Teema: Toitumine
Pealkiri:
Gusto: miks itaallased räägivad aina toidustAutor(id): Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco
Kujundaja: Angelika Schneider
Kirjastus: Tänapäev
Linn: Tallinn
Aasta: 2010
Originaalkeel: itaalia keel
Tõlkija: Külli Kressa
ISBN: 9789985629697
Lehekülgi: 520
Seisukord: kaaned ja lehenurgad natuke määrdunud, üldiselt korralik raamat
Mõõdud: 170x240
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
See ei ole kokaraamat, vaid katse koondada ühte köitesse kõigi Itaalia maakondade sümboltoitude lood. Kes kasutab pastasciutta maitsestamiseks Parmesani? Kes eelistab pecorino’t? Miks pitsa peab olema õhuke ega tohi rasvast nõretada, erinevalt sellest, kuidas seda tehakse kõigis maailma kiirtoidukohtades?
Mida enam Itaaliat tundma õppida, seda selgemaks saab, et igal asulal on oma „söödav vapp”, s.t mõni roog, toode, mis on täiuseni viidud just seal: Firenze biifsteek, Milano risoto, Treviso sigur, Capri salat. Ja nende „firmaroogade” üle on kohalik rahvas uhke.
Raamat on üles ehitatud kujuteldava retkena poolsaare põhjaosast lõunaossa, maakondade kaupa. Ja iga maakonna juures püütakse käsitleda neid toite, mis seostuvad itaallaste kollektiivses kujutlusmaailmas kohe vastava piirkonnaga, ning samuti, miks see nii on, andes sealjuures ülevaate levinumatest väljenditest ja mõistetest.
Originaali pealkiri Perché agli italiani piace parlare del cibo. Eesti keeles
Märksõnad:
toitumistavad
rahvustoidud
toidud
toiduvalmistamine
elulaad
kombed
toitumistavad
rahvustoidud
toidud
toiduvalmistamine
elulaad
kombed
Itaalia
Tänapäev
Hind: -

Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust, Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco, Tänapäev 2010Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Meditsiin, tervishoid alla viimati lisatud:
Dr Yann Rougier, Marie Borrel; toimetanud Airi Kuusk, Looduslikud valuvaigistid,
Koolibri, 2019, hind: 15,00 eurot
Jaak Jürimäe, Inimese keha ehitus ja kompositsioon,
Tartu Ülikooli Kirjastus, 2014, hind: 9,00 eurot
Kuanyshbay Rakhimzhanov, Inimene ühiskonna ja looduse kuningriigi vahel,
Varrak, 2016, hind: 21,00 eurot
Andreas Michalsen, Ravimine looduse väega,
Tänapäev, 2018, hind: 12,00 eurot
Hiiler, Aastaga haigustest priiks. Tervenduskalender 2023,
Hiiler, 2022, hind: 7,00 eurot
koostaja ja toimetaja: Eve Rohtla, Avameelselt naistest. Naise süda. Menopaus. Rinnavähk ja taastusravi. Veenilaiendid. Naise hingehädad. Unehäired. Ilus nahk ja juuksed,
Postimees Grupp, 2016, hind: 13,00 eurot
Evald Übi, Kuldne tervis. Mesindussaadused raviks ja toiduks,
Maalehe Raamat, 1997, hind: 4,50 eurot
Ljudmila Rumjantseva, Organismi puhastamine paastu ja toiduvalikuga,
Sinisukk, 2001, hind: 5,00 eurot
Christine Wildwood, Aroomiteraapia. Massaaž eeterlike õlidega,
Sinisukk, 1997, hind: 7,00 eurot
Peter Fermie, Pippa Keech, Stepehn Shepherd, Pere tervis ja esmaabi,
Varrak, 2007, hind: 12,00 eurot
Meditsiin, tervishoid all on 3121 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!