Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Rahvaste toiteAutor(id): Salme Masso
Kujundaja: Ants Säde
Kirjastus: Valgus
Linn: Tallinn
Aasta: 1978
Originaalkeel: eesti keel
Lehekülgi: 416
Seisukord: veidi kulunud kaas ja leheservad, raamatukogust kustutatud eksemplar, normaalses seisukorras sisu (pilt on illustratiivne)
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis kõvade kaantega
Sisu:
Käesolevasse raamatusse on valitud teiste rahvaste toitudest sellised, mis meie harjumustele ning maitsele enam-vähem vastavad ja mille valmistamiseks meil eeldused on olemas. Praegusaegne kiire transport ja konservide laialdane valmistamine teeb võimalikuks varem kättesaamatute toiduainete saamise. Neid on õige kasutada selliste toitude valmistamiseks, mida süüakse neis maades, kus vastavat toiduainet toodetakse.
Toitudest on püütud anda nii mitmekesine valik, et neist saaks koostada tervikliku menüü. Iga peatüki alguses on antud vastava rahva toiduvalmistamise ja serveerimise üldiseloomustus.
Toitude nimetused on toodud eesti keeles nii, et nähtub toiduainete valik ja valmistusviis, algupärased nimetused on sulgudes.
teine, parandatud trükk
kokaraamatud
Hind:
5,00 EUROtsing autori järgi:
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1983, hind: 4,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 18,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 3,50 eurot
Salme Masso, Rahvaste toite,
Valgus, 1975, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Toitlustamine ja korrastustööd. Käsiraamat kodundusest,
Valgus, 1965, hind: 5,00 eurot
Erna Aljasmets, Erika Eisenšmidt, Erik Kurik, Eva Lootsar, Salme Masso ja Tiiu Põldemaa, Tööõpetus algklassides. Käsiraamat õpetajale,
Valgus, 1985, hind: 15,00 eurot
Laine Lints, Salme Masso, Daisy Moor, Arnold Reiman, Ida Savi, Perenaise käsiraamat,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1960, hind: 5,50 eurot
Salme Masso, Õunaraamat. Toidud, hoidised, säilitamine,
Valgus, 1988, hind: 2,50 eurot
Salme Masso, Seenetoidud,
Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Salme Masso ja Olga Relve, Supid ja ühepajatoidud,
Valgus, 1981, hind: 4,00 eurot
Salme Masso, Toitlustamine ja korrastustööd,
Valgus, 1966, hind: 4,00 eurot
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Erika Casparek-Türkkan, Kalad ja mereannid,
Avita, 2001, hind: 13,00 eurot
Kati Ambo-Vaher, Appi, külalised! ehk Paanikata peolaud,
Kati Ambo-Vaher, 2020, hind: 20,00 eurot
Lia Virkus, Angeelika Kang (retseptid), Maire Suitsu (tekst), Õunakoogid,
Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 8,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat (vene keeles),
Valgus, 1988, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Ungari guljašid,
1992, hind: 3,00 eurot
Hilda Ottenson, Aiasaaduste, metsamarjade ja seente säilitamine,
Teaduslik Kirjandus, 1945, hind: 5,00 eurot
Linda Petti, Austria köök,
Ilmavalgus, 1996, hind: 7,50 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1966, hind: 5,00 eurot
Nele Siplane, Gaili Kalberg, Reelika Õunpuu. Toimetaja Vilve Torn, Araabia köögi radadel. Egiptuses ja Marokos,
Pegasus, 2012, hind: 20,00 eurot
Anna Selby, Tervistavad toidud. 25 ülitervislikku ja kõrge toiteväärtusega toiduainet,
Maalehe Raamat, 2001, hind: 10,00 eurot
Kokaraamatud all on 2358 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!