Kolde ümber Kuidas söök Klõpsa siia , et näha täielikku loendit! Kolde ümber. Kuidas söök tegi ahvist inimese, Richard Wrangham, Postimees Kirjastus 2023 | vanaraamat. ee
Alates 11. märtsist saab poodi tellitud pakke kätte endiselt tööajal E-R 10-18.00 ja L 10-16.00. Kaupluse ukse tagant helista tel. 734 1901. Pakiga posti teel saatmine toimib tavapäraselt.
Ostukorv

Ostukorv on tühi

Teema: Raamatud teaduslikel teemadel
Pealkiri: Kolde ümber. Kuidas söök tegi ahvist inimese
Autor(id): Richard Wrangham
Kujundaja: Villu Koskaru


Kirjastus: Postimees Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2023
Originaalkeel: inglise keel
Tõlkija: Krista Nurm
ISBN: 9789916712542
Lehekülgi: 208
Sari: Postimehe raamat. Evolutsioon

Seisukord: heas korras uus raamat kirjastusest

Mõõdud: 230x150
Suurus: Pehmekaaneline

Sisu:
Selle raamatu saame teele panna keskmiselt 3-5 päeva jooksul peale raha laekumist meie arvele.

Oma ainulaadses raamatus väidab Richard Wrangham, et just keedetud või küpsetatud toit põhjustas meie esivanemate erakorralise muundumise ahvitaolistest olenditest Homo erectus’eks. „Kolde ümber“ pakub välja uue huvitava mõtte: kuumutatud toit põhjustas seedetrakti kokkutõmbumise ja aju suurenemise, aitas kaasa inimühiskonna arengule ning meeste ja naiste tööjaotuse tekkele. Kui meie esivanemad kohastusid tule kasutamisega, arenesid toitu kuumutavatest ahvidest inimesed.
Hõlmates palju valdkondi alates toidu etikettimisest ja ülekaalulistest lemmikloomadest ning lõpetades toortoidufanatismiga, pakub „Kolde ümber“ hämmastavalt omapärast arusaama sellest, kuidas meist selline sotsiaalne ja intelligentne liik, nagu me tänapäeval oleme.
Richard Wrangham (snd 1948, filosoofiadoktor, Cambridge’i ülikool 1975) on Harvardi ülikoolis bioloogilise antropoloogia professor, kes algatas 1987. aastal Kibale šimpansiprojekti. Ta on korraldanud laiaulatuslikke primaatide ökoloogia, toitumise ja sotsiaalse käitumise uuringuid.
Wrangham alustas oma teadlaseteed Tansaanias Gombe rahvuspargis Jane Goodalli pikaajalises tavašimpanside väliuuringus. Koos Elizabeth Rossiga algatas ta 1997. aastal Kasiisi projekti ning on ka suurte inimahvide ellujäämisprojekti GRASP patroon.
Raamatut soovitab lugeda Aivar Hanson, restoranijuhi White Guide Estonia väljaandja:
„Tule tegemise kunsti ja sellel sooja toidu valmistamise oskuse omandamine muutis inimkonna käekäiku vähemalt niisama palju kui keele teke. Ka mehe ja naise praeguseni kehtivate soorollide kujunemine on sellega seotud. Nii väidab raamatu autor ning tõestab kõike veenvalt rohkete faktide ja näidetega. Teaduskirjanduse kohta on tegemist kergelt loetava ja kaasahaarava sisuga raamatuga. On ju inimkond oma nüüdseks väljakujunenud toitumisharjumustega jälle teelahkmele jõudnud ja “kes minevikku ei mäleta, elab tulevikuta”.“


Märksõnad:
Postimehe raamat. Evolutsioon
Villu Koskaru
Postimehe raamat
inimese evolutsioon
inimene
toitumine
toitumisökoloogia
toiduvalmistamine
toiduainete kuumtöötlemine
ajalugu
Catching fire. Eesti keeles

Hind: - Hetkel on otsas*

*Jäta enda märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.

Teema Raamatud teaduslikel teemadel alla viimati lisatud:

Mari Kendla, Saare- ja Muhumaa kalanimetused,
Eesti Keele Instituut, 1997, hind: 5,00 eurot

Harald Keres , Koostanud: Priit Kuusk, Ruum ja aeg,
Ilmamaa, 2009, hind: 8,50 eurot

James D. Watson, Kaksikheeliks. Isiklik jutustus DNA struktuuri avastamisest,
Elmatar, 2003, hind: 4,80 eurot

Egle Köster; supervisors: Meelis Pärtel, Silvia Pihu; Department of Botany, Intstitute of Ecology and Earth Sciences, Faculty of Science and Technology, University of Tartu, Morphological and genetical variation within species complexes: Anthyllis vulneraria s.l. and Alchemilla vulgaris (coll.) / Morfoloogiline ja geneetiline varieeruvus liigikompleksides: Anthyllis vulneraria s. l. ja Alchemilla vulgaris (coll.),
Tartu University Press / Tartu Ülikooli Kirjastus, 2010, hind: 13,00 eurot

Igor Zaytsev; supervisors: Ülo Mander, Kaspar Nurk; Department of Geography, Institute of Ecology and Earth Sciences, Faculty of Science and Technology, University of Tartu, Bioaugmentation in LWA-filled horizontal subsurface flow filters for wastewater treatment: impact of flow regime, temperature and donor system / Bioaugmentatsioon kergkruusa täidisega reoveepuhastusfiltris: voolurežiimi, temperatuuri ja doonorsüsteemi mõju,
Tartu University Press / Tartu Ülikooli Kirjastus, 2010, hind: 13,00 eurot

Kristiina Tõnnisson; supervisor: Tiina Randma-Liiv; Department of Public Administration, University of Tartu, The applicability of new public management principles in Estonian local government / New Public Managementi põhimõtete rakendatavus Eesti kohalikes omavalitsustes,
Tartu University Press / Tartu Ülikooli Kirjastus, 2006, hind: 13,00 eurot

Kristjan Urtson; supervisors: Alvar Soesoo, Kalle Kirsimäe; Department of Geology, Institute of Ecology and Earth Sciences, Faculty of Science and Technology, University of Tartu, Estonia, Stepwise melt transport and accumulation: analogue and numerical modelling approach / Astmeline magma transport ja akumulatsioon: analoog- ja numbriline modelleerimine,
Tartu University Press / Tartu Ülikooli Kirjastus, 2011, hind: 13,00 eurot

Viljar Jaks; Department of Cell Biology, Institute of Molecular and Cell Biology, Tartu University, Estonia, P53 - a switch in cellular circuit / P53 - lüliti raku vooluahelas,
Tartu University Press / Tartu Ülikooli Kirjastus, 2003, hind: 13,00 eurot

Eero Talts; supervisors: Agu Laisk, Vello Oja; Faculty of Science and Technology, University of Tartu, Photosynthetic cyclic electron transport - measurement and variably proton-coupled mechanism / Tsükliline elektrontransport taimedes: selle mõõtmine ning mehhanism,
Tartu University Press / Tartu Ülikooli Kirjastus, 2010, hind: 13,00 eurot

Mare Piirsalu; supervisors Vilve Nummert, Ilmar Koppel; Department of Chemistry, University of Tartu, Estonia, Substituent, temperature and solvent effects on the alkaline hydrolysis of substituted phenyl and alkyl esters of benzoic acid / Substituendi-, temperatuuri- ja solvendiefektid bensoehappe fenüül- ja alküülestrite leeliselisel hüdrolüüsil,
Tartu University Press / Tartu Ülikooli Kirjastus, 2003, hind: 13,00 eurot



Raamatud teaduslikel teemadel all on 559 raamatut. Klõpsa siia, et näha täielikku loendit!
Kolde ümber. Kuidas söök tegi ahvist inimese, Richard Wrangham, Postimees Kirjastus 2023 | vanaraamat.ee
Kolde ümber. Kuidas söök tegi ahvist inimese, Richard Wrangham, Postimees Kirjastus 2023 | vanaraamat.ee
Kolde ümber. Kuidas söök tegi ahvist inimese, Richard Wrangham, Postimees Kirjastus 2023 | vanaraamat.ee
Kolde ümber. Kuidas söök tegi ahvist inimese, Richard Wrangham, Postimees Kirjastus 2023 | vanaraamat.ee
Kolde ümber. Kuidas söök tegi ahvist inimese, Richard Wrangham, Postimees Kirjastus 2023 | vanaraamat.ee
Kolde ümber. Kuidas söök tegi ahvist inimese, Richard Wrangham, Postimees Kirjastus 2023 | vanaraamat.ee

Kasutatud raamatud
Alates 1999. aastast järjest täienenud raamatukataloog sisaldab täna üht Eesti kõige hoolikamalt valitud, sisukaimat kollektsiooni, mis pakub raamatusõpradele ehedaimat lugemisrõõmu.

Üle 47 000 väljaande
Kui tüüpilises raamatupoes on tavapäraselt müügil umbes 3000 raamatut, siis Vanaraamatu antikvariaat pakub lugejaile suuremat valikut, sest müüme kasutatud raamatuid erinevatest kümnenditest.

Raamatute tellimine
Kõiki kataloogis müügil olevaid väljaandeid saad mugavalt tellida veebilehe kaudu.
Veebist ostmise juhend
Tellimistingimused
Privaatsustingimused

Kontaktandmed
Biblio OÜ, reg.nr. 10598332,
Raamatupood: Riia 5, Tartu, 51010 Eesti
Veebikataloog: www.vanaraamat.ee
Kontakttelefon (+372) 7 341 901
E-mail: 

 


www.vanaraamat.ee © 2024 Biblio OÜ » Kvaliteetsed kasutatud raamatud