Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Klõpsa siia , et näha täielikku loendit! Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat. ee
Alates 11. märtsist saab poodi tellitud pakke kätte endiselt tööajal E-R 10-18.00 ja L 10-16.00. Kaupluse ukse tagant helista tel. 734 1901. Pakiga posti teel saatmine toimib tavapäraselt.
Ostukorv

"Tikandiraamat""Estonian Theatre""Ehitaja käsiraamat 2003/2004. Pui..""Ideoloogiline võitlus ja välispo..""Õun aias ja köögis""Kristallmehike""Programmeerimine Microsoft Exceli ..""Maalikunstnik Juhan Püttsepa loom..""Euroopa loomariigi taskuentsüklop..""Tervendaja 2015/3""Meisterdame mänge. Ägedad projek..""Tootmishoonete põrandate ehitamin..""Armutud legendid""Geograafia põhikoolile IV. Eesti ..""Tõde ja õigus I""Abielu eesti moodi""Vangipõlve õndsad aastad""Seal, kus lõpeb maa""Burda 2001/12. Bесь мир мо..""Väikesed vürtsikad asjad. Teejuh..""Lava ja lavatehnika sõnaraamat. M..""Umbrohud ja prahitaimed""Kalajärv Vagula""Mõtisklusi jutuajamistest Jumalag..""Eesti NSV Teatrid 1957/2""Estonians' and Russian minority's ..""Изготовление худо..""Eesti kaitsealad - geoloogia ja ve..""Loomade elu 4. köide. Kalad""Loomakasvataja meelespea""Kartul aias ja köögis""Abiks veisekasvatajale""Ainult naistele. Mida sa peaksid t..""Sporditäht. Märts 2007""Mikroarvutid automaatikas""Kuidas ei tule kirjutada resolutsi..""Lõika välja. Paberist kujundite ..""Arvutiõpetus. 2. osa. Katseõpik""Helen Merrill / Хелен Мер..""Tervendaja 2012/3""Tervendaja 2016/7""Tervendaja 2010/11""Kõne kohtumisel Moskva metallurgi..""Lo Tui""Lake Peipsi. Meteorology, Hydrolog..""Ilu- ja lõhnaseebid. Ideed, lõhn..""Internetiaabits""Metsa- ja niidutaimed""Orlando. Elulugu""Suvelilled""Aja Pulss. 1986/1 jaanuar""Tervise Varaait. Eneseravimine ja ..""Põhjas (kavaleht)""Tehiskaaslased""Millest küll jutustavad need loom..""Küberkiusamine""Veateated Windows'is. Valik eestik..""Kukersiit ja konnatahvel""Eesti NSV floora V""Akvaarium. Põhiteadmisi akvaristi..""Küünlameistri kaaslane""Rakubioloogia""Arvutikursus algajale""Õnnelik hommik""Supermälu. Mälu treeningust""Naistelehe nipiraamat 2017/115""Mul on kodus küülik""Käsitöö 2007 veebruar. Suurim k..""Hello Kitty. Toredaid tegemisi""Tervendaja 2011/10""Teater. Näidendid. Skuespil. Vali..""Vanempioneerijuhi käsiraamat II""Tervendaja 2012/11""Planning of Cultural Landscapes""Tantsumaailmas. Vestlusi balletist""Näidendeid koolilavale. II osa""Tervendaja 2011/2""Tervendaja 2013/10""Vaseost. Valik teatriteoreetilisi ..""Tükk elatud elu. Tekste 1986-1989""Tervendaja 2007/3""Pamflett meie ühiskonnast""CorelDRAW 8. Käsiraamat""Loomade histoloogia""Tervendaja 2015/12""Eesti NSV järved ja nende kaitse""Aadama ja Eeva jälil""Kui sõprus teeb haiget. Kuidas tu..""Kassiraamat""Palve on minu elu""Turvalise internetikäitumise käs..""Veiste vabapidamislaudad""Näitemängutark""Symphony No. 5 B-flat Major, D. 48..""Rahutud ajad ja lisalugu Vesi pane..""Tervendaja 2016/10""Katedraal""CorelDRAW 11""Parim tee. Jutustusi V. I. Lenini ..""Einsteini aju. Teaduslik-fantastil..""Mängima!""Aatomispektrid"
102 tk kogusumma: 722,00 EUR

Teema: Toitumine
Pealkiri: Gastrofüüsika: uus söömisteadus
Autor(id): Charles Spence
Kujundaja: Kaspar Ehlvest


Kirjastus: Argo
Linn:
Aasta: 2018
Originaalkeel:
Tõlkija: Tiina Randus
ISBN: 9789949607532
Lehekülgi: 392
Sari: Elav teadus 13

Seisukord: heas korras raamat

Mõõdud: 150 × 215 mm
Suurus: tavaformaadis, kõvas köites

Sisu:
Taldrikud on ümmargused ja valged. Noad ja kahvlid on siledast metallist. Sool ja pipar on käeulatuses. Te sööte ettearvatava roa ära ettearvataval viisil ja toidust saadud elamus ununeb niipea, kui söögilaua tagant tõusete. Aga kuidas maitseks seesama roog serveerituna kandilisest taldrikust, helbituna karvase varrega lusika abil ja heliga maitsestatuna? Kas ja kuidas te seda söömaaega mäletaksite?

Me sööme mitte ainult suu, vaid ka silmade, kõrvade, nina, mälu ja kujutlusvõimega. Maitseelamust kujundab miljon pisiasja, sealhulgas restorani või söögitoa helitaust, laudlina (või selle puudumine), ümber ringi levivad lõhnad, söögiriistade kaal, seltskond ja veel mitu muud taldrikuvälist tegurit. Isegi nii lihtne asi nagu küpse pirni hammustamine on äärmiselt keerukas ja mitut meelt hõlmav tegevus: aju peab kokku siduma aromaatse lõhna, maitse, tekstuuri, värvuse, samuti heli, mille hambad tekitavad, kui mahlast viljaliha haukavad, rääkimata pirnikoore krobelisusest.

Toidu ja joogi maitsmisel tekkiva multisensoorse elamuse üksikasju uuribki gastrofüüsika-nimeline uus söömisteadus, mis ühendab gastronoomia kulinaarsed saavutused ja psühhofüüsika taju-uuringud. Kõige värskemad avastused ja uuenduslikumad gastrofüüsikalised ideed proovitakse esmalt järele restoranis ning seejärel liiguvad need edasi pardatoitlustusse, haiglasööklasse, ketirestorani või kodukööki.

„Gastrofüüsika: uus söömisteadus“ on „Elava teaduse“ sarja 13. raamat.

Charles Spence on Oxfordi ülikooli professor ja eksperimentaalpsühholoog. Ta juhib oma uurimislaborit ja konsulteerib rahvusvahelisi ettevõtteid. Spence on tunnustatud teadusajakirjades avaldanud üle 500 artikli ning pälvinud mitu teadusauhinda.

„Soovitame „Gastrofüüsikat“ lugeda kõigil restoranipidajatel, kokkadel ja kodukokkadel ning toidu- ja joogihuvilistel. Restoranipidajad ja kokad võivad siit saadud teadmiste abil pakkuda kundedele läbimõeldud, kõiki meeli haarava elamuse, toidunautijad mõistavad paremini restoranis toimuvat ning oskavad pakkuda koduköögis sõpradele üllatava toidu- ja joogielamuse.“
Tõnis Siigur, Siigur Restoranid peakokk ja juht
Orm Oja, NOA Chef ’s Halli peakokk

„Suus – nagu Charles väidab – toimub väga vähe asju täpselt nii, nagu tundub. Palju rohkem, kui me oskame ette kujutada, oleneb toidust saadav nauding subjektiivsusest – mälestustest, assotsiatsioonidest ja emotsioonidest. See on vaimustav teema, mille uurimisel saate teha esimesed sammud, kui loete „Gastrofüüsikat“.“
Heston Blumenthal, Briti tippkokk

Originaali pealkiri Gastrophysics : the new science of eating. Eesti keeles

Märksõnad
kokandus
toidud
söömine
aistingud
emotsioonid
psühholoogilised aspektid
psühhofüüsika
toitumisharjumused
toitumisteadus
Elav teadus
Argo kirjastus

Hind: - Hetkel on otsas*

*Jäta enda märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.

Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee
Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee
Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee
Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee
Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee
Gastrofüüsika: uus söömisteadus, Charles Spence, Argo 2018 | vanaraamat.ee

Kasutatud raamatud
Alates 1999. aastast järjest täienenud raamatukataloog sisaldab täna üht Eesti kõige hoolikamalt valitud, sisukaimat kollektsiooni, mis pakub raamatusõpradele ehedaimat lugemisrõõmu.

Üle 47 000 väljaande
Kui tüüpilises raamatupoes on tavapäraselt müügil umbes 3000 raamatut, siis Vanaraamatu antikvariaat pakub lugejaile suuremat valikut, sest müüme kasutatud raamatuid erinevatest kümnenditest.

Raamatute tellimine
Kõiki kataloogis müügil olevaid väljaandeid saad mugavalt tellida veebilehe kaudu.
Veebist ostmise juhend
Tellimistingimused
Privaatsustingimused

Kontaktandmed
Biblio OÜ, reg.nr. 10598332,
Raamatupood: Riia 5, Tartu, 51010 Eesti
Veebikataloog: www.vanaraamat.ee
Kontakttelefon (+372) 7 341 901
E-mail: 

 


www.vanaraamat.ee © 2024 Biblio OÜ » Kvaliteetsed kasutatud raamatud