Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Kalevi šokolaadiraamat. The Kalev chocolate bookAutor(id): retseptid: Maire Suitsu ; toidud valmistanud ja pildile seadnud Lia Virkus ; tekstid: Ruth Roht, Otto Kubo, Evelin Heiberg
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2004
Originaalkeel:
Tõlkija: Siiri Kalev
ISBN: 9789985953600
Lehekülgi: 112
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 205x170
Suurus: piklikus tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Šokolaadiraamat valmis kommivabriku Kalev initsiatiivil, et tutvustada laiemalt šokolaadi "hingeelu". Esimeses raamatu osas on ülevaade šokolaadi ajaloost – kuidas ja millal šokolaadi kasutama hakati, kuidas šokolaad Euroopasse jõudis ning ka šokolaadivalmistamise ajaloost Eestis. Seejärel kirjeldatakse šokolaadi valmistamise tehnoloogilist poolt – kuidas kakaoubadest valmib meile kõigile tuntud maius.
Raamatu praktilises osas on õpetusi, kuidas valmistada šokolaadist erinevaid kaunistusi ning hulgaliselt põnevaid koogi-, tordi- ja küpsiseretsepte.Raamatu teooriapoole koostamisel osalesid Kalevi tehnoloogid ning Kalevi muuseumi teadur, retseptid panid kokku ja küpsetised valmistasid Lia Virkus ja Maire Suitsu.Šokolaadiraamat on heaks abimeheks nii algajale kui ka kogenud küpsetajale, pakkudes uusi ideid ning julgustust katsetamiseks kõigile.
Märksõnad:
Ajakirjade Kirjastus
šokolaad
koogid
küpsetised
šokolaad
tootmine
ajalugu
magustoidud
kokaraamatud
Hind:
8,00 EUROtsing autori järgi:
toidud valmistanud ja pildile seadnud] Lia Virkus ja tekst ning retseptid: Maire Suitsu; toimetaja Velve Saar, Marjaraamat. Koogid, hoidised, joogid ja magustoidud,
Ajakirjade Kirjastus, 2012
retseptid: Maire Suitsu ; toidud valmistanud ja pildile seadnud Lia Virkus ; tekstid: Ruth Roht, Otto Kubo, Evelin Heiberg, Kalevi šokolaadiraamat. The Kalev chocolate book,
Ajakirjade Kirjastus, 2004
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 5,00 eurot
Silvia Kalvik, Eesti köök (vene keeles),
Valgus, 1987, hind: 6,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1983, hind: 4,00 eurot
Kaarina Kaurinkoski, Saadikuproua köögist,
Sinisukk, 1996, hind: 4,00 eurot
Toivo Niiberg, Eda Põldma, Kuivatamine,
Maalehe Raamat, 1998, hind: 10,00 eurot
Anu Keskpaik, Smuutid ja toormahlad. Tervisliku eluviisi käsiraamat,
Elmatar, 2014, hind: 22,00 eurot
Beshlie Grimes, Koduveinid, liköörid, siirupid ja limonaadid. 101 hõrgutavat retsepti looduslikest koostisosadest,
Varrak, 2013, hind: 20,00 eurot
Sheila Lampkin, Tordikaunistuste piibel. 150 võimalust tordi dekoreerimiseks,
Sinisukk, 2008, hind: 14,00 eurot
Joanna Farrow, Liha. 80 klassikalist ja tänapäevast rooga,
Varrak, 2006, hind: 7,00 eurot
Koostanud: Margit Kirsipuu, Köögikiusatused I osa,
Eesti Päevaleht, 2005, hind: 7,00 eurot
Kokaraamatud all on 2335 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!