,00 eurot
Ene Rämmeld, Ühel olematul suvel,
Tänapäev, 2008, hind: 15,00 eurot
Yrjö Kokko, Ungelo tare,
Eesti Raamat, 1973, hind: 5,00 eurot
Ants Oras. Koostanud Hando Runnel, Barbaaria,
Ilmamaa, 2009, hind: 14,00 eurot
Urve Ratas, Vormsi loodusest,
Valgus, 1977, hind: 1,50 eurot
Sass Henno, Unustamatud seiklused Via Hanseatical,
Spring Advertising, 2014, hind: 6,00 eurot
Koostanud Vilma Kink, Kohtla-Järve rajoon,
Eesti Raamat, 1984, hind: 5,00 eurot
Juhan Smuul, Jäine raamat. Antarktise-reisi päevik,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1959, hind: 5,00 eurot
Reisijuhid, reisikirjad all on 2140 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!