Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Minu maailma maitsedAutor(id): Simon Majumdar
Kujundaja: Jüri Jegorov
Kirjastus: Tänapäev
Linn: Tallinn
Aasta: 2009
Originaalkeel: inglise keel
Tõlkija: Kadri Mäger
ISBN: 9789985628034
Lehekülgi: 312
Seisukord: veidi kulunud ja määrdunud kaaned, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 149 × 222 mm
Suurus: tavaformaadis ja kõvas köites raamat
Sisu:
#T106# RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 035
Viisakalt öeldes on selle raamatu autor Simon Majumdar gurmaan, ehkki kohati tundub, et pigem kokandushull. Tema elu täidavad suures osas kokaraamatud, uute toitude valmistamine, kõikvõimalikud toiduteemalised ajakirjad ja foorumid. Söömisest rääkimata. Mõne aasta eest otsustas ta loobuda kontoritööst ja minna kulinaarsele ümbermaailmareisile, et süüa kogu maailma toite. Šotimaa viskitehastest Soome keedukartuliteni, Baikali kaladest Maroko kaamelilihani ning Vietnami kiirtoidust Mehhiko ja Vahemere köögi hõrgutisteni – seda kõike serveeritakse lugejale väga humoorikas ja teravas kastmes. Eraldi arvestust peetakse ka maailma kõige jubedamate toitude üle, mida ei julge siin täpsemalt kirjeldadagi.
Walesi ning india juurtega perekonnast Simon Majumdar töötas aastaid kirjastajana, aga nüüd kirjutab erinevates väljaannetes toidust ja söögikohtadest. Ta peab populaarset toidublogi www.doshermanos.co.uk. Simon tunnistab, et rohkem kui üks naine on ta maha jätnud sel põhjusel, et ei suutnud restorani külastades enam kuulata tema virisemist halvasti tehtud toidu pärast.
Anthony Bourdain, raamatute „Avameelselt köögist“ ning „Koka rännakud“ autor, ütleb Simon Majumdari kohta: Toidusõltlane, hämmastavalt informeeritud, provokatiivne ning otsekohene Simon Majumdar tunneb oma asja ... ning, kurat, ta oskab kirjutada.
Hind:
7,50 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Hele-Mai Alamaa, Eva-Maria Liiv, Kuidas küpsetada kõige krõbedam küpsis?,
Ajakirjade Kirjastus, 2017, hind: 9,00 eurot
tekstid: Külli Värnik ja Heidi Vihma; toimetaja: Eha Kõrge, Tänapäevane eesti köök,
Varrak, 2018, hind: 16,00 eurot
Eve Kuslap, Korilase kokaraamat: seened,
Nõiaraamat, 2004, hind: 8,00 eurot
Toimetaja Violeta Barysiene, Kööginurk eriväljaanne 5/2012. Supid,
Septyni Menai, 2012, hind: 4,00 eurot
Toimetaja Violeta Barysiene, Kööginurk 2013/3. Lihavõtteroad,
Septyni Menai, 2013, hind: 4,00 eurot
koostanud ja retseptid: Marika Vingissar; toimetanud Tiina Lebane, Kartul ja teised maitsvad juurikad,
Ühinenud Ajakirjad, 2021, hind: 6,00 eurot
Britt Paju, Taimsed argiroad,
Ajakirjade kirjastus, 2016, hind: 10,00 eurot
Antonio Carluccio ja Gennaro Contaldo, Kaks ablast itaallast,
Ajakirjade Kirjastus, 2012, hind: 24,00 eurot
Dr Denis Gingras, Dr Richard Béliveau; eessõna David Servan-Schreiberilt; erialaliselt toimetanud Mart Paberit, Toiduga vähi vastu,
Varrak, 2012, hind: 25,00 eurot
Anne Wilson, Tai köök,
Koolibri, 2008, hind: 4,50 eurot
Kokaraamatud all on 2342 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!