Teema: Joogid
Pealkiri:
Mate. Lõuna-Ameerika jõujookAutor(id): Johanna Pohjola
Kujundaja: Nina Kairisalo
Kirjastus: Valgus
Linn: Tallinn
Aasta: 2014
Originaalkeel:
Tõlkija: Kadri Jaanits
ISBN: 9789985682906
Lehekülgi: 188
Seisukord: veidi kulunud kaaned, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 207x206 mm
Suurus: suures formaadis ja kõvas köites raamat
Sisu:
MATE – matepuu lehtedest valmistatav tõmmis – on hästi tuttav juba ka paljudele eestlastele. See ergastav jook on leebem kui kohv ning sisaldab rikkalikult vitamiine, mineraalaineid, aminohappeid ja antioksüdante.Mate vähendab söögiisu, ergutab südametegevust, parandab mälu ja tugevdab närvisüsteemi. Kirbet ja maalähedast tõmmist juuakse – täpsemalt imetakse matetopsist läbi sõelaga kõrre – uskumatutes kogustes peamiselt Lõuna-Ameerikas. Eesti matekultuuris leidub Lähis-Ida mõjusid, kuna Eesti esimese mate(veebi)poe loojad tutvusid matega Süürias.
Raamat pakub õpetust algajale matejoojale ning viib lugeja elamusreisile Lõuna-Ameerikasse, kus mate on nagu suvila või saun Eestis: kiirustamisest vaba eluviis, rahulik rituaal ja võrdsuse sümbol. Enamgi veel – see on jagamise kunst, lõõgastunud meelteseisund ja püha institutsioon.
Johanna Pohjola on Soome ajakirjanik, kes on elanud Argentinas ja joonud sadu liitreid matet. Tema raamatu eestikeelses väljaandes on mate tutvustamiseks sõna saanud ka Eesti matejoojad: Anneli Talvik, Artur Talvik, Leida Lepik, Arne Maasik, Eva Kumpas, Maarja Kumpas, Liis Kängsepp, Kaileen Mägi ja Mikko Fritze.
Märksõnad:
kokaraamatud
kultuur
joogid
Hind:
18,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Urmas Jalakas, 76 magustoitu,
Forma Media, 2007, hind: 3,00 eurot
Maiasmoka küpsetised,
Kaalujälgijad, 1999, hind: 6,00 eurot
Hele-Mai Alamaa, Eva-Maria Liiv, Kuidas küpsetada kõige krõbedam küpsis?,
Ajakirjade Kirjastus, 2017, hind: 9,00 eurot
tekstid: Külli Värnik ja Heidi Vihma; toimetaja: Eha Kõrge, Tänapäevane eesti köök,
Varrak, 2018, hind: 16,00 eurot
Eve Kuslap, Korilase kokaraamat: seened,
Nõiaraamat, 2004, hind: 8,00 eurot
Toimetaja Violeta Barysiene, Kööginurk eriväljaanne 5/2012. Supid,
Septyni Menai, 2012, hind: 4,00 eurot
Toimetaja Violeta Barysiene, Kööginurk 2013/3. Lihavõtteroad,
Septyni Menai, 2013, hind: 4,00 eurot
koostanud ja retseptid: Marika Vingissar; toimetanud Tiina Lebane, Kartul ja teised maitsvad juurikad,
Ühinenud Ajakirjad, 2021, hind: 6,00 eurot
Britt Paju, Taimsed argiroad,
Ajakirjade kirjastus, 2016, hind: 10,00 eurot
Antonio Carluccio ja Gennaro Contaldo, Kaks ablast itaallast,
Ajakirjade Kirjastus, 2012, hind: 24,00 eurot
Kokaraamatud all on 2342 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!