Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Sööme sõnuAutor(id): lood ja retseptid: Üllar Priks alias Myrakas
Kirjastus: Postimees
Linn: Tallinn
Aasta: 2016
Originaalkeel:
ISBN: 9789985904770
Lehekülgi: 152
Seisukord: heas korras raamat
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 017
Astuge sisse kööki, kus mõõtühikuteks on «tubli portsˮ või «punnsuutäis», ning salajaseks koostisosaks, ja see pole nali, armastus. Raamatu autor Myrakas on veendunud, et kõik, mida sa valmistad armastusega, on maitsev ja tervislik.
Kokaraamat «Sööme sõnuˮ on ühe koka raamat. Iga retsepti juures on jutuke, mis garanteerib hea tuju. Myrakas tutvustab retseptide kõrval oma Viljandis asuvat kodukanti, Kantreküla, viib juttudes tsikliga maanteele seiklema, jõuab neis sõbra sauna või jutustab mõnest müstilisest ja naljakast seigast. Näiteks juhtumist ämma ja lendava ahjupotiga.
Samal ajal on see ka lihtsalt väga mõnus kokaraamat, kust leiab retsepte nii argiõhtuteks kui pidulikeks koosviibimisteks, olgu siis plaanis maitsev supp, kosutav praad või mõni õige magus järelroog. Juhiseid leiavad ka need, kes mõlgub mõttes just see kõige parem burger või tõsine rammumehe «võikuˮ.
Üllar «Myrakas» Priks töötab maakonnalehes «Sakala» ajakirjanikuna, õhtutundidel vahetab aga arvutiklaviatuuri klahvide vastu ja teda võib kohata erinevatel Eesti muusikalavadel.
Myrakas: «Inimene ei tohiks käia tööl selleks, et pappi kokku kühveldada ja osta asju, et teistega võrdne välja paista. Nii nagu ta ei tohiks juua selleks, et mälukasse kukkuda, või süüa selleks, et hing kuidagi sees püsiks. Kõigel peab ikka mingi point olema.
Minu point on rõõm.
Minu point on nauding.
Minu point on armastus.
Olgem ausad, tegelikult on teil ka.»
Märksõnad
Priks, Üllar, 1977-
muusikud
ajakirjanikud
toiduvalmistamine
kokaraamatud
eesti
ilukirjandus
lood
autobiograafilised jutustused
Hind:
22,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Kristel Voltenberg; retseptid kirja pannud: Lia Virkus, retseptid: Anti Lepik, Siim Roomet; toimetanud: Tiina Lebane, Šampanjaga olen ma rõõmus. Jagades kirge elust, šampanjast ja toidust,
Kristel Voltenberg, 2023, hind: 28,00 eurot
Hugh Johnson, Suuri viinikirja,
Tammi, hind: 13,00 eurot
Michael Jackson, Michael Jacksons Malt Whisky Companion,
Dorling Kindersley, 1999, hind: 17,00 eurot
Anne Sheasby, Suur kastmeraamat. 365 lihtsat ja kiirelt valmivat kastet, salsat, salatikastet ja dippi,
Maalehe Raamat, 2006, hind: 15,00 eurot
Anne Wilson, Klassikalised supid,
Koolibri, 2008, hind: 5,00 eurot
Markus Haxter, Hea toidu aabits. 50 lihtsat asja, mida peaks teadma heast toidust,
Kunst, 2009, hind: 9,00 eurot
Mirja von Knorring, Elav gastronoomia,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 13,00 eurot
Kai Linnilä, Aias kasvab ühepajatoit. Kokaraamat,
Sinisukk, 1995, hind: 5,00 eurot
Ragnar Sokk, Margit Mikk-Sokk, Eesti rahvustoidud. Traditional estonian cooking,
Tulip, 2019, hind: 23,00 eurot
Koostanud Eda Allikmaa, Minu kokaraamat,
Petrone Print, 2011, hind: 24,00 eurot
Kokaraamatud all on 2326 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!