Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Kartul ja teised maitsvad juurikadAutor(id): koostanud ja retseptid: Marika Vingissar; toimetanud Tiina Lebane
Kujundaja: Anu Maarand
Kirjastus: Ühinenud Ajakirjad
Linn: Tallinn
Aasta: 2021
Originaalkeel:
ISBN: 9789949696727
Lehekülgi: 56
Sari: 50 retsepti!
Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 168x228mm
Suurus: piklikus tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 036
Kes meist ei teaks, et iga päev peab sööma vähemalt pool kilo aedvilja. See tundub tülikas, sest juurvilju peab pesema, koorima ja tükeldama ning lõpuks neist ka toidu valmistama.
Tegelikult on köögiviljad nii maitsvad ja tervislikud, et kogu nähtud vaev tasub end kuhjaga ära. Tuleb vaid fantaasiale voli anda ja juurvilju vaheldusrikkalt kasutada.
Kartulite või makaronide asemel võib liharoa lisandiks pakkuda näiteks porgandit. Tõmba kooritud porgandist koorimisnoaga pikad õhukesed ribad. Hoia neid lühikest aega keevas vees ja ongi magus praekõrvane olemas. Ribasid võib kasutada ka toorsalatis. Tihtipeale ei taha lapsed keedetud porgandit, küll aga söövad hea meelega lihapalle. Kotleti- ja lihapallitaina hulka võib rohkelt porgandit riivida, see annab hea magusa maitse ja märkamatult saab kätte ka päevase juurviljaportsu.
Kõige paremad on muidugi hooajalised aedviljad, kuid õnneks leiab ka külmletist tükeldatud ja külmutatud aedvilju, millest saab kiiresti õhtusöögi valmistada.
Märksõnad:
Ühinenud Ajakirjad
köögiviljad
köögiviljatoidud
juurviljad
kokaraamatud
50 retsepti!
Viiskümmend retsepti!
Hind:
6,00 EUROtsing autori järgi:
Sylvia Plath; koostanud, eestindanud ja järelsõna: Tiina Aug, Luulet,
Eesti Raamat, 1990, hind: 8,00 eurot
Koostanud: A. Mesikäpp, H. Palamets, Tartu 950,
Eesti Raamat, 1980, hind: 4,00 eurot
Tartu Ülikool, eesti keele osakond; kokku seadnud Katrin Kern; harjutused koostanud Karin Kaljumägi, Katrin Kern, Kersti Lepajõe, Urve Pirso ja Maia Rõigas; toimetanud ja täiendanud Tiiu Erelt, Õigekirja ja vormiõpetuse harjutusi,
Tartu Ülikooli Kirjastus, 2011, hind: 8,00 eurot
Marie Under. Koostanud Paul-Eerik Rummo, Mu süda laulab. Luuletusi kolmeteistkümnest kogust,
Eesti Raamat, 1984, hind: 10,00 eurot
Koostanud: Elias Lönnrot, Kalevala,
Eesti Raamat, 1985, hind: 12,90 eurot
Artur Alliksaar. Koostanud: Paul-Eerik Rummo, Olematus võiks ju ka olemata olla,
Perioodika, 1968, hind: 3,80 eurot
Koostanud Tiiu Jõgi ja Helgi Kõiv, Valemid ja teoreemid matemaatika riigieksamiks valmistujale,
Tallinna Tehnikaülikool, 2004, hind: 9,00 eurot
Koostanud Jelena Rootamm-Valter, Ametikirja koostamine (näited Eesti elust),
Vastus, 1999, hind: 8,00 eurot
Koostanud: Priit Ratassepp, Eesti keele reeglid põhikoolile,
Avita, 2001, hind: 7,00 eurot
koostanud A. Ratassepp; toimetaja R. Lätte, ENSV 1985. a. üldlaulupeo laulud naiskoorile. III,
Eesti Raamat, 1984, hind: 3,00 eurot
Koostanud ja toimetanud: Osvald Viirsoo, Eesti põllumeeste poliitika. Ülevaade Eesti põllumeeste liikumisest 1917-1955,
Eesti Põllumeeste Kogude Esindus Paguluses, 1956, hind: 11,00 eurot
koostanud A. Ratassepp, ENSV 1985. a. üldlaulupeo laulud naiskoorile. I,
Eesti Raamat, 1982, hind: 3,00 eurot
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1974, hind: 4,40 eurot
Helgi Oras, Koduveinid,
Katherine, 1991, hind: 5,00 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 3,50 eurot
Linda Petti, Kartulitoite,
Valgus, 1989, hind: 2,00 eurot
Linda Petti, Kokaraamat poissmeestele,
1991, hind: 1,50 eurot
Anni Arro, Läbi lillede. Vanaemast inspireeritud retseptid,
EKSA, 2023, hind: 30,00 eurot
Oksana Putan, Vene köök. Suur pirukaraamat,
TEA, 2018, hind: 40,00 eurot
Maire Suitsu, Eks elati ju ennegi,
Hea Lugu, 2017, hind: 25,00 eurot
Küpsetised,
Valio Eesti AS, 1997, hind: 10,00 eurot
Gordon Ramsay, Gordon Ramsays Home Cooking: Everything You Need to Know to Make Fabulous Food,
Grand Central, 2012, hind: 14,00 eurot
Kokaraamatud all on 2349 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!