Teema: Elulood, memuaarid
Pealkiri:
Mees 5. KöögikuratAutor(id): Herkki Ruubel
Kirjastus: Jes Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2020
Originaalkeel:
ISBN: 9789949743148
Lehekülgi: 240
Seisukord: normaalses korras raamat, pühendus sees
Mõõdud: 200x135
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 057
Raamat, mida sa praegu käes hoiad, on aus ja karm sissevaade Eesti tipprestoranide tagatubadesse. Kui inimene on söögisaalis, ei kujuta ta tihtipeale ette, mis elu teisel pool pöörduksi käib. See on hullumeelne segu
komöödiast ja tragöödiast. Ning mis mõtted tegelikult liiguvad sel ajal teenindajatel ja kokkadel peas, kui nad üritavad teile pakkuda alatiseks meeldejäävat toidukogemust? See siin on minu lugu toidumaailma elust ja valust!
HERKKI RUUBEL
Mis on toit tänapäeval? Kõhutäide? Äri, millega saab miljonäriks? Kultuuri osa? Kunst?
Ma arvan, et vastuseid on palju. Toit on kindlasti kunst, toit on kindlasti teadus, toit on emotsioon. Toit on see, mis meid kõiki siin maailmas ühendab, aga samas ka eristab. Kui vaadelda nii, siis toit on nagu keel, mis on iga riigi ja rahvuse jaoks unikaalne. Toit on isikupärane ning suur osa kultuuripärandist ja meie identiteedist, alustades meie päritolust ja geograafilisest asendist siin ilmaruumis. Kui sa sööd toitu ja see sinule ei maitse, siis see ei tähenda, et toit kohe kehv on. Siinkohal meenub mulle hetk, mil keegi kunagi julges kritiseerida minu loetud raamatut. Vastasin talle nii: „Kui siga peeglisse vaatab, ega sealt siis ingel vastu ei vaata.“ Sama kehtib ka toidu kohta!
JESPER PARVE
Herkki Ruubel on olnud tegev restoranimaastikul viimased 16 aastat, sellest kuus aastat on ta töötanud peakokana. See metsik teekond on teda tööle viinud Londonisse Gordon Ramsay tipprestorani, Kopenhaagenisse restorani Noma, mis on mitmel korral valitud selle planeedi parimaks söögikohaks. Tagasi Eestis, on ta viinud Eesti tippu restorani Raimond, Pärnu Rannahotelli restorani, ning Villa Ammende, mis on Herkki peatuspaigaks täna.
Märksõnad:
Jes Kirjastus
filosoofia
kokaraamatud
käsiraamatud
mälestused
psühholoogia
Hind:
12,00 EURTeema
Elulood, memuaarid alla viimati lisatud:
Jaanus Kriisk, TREENER ehk kohtumine Kogemusega,
Tartu Ülikooli Kirjastus, 2017, hind: 12,00 eurot
Stella Arbenina, Terrori käest vabadusse,
Varrak, 2017, hind: 12,00 eurot
Koostanud: Karin Bachmann, Sirje Endre, Urmas Ott. Best of. Valitud intervjuud ja esseed II osa,
SE & JS, 2011, hind: 16,00 eurot
Meelis Lao; peatoimetaja Leelet Nellis, Meelis Lao. Vabadusvõitleja, spioon või mafiooso? Memuaarid,
TEG Production OÜ, 2024, hind: 21,00 eurot
Ene Hion. Toimetanud Mari Vaba, Teekond läbi hiiukirnu. Üks saatuselugu,
Tänapäev, 2007, hind: 12,00 eurot
Uno Järvela, Peateema. Soomepoisi ja koorijuhi mälestusi,
SE&JS, 2008, hind: 6,00 eurot
Aino Kallas, Koostanud Mall Jõgi, Londoni võlus,
Tammerraamat, 2010, hind: 14,00 eurot
Koostanud Ilona Kaldre, Piret Mäeniit, Selgeltnägija Ilona Kaldre tuleproovid,
Tänapäev, 2014, hind: 13,00 eurot
Hansjörg Maus, Friedrich Barbarossa. Keskaja suurus ja viletsus,
Kunst, 1997, hind: 9,00 eurot
Risto Laur. Toimetanud: Sirje Endre, Islandile. Teekond ja päralejõudmine,
Hardman OÜ, 2013, hind: 14,00 eurot
Elulood, memuaarid all on 4480 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!