Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Kalad meie toidulaualAutor(id): Hanno Kask
Kujundaja: Tiina Alver
Kirjastus: Kalastaja kirjastus
Linn:
Aasta: 2017
Originaalkeel:
ISBN: 9789949982912
Lehekülgi: 104
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 220x160
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL 108
Meie kauplustes ja turgudel pakutav kalavalik on muutunud aina paremaks ning traditsiooniliste kodumaiste liikide kõrval on müügile ilmunud ka arvukalt võõramaiseid „maailmakodanikke“, nende hulgas mitmeid selliseid, mis on tundmatud isegi kogenud kalasõpradele. Kõik müüvad midagi – osta ainult, see on parim või vähemalt väga-väga maitsev, ise just eile sõin! Tegelikult ei tea päris täpselt keegi, mida neile müüakse, kust see pärit on ja kas pakutav on parima võimaliku kvaliteediga või juba niisuguses staadiumis, millest teadlik kalasõber kaugele eemale hoiab.
Lisaks eri liikide kulinaarsele tutvustamisele uuritakse raamatus, kuidas mõjutavad kala maitseomadusi tema elukeskkond, päritolu, värskus ja püügijärgse käitlemise tingimused, sageli ka suurus ja väljapüüdmise aeg jt tegurid. Samuti vaadeldakse mõningaid lettidel laiutavaid „maailmakodanikke“ (mille fassaad, nagu elus sageli ette tuleb, on särav ja kuldne, sisu aga mäda mis mäda), uuritakse, mis tegelased on hästivarustatud supermarketite kalaosakondades pakutavad molluskid, kaheksajalad ja kalmaarid ning mida oleks nendest kõige parem köögis valmistada.
Raamat on mõeldud eeskätt neile lugejatele, kes end kalade kulinaarse maailmaga paremini kurssi soovivad viia, ent kasulikku lugemist, tarkuseteri ja nippe leiavad siit ka juba paadunud kalasõbrad, kutselised kalurid ning harrastuskalastajad.
Raamatu autor Hanno Kask on üle 40-aastase staažiga kalamees, kogenud kalakokk ning hinnatud kalatoitude valmistamise õpitubade läbiviija.
Märksõnad:
Kalastaja kirjastus
Tiina Alver
Hind:
14,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
koostanud ja retseptid: Marika Vingissar; toimetanud Tiina Lebane, Kartul ja teised maitsvad juurikad,
Ühinenud Ajakirjad, 2021, hind: 6,00 eurot
Britt Paju, Taimsed argiroad,
Ajakirjade kirjastus, 2016, hind: 10,00 eurot
Antonio Carluccio ja Gennaro Contaldo, Kaks ablast itaallast,
Ajakirjade Kirjastus, 2012, hind: 24,00 eurot
Dr Denis Gingras, Dr Richard Béliveau; eessõna David Servan-Schreiberilt; erialaliselt toimetanud Mart Paberit, Toiduga vähi vastu,
Varrak, 2012, hind: 25,00 eurot
Anne Wilson, Tai köök,
Koolibri, 2008, hind: 4,50 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 5,50 eurot
Nadežda Kaarma, Nadja väike koogiabi,
Menu, 2012, hind: 6,00 eurot
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 26,00 eurot
Salme Masso, Õunaraamat. Toidud, hoidised, säilitamine,
Valgus, 1988, hind: 2,50 eurot
Hilda Ottenson, Hoidised,
Valgus, 1983, hind: 6,00 eurot
Kokaraamatud all on 2340 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!