Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Teeme ise. Liha. Kala. Marjad, puu- ja köögiviljad. Seened. Leib, sai. Piim, piimatooted. Joogid. MaitsetaimedAutor(id): Koostanud: Merike Kask
Kujundaja: Külli Reinup, Helve Huttunen
Kirjastus: Estada
Linn:
Aasta: 2009
Originaalkeel:
ISBN: 9789949900503
Lehekülgi: 272
Seisukord: veidi kulunud kaaned, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 148 × 205 mm
Suurus: tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
#T003# RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 042
Pole vist kellelegi saladus, et kõige tervislikum on värske toit. Kahjuks ei püsi paljud toiduained kaua värskena ja seepärast tuleb neid püüda säilitada. Ka aegadel, mil polnud külmkappe ega sügavkülmikuid, tuli perenaistel toiduvarusid nii säilitada, et neist jätkuks pikaks ja pimedaks talveks, jätkuks ajani, mil põllult uut saaki võis loota. Nii rippusidki sahvrites suitsusingid, keldrites hapnesid kapsad ja kurgid, tünnides ootasid omaaega soolakalad. Nii elati üle sõjad ja ikaldused. Kogemused, kuidas toiduaineid säilitada, on antud edasi põlvest põlve. Iga perenaine on õpetusi omal moel veidi täiustanud ja oma pere maitsele kohendanud. Põhitõed on aga jäänud tänaseni samaks.
Selles raamatus kirja pandud püüab olla abiks neile kokkajaile, kel on sooviks aiast või põllult kogutud saak võimalikult kaua ja väikeste kadudega hoidistada. Samuti leiab siit hüva nõu selleks puhuks, kui kodus ootab toiduks saamist suur hulk värsket liha või kala. Ja kui pere on harjunud, et pereema- või -isa oskab pea kõigest midagi maitsvat teha, võib ju proovida ka ise leib-saia või juustu ning võidki valmistada.
kokaraamatud, hoidised, toit
Hind:
12,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Kristina Efert ja Tiit Efert; toimetanud Eha Kõrge, Eesti maitsed. Ligi 40 tootja lugu, üle 60 retsepti,
Varrak, 2019, hind: 18,50 eurot
Harry Eyres, Vein,
TEA Kirjastus, 1997, hind: 3,00 eurot
Koostanud: Silvi Kohu, Rootsi laud kodusel peol,
ATA-Raamat, 1999, hind: 5,00 eurot
Koostanud: Silvi Kohu, Soolased hoidised,
ATA-Raamat, 2000, hind: 7,00 eurot
Heino Gustavson, Karastusjoogid. Allikaveest limonaadini,
Valgus, 1985, hind: 2,80 eurot
Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 26,00 eurot
Ragne Värk, Andra Kalda, Retseptisahtel käsitöökapis,
Varrak, 2013, hind: 20,00 eurot
Ragne Värk, Andra Kalda, Hoidistaja salaraamat. Häid maitseid kogu aastaks,
Varrak, 2016, hind: 25,00 eurot
Peeter Kard; toimetanud Ingrid Sõnajalg, Ungari köök,
Varrak, 1994, hind: 9,00 eurot
Kokaraamatud all on 2225 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!