Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Leivatoidud. 30 soolast ja magusatAutor(id): Pille Enden
Kirjastus: Hea Lugu
Linn:
Aasta: 2021
Originaalkeel:
ISBN: 9789916646663
Lehekülgi: 64
Sari: 100 rooga mini+
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 200x165
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
Kas oled leiba kasutanud vaid võileibade tegemiseks? Kuivanud või seisma jäänud leiva ära visanud? Siit raamatust leiad 30 ideed leiva kasutamiseks maitsvate ja põnevate roogade valmistamiseks. Suupisted, salatid, võileivatordid, isegi pitsa ja pikkpoisi saab leivast ja leivaga valmistada. Samahästi sobib leib magusatesse roogadesse – kookidesse ja magustoitudesse. Nii saavad vanad head ja tuntud maiused leivaga valmistades uue näo ja maitse. Meie igapäevane rukkileib on eestlaste jaoks aastasadade vältel olnud üks olulisemaid toiduaineid ja peatoidus ning lausa püha. Leib seisis söögi ajal laual aukohal, sellega püüti olla igati kokkuhoidlik ja laualt korjati hoolega kokku kõik leivaraasukesed. Neid ei visatud ära, vaid keedeti leivasuppi.Tänapäevane rukkileib on pigem võileivaalune või toidukõrvane, aga võiks olla hoopis rohkemat. Leivast saab valmistada nii soolaseid kui magusaid roogi ja selleks ei pea ootama kuni leib tahkeks muutub. Aga kui leib on tahkeks muutunud, saab seda kas siis ära kasutada uue roa valmistamisel. Vaja on vaid lasta oma loovus valla, vaadata, mida kappides leidub ja mida saaks kokku kombineerida ning panna alus uue roa sünniks.Anname leivale uue võimaluse!
Märksõnad:
Hea Lugu
100 rooga mini+
kokaraamatud
Hind:
11,00 EUROtsing autori järgi:
Pille Enden; Peatoimetaja: Malle Pajula, Kodukirja parimad palad 2010,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 7,00 eurot
Arvo Tuvikene, Jaak Kask, Koit Kikas, Timo Roos, Teet Krause, Pille Enden ja Aare Pai., Kalamehe käsiraamat. 1.osa,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 17,00 eurot
Pille Enden, Kodukirja parimad palad 2009,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 5,00 eurot
Pille Enden; Peatoimetaja: Aita Kivi, Kodukirja parimad palad 2008,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 4,50 eurot
Pille Enden, Epp Mihkels, Lia Virkus, Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 16,00 eurot
Jaak Kask, Valeri Šabanov, German Sayapin, Hans Teder, Angelica Udeküll, Pille Enden, Hele-Mai Alamaa, Kalamehe käsiraamat. 2.osa. Talipüük,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 13,00 eurot
Lia Virkus, Pille Enden, Sõstratoidud. Salatitest magusani,
Ajakirjade Kirjastus, 2014, hind: 12,00 eurot
Epp Mihkels, Pille Enden, Muna. Toidud kana-, pardi-, jaanalinnu-, hane-, vutimunadest,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 13,00 eurot
Lia Virkus, Pille Enden; tekst: Maire Suitsu ; toimetanud Velve Saar, Kama. Eesti rahvustoit,
Ajakirjade Kirjastus AS, 2015, hind: 15,00 eurot
Lia Virkus, Pille Enden; toimetanud Velve Saar, Maapirnitoidud,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 10,00 eurot
Pille Enden, Lia Virkus, Suvikõrvitsatoidud salatitest magusani,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2013, hind: 12,00 eurot
Lia Virkus ja Pille Enden, Õunatoidud. Salatist magusani,
Ajakirjade Kirjastus, 2014, hind: 10,00 eurot
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1974, hind: 4,40 eurot
Helgi Oras, Koduveinid,
Katherine, 1991, hind: 5,00 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 3,50 eurot
Linda Petti, Kartulitoite,
Valgus, 1989, hind: 2,00 eurot
Linda Petti, Kokaraamat poissmeestele,
1991, hind: 1,50 eurot
Anni Arro, Läbi lillede. Vanaemast inspireeritud retseptid,
EKSA, 2023, hind: 30,00 eurot
Oksana Putan, Vene köök. Suur pirukaraamat,
TEA, 2018, hind: 40,00 eurot
Maire Suitsu, Eks elati ju ennegi,
Hea Lugu, 2017, hind: 25,00 eurot
Küpsetised,
Valio Eesti AS, 1997, hind: 10,00 eurot
Gordon Ramsay, Gordon Ramsays Home Cooking: Everything You Need to Know to Make Fabulous Food,
Grand Central, 2012, hind: 14,00 eurot
Kokaraamatud all on 2349 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!