Teema: Elulood, memuaarid
Pealkiri:
Mees 5. KöögikuratAutor(id): Herkki Ruubel
Kirjastus: Jes Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2020
Originaalkeel:
ISBN: 9789949743148
Lehekülgi: 240
Seisukord: normaalses korras raamat, pühendus sees
Mõõdud: 200x135
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 057
Raamat, mida sa praegu käes hoiad, on aus ja karm sissevaade Eesti tipprestoranide tagatubadesse. Kui inimene on söögisaalis, ei kujuta ta tihtipeale ette, mis elu teisel pool pöörduksi käib. See on hullumeelne segu
komöödiast ja tragöödiast. Ning mis mõtted tegelikult liiguvad sel ajal teenindajatel ja kokkadel peas, kui nad üritavad teile pakkuda alatiseks meeldejäävat toidukogemust? See siin on minu lugu toidumaailma elust ja valust!
HERKKI RUUBEL
Mis on toit tänapäeval? Kõhutäide? Äri, millega saab miljonäriks? Kultuuri osa? Kunst?
Ma arvan, et vastuseid on palju. Toit on kindlasti kunst, toit on kindlasti teadus, toit on emotsioon. Toit on see, mis meid kõiki siin maailmas ühendab, aga samas ka eristab. Kui vaadelda nii, siis toit on nagu keel, mis on iga riigi ja rahvuse jaoks unikaalne. Toit on isikupärane ning suur osa kultuuripärandist ja meie identiteedist, alustades meie päritolust ja geograafilisest asendist siin ilmaruumis. Kui sa sööd toitu ja see sinule ei maitse, siis see ei tähenda, et toit kohe kehv on. Siinkohal meenub mulle hetk, mil keegi kunagi julges kritiseerida minu loetud raamatut. Vastasin talle nii: „Kui siga peeglisse vaatab, ega sealt siis ingel vastu ei vaata.“ Sama kehtib ka toidu kohta!
JESPER PARVE
Herkki Ruubel on olnud tegev restoranimaastikul viimased 16 aastat, sellest kuus aastat on ta töötanud peakokana. See metsik teekond on teda tööle viinud Londonisse Gordon Ramsay tipprestorani, Kopenhaagenisse restorani Noma, mis on mitmel korral valitud selle planeedi parimaks söögikohaks. Tagasi Eestis, on ta viinud Eesti tippu restorani Raimond, Pärnu Rannahotelli restorani, ning Villa Ammende, mis on Herkki peatuspaigaks täna.
Märksõnad:
Jes Kirjastus
filosoofia
kokaraamatud
käsiraamatud
mälestused
psühholoogia
Hind:
12,00 EURTeema
Elulood, memuaarid alla viimati lisatud:
Koostanud: Anu Pallas, Meie jäljed jäävad (1. osa). Eesti ajakirjanike elulood,
Tartu Ülikooli Kirjastus, 2004, hind: 14,00 eurot
Vello Lään, Kes on kes? Kes on kus? Kaugete maade eestlased. Lühielulood,
Olion, 2011, hind: 15,00 eurot
Heili Reinart, Õrnad ja tugevad,
Post Factum, 2018, hind: 15,00 eurot
koostanud ja järelsõna: Mari-Ann Karupää, Gustav Wulff-Õis. Muuseum ja pärand,
Gustav Wulff-Õie Muuseum, 2000, hind: 5,00 eurot
Mihkel Raud, Musta pori näkku,
Tammerraamat, 2008, hind: 12,00 eurot
Consuelo de Saint-Exupéry, Roosi mälestused,
Kunst, 2001, hind: 7,00 eurot
Vahur Kersna, Ei jäta elamata,
V. Kersna, 2015, hind: 16,00 eurot
Vahur Kersna, Ei jäta elamata,
V. Kersna, 2014, hind: 15,00 eurot
Irving Stone, Meremees sadulas. Jack Londoni elulugu,
Eesti Raamat, 1968, hind: 5,00 eurot
Koostanud August Mikk, Jakobson on surnud! A. Kitzbergi, A. Renniti, E. Särgava ja teiste mälestusi,
C. R. Jakobsoni Talumuuseum, 1964, hind: 3,50 eurot
Elulood, memuaarid all on 4443 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!