Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Eesti rahvatoiteAutor(id): Silvia Kalvik
Kujundaja: Silvia Kalvik
Kirjastus: Valgus
Linn: Tallinn
Aasta: 1970
Originaalkeel:
Lehekülgi: 112
Seisukord: kohati kulunud kaaned, pisut katkine selg, sisu normaalses korras
Mõõdud: 129 × 201 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 162
Raamat sisaldab lühikese ülevaate eesti rahva argi- ja pidupäevatoitudest ning toitudega seoses olevatest pärimustest, nii nagi need olid välja kujunenud XIX sajandi teiseks pooleks.
Toiduretseptide koostamisel on lähtutud etnograafiamuuseumi materjalidest, ühtlasi aga on arvestatud kaasaja maitset, nõudeid ja võimalusi. Maitseained ja lisandid, mida vanasti ei kasutatud, kuid mis praegu toidu maitseväärtust või maitset parandavad, on märgitud sulgudes. Etnograafilistes materjalides puuduvad enamasti toiduainete hulgad ja vahekorrad, kuid käesolevas raamatus on need antud, et retseptide kasutamist lihtsustada. toiduainete hulk retseptides on arvestatud 4-5 inimesele.
Märksõnad:
rahvustoidud
Eesti
kokaraamatud
Hind:
5,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Pille Enden, Angeelika Kang, Lia Virkus, 100 kooki Pereköögist,
Ajakirjade Kirjastus, 2002, hind: 11,00 eurot
Tiina Trolla (toimetaja), Eesti toidu kokaraamat,
2006, hind: 17,00 eurot
Colin Grodnik, Debbie Grodnik, 365 suppi. Erinev supp aasta igaks päevaks,
Odamees, 2005, hind: 8,00 eurot
Silvi Kohu (koostaja), Vormiroad,
OÜ ATA-Raamat, 2000, hind: 4,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1983, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Salateid ja suupisteid,
Varrak, 1991, hind: 4,00 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1983, hind: 6,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 5,00 eurot
Silvia Kalvik, Eesti köök (vene keeles),
Valgus, 1987, hind: 6,00 eurot
Kaarina Kaurinkoski, Saadikuproua köögist,
Sinisukk, 1996, hind: 4,00 eurot
Kokaraamatud all on 2335 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!