Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Kalad meie toidulaualAutor(id): Hanno Kask
Kujundaja: Tiina Alver
Kirjastus: Kalastaja kirjastus
Linn:
Aasta: 2017
Originaalkeel:
ISBN: 9789949982912
Lehekülgi: 104
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 220x160
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL 108
Meie kauplustes ja turgudel pakutav kalavalik on muutunud aina paremaks ning traditsiooniliste kodumaiste liikide kõrval on müügile ilmunud ka arvukalt võõramaiseid „maailmakodanikke“, nende hulgas mitmeid selliseid, mis on tundmatud isegi kogenud kalasõpradele. Kõik müüvad midagi – osta ainult, see on parim või vähemalt väga-väga maitsev, ise just eile sõin! Tegelikult ei tea päris täpselt keegi, mida neile müüakse, kust see pärit on ja kas pakutav on parima võimaliku kvaliteediga või juba niisuguses staadiumis, millest teadlik kalasõber kaugele eemale hoiab.
Lisaks eri liikide kulinaarsele tutvustamisele uuritakse raamatus, kuidas mõjutavad kala maitseomadusi tema elukeskkond, päritolu, värskus ja püügijärgse käitlemise tingimused, sageli ka suurus ja väljapüüdmise aeg jt tegurid. Samuti vaadeldakse mõningaid lettidel laiutavaid „maailmakodanikke“ (mille fassaad, nagu elus sageli ette tuleb, on särav ja kuldne, sisu aga mäda mis mäda), uuritakse, mis tegelased on hästivarustatud supermarketite kalaosakondades pakutavad molluskid, kaheksajalad ja kalmaarid ning mida oleks nendest kõige parem köögis valmistada.
Raamat on mõeldud eeskätt neile lugejatele, kes end kalade kulinaarse maailmaga paremini kurssi soovivad viia, ent kasulikku lugemist, tarkuseteri ja nippe leiavad siit ka juba paadunud kalasõbrad, kutselised kalurid ning harrastuskalastajad.
Raamatu autor Hanno Kask on üle 40-aastase staažiga kalamees, kogenud kalakokk ning hinnatud kalatoitude valmistamise õpitubade läbiviija.
Märksõnad:
Kalastaja kirjastus
Tiina Alver
Hind:
14,00 EUROtsing autori järgi:
Hanno Kask, Kala suitsutamise raamat,
Kalastaja Raamat, 2013, hind: 17,00 eurot
Ralf Mae, Hanno Kask, Raimo Kummer jne, 20 Eesti kalakohta I,
Kalastaja Raamat, 2005, hind: 18,00 eurot
Ralf Mae, Hanno Kask, Raimo Kummer, Randel Kreitsberg, Rein Truumets, Endrik Tõnsberg, Sergei Põlme, Anti Kordemets, Valmar Schotter, Ove Musting, Alar Soo, Pääro Metsand, Viljar Meister, Erkki Juronen, Kaido Krass, 20 Eesti kalakohta II,
Kalastaja Raamat, 2007, hind: 21,00 eurot
Hanno Kask, Jaano Martin Ots, Paadi ja ridvaga Eestimaa jõgedel,
Zero Gravity OÜ, 2015, hind: 22,00 eurot
Hanno Kask, Teekond kalameheks,
Kalastaja Raamat, 2014, hind: 13,00 eurot
Mart Kangur, Ralf Mae, Hanno Kask, Raimo Kummer, Rein Truumets, Lauri Peil, Aldo Ollik, Martin Vallimäe, Randel Kreitsberg, Meriforelli raamat,
Kalastaja Raamat, 2009
Vastutav väljaandja Hanno Kask, Kalastaja 46,
Zero Gravity OÜ, 2007
Vastutav väljaandja Hanno Kask, Kalastaja 49,
Zero Gravity OÜ, 2008
Vastutav väljaandja Hanno Kask, Kalastaja 53,
Zero Gravity OÜ, 2009
Hanno Kask, Kalastaja parimad retseptid,
Kalastaja kirjastus, 2025
Hanno Kask, Kalastaja retseptiraamat,
Kalastaja Raamat, 2011
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Maitsvad kingitused aiast ja metsast. Ise tehtud, hästi tehtud,
Ilo, 2012, hind: 4,00 eurot
Sonia Allison, 1000 klassikalist mikrolaineahju rooga,
Ersen, 2002, hind: 9,00 eurot
Koostanud Marika Vingissar, Kasulikud kalatoidud. 50 retsepti!,
Ühinenud Ajakirjad, 2020, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 sousti,
Perona, 1991, hind: 2,50 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1983, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Rahvaste toite,
Valgus, 1978, hind: 3,00 eurot
Jamie Oliver, Jamie teeb,
Pegasus, 2014, hind: 25,00 eurot
Joel Ostrat, Joel Ostrat ja superbandiidid. Päris kokaraamat: retsepte ja köögiseiklusi Lõuna-Eestist,
2015, hind: 21,00 eurot
Ragne Värk, Andra Kalda, Retseptisahtel käsitöökapis,
Varrak, 2013, hind: 15,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1983, hind: 4,00 eurot
Kokaraamatud all on 2361 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!