Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Merekalad Merriti moodiAutor(id): Jaan Kiho, Merrit Kiho
Kujundaja: Külli Kuusik
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn:
Aasta: 2016
Originaalkeel:
ISBN: 9789949392506
Lehekülgi: 128
Seisukord: normaalses korras raamat
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, pehmete kaantega
Sisu:
Kõik, kes me elame planeedil nimega Maa, oleme osakesed ürgookeanist, mis meid toidab. Sestap pole kunagi ülearune kirjutada veel üks raamat kalatoitudest. Nii palju kui on kokkasid, nii palju on ka eri nägemusi kalatoitudest. Ühes asjas on aga pea kõik köögikunstnikud ühel nõul – parim maitseaine kalale on selle värskusaste. Kuigi leidub ka risti vastupidiseid arvamusi. Kalu maetakse enne söömist mädanema, hapendatakse, kuivatatakse ning riskitakse maiasmoka eluga, serveerides ülimürgiseid mereelukaid. Selles raamatus taolisi ekstreemseid retsepte ei pakuta. Siin lähtutakse kolmest käsust: värskus, värskus ja veel kord värskus. Toit on püha. Küllap on kõigil rahvastel oma muinasjutt vägevast vee-elukast, kes täidab kolm soovi. Kui me ei taha lõhkise küna ette konutama jääda, peame oma tahtmistes jääma mõistlikkuse piiridesse ning hoidma puhta oma põhilise toidulaua, mere. Siis võime ka edaspidi tõsta lauale värske kala ja hakata keelt limpsates kokkama. Rõõmu tervislikest kalatoitudest!
Märksõnad:
kokandus
Hind:
16,00 EUROtsing autori järgi:
Jaan Kiho, Värav,
Elmatar, 1994, hind: 4,00 eurot
Merrit Kiho, Jaan Kiho, Jaanipäevatoidud. Eesti, Rootsi ja Soome köök ja kombed,
Ajakirjade Kirjastus, 2016
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Marje Sepp, Saledaks saada, saledaks jääda,
Perioodika, 1994, hind: 4,00 eurot
Marguerite Patten, Jeannette Ewin, Toitumissoovitused artriidi leevendamiseks. Eneseabiplaan ja üle 60 toiduretsepti. Jätke valuga hüvasti loomulikul teel,
Ersen, 2003, hind: 14,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 3,50 eurot
Angelica Uudeküll, Potiemanda parimad palad. Parimad palad argipäevaks. Parimad palad pühapäevaks,
Ajakirjade Kirjastus, 2012, hind: 12,00 eurot
Angeelika Kang, Lia Virkus, Šokolaad. Lihtsatest küpsistest hõrkude kookideni,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 20,00 eurot
tekst: Maire Suitsu ; toimetaja Lia Virkus ; retseptid: Harri Ilves, Lia Virkus, Eesti köök. Estonian cooking,
Ajakirjade Kirjastus, 2003, hind: 18,00 eurot
Hilda Ottenson, Hoidised,
Valgus, 1983, hind: 6,00 eurot
Pille Enden, Kodukirja parimad palad 2009,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 5,00 eurot
Pille Enden; Peatoimetaja: Aita Kivi, Kodukirja parimad palad 2008,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 4,50 eurot
Pille Enden, Epp Mihkels, Lia Virkus, Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 16,00 eurot
Kokaraamatud all on 2341 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!