Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Klõpsa siia , et näha täielikku loendit! Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat. ee
Alates 11. märtsist saab poodi tellitud pakke kätte endiselt tööajal E-R 10-18.00 ja L 10-16.00. Kaupluse ukse tagant helista tel. 734 1901. Pakiga posti teel saatmine toimib tavapäraselt.
Ostukorv

"Iginoor mees. Luuletused ja poeemi..""Grettir Ásmundripoja saaga""Kuidas õppida""Ülevaade eesti kirjandusest""Kevade talvine suvi""Katkukuninga legend""Laterna magica""Oma ala meister. Kirjaniku märkme..""Mürgised taimed õues ja toas""Increase your vocabulary""Study of spontaneous and photoindu..""Tervendaja 2013/8""Töökad loomad""National Geographic 1996 May. Vol...""Minu raviraamat 2. Dieet. Dieedi ..""Sädemest tõusis leek. Fotodokume..""Inimesed soos. Romaan Polesje kroo..""Eesti mehed läbi sõdade""Rootsi keele õpik""Neli mordvalannat""Eesti pomoloogia""Moodsad muinaslood""Füüsika IX klassile""Eesti seente määraja I""Sõprade juures""Merekoll""Peterburi eestlaste lood""Elementaarmatemaatika ülesannete ..""Tervise Varaait. Eneseravimine ja ..""Valitud valmid""Meie repertuaar 1981/8""Diana viimane aasta""Juurdlus. Oratoorium üheteistküm..""Kubja ürditalu ravimtaimed""Pinocchio""Saksa-eesti sõnaraamat. Deutsch-e..""Tervendaja 2015/4""Meeapteek""Eesti Vabariigi Tartu Ülikooli to..""Nikolai Triik""Looming 1970/2""Hea sadam""Ülevaade Eestimaa Kommunistliku P..""Tervendaja 2016/4""Suviteraviljade tootmine ja tööt..""Mina naeran viimasena""Tervendaja 2014/8""Bändikisat (High school musical -..""Eesti parkide almanahh 2""Tervendaja 2015/11""Ma nean aja voolu""Kaksteist (poeem). Двенадц..""Hercule Poirot' jõulud""Raamatuvaksik 1990/1. Laste- ja no..""Eesti ajalugu. Valik ajalooallikai..""Ringkäigud Oscariga. Tavalise kas.."
56 tk kogusumma: 419,20 EUR

Teema: Kokaraamatud
Pealkiri: Gastronoomia ajalugu
Autor(id): Jussi Talvi

Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2005
Originaalkeel: soome keel
Tõlkija: Piret Saluri
ISBN: 9789985311189
Lehekülgi: 320

Seisukord: normaalses korras raamat

Mõõdud: 175x245
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvas köites

Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 220

"Gastronoomia ajalugu on tulvil halastamatut julmust ja erakordset isekust. Samas aga kõige suurepärasemat loomisvõimet ja kunstilisust, uskumatult head maitset ja koguni ligimesearmastust. Ajaloo valguses ristuvad just gastronoomias inimese kõige alatumad ja ilusamad iseloomujooned."Nii kirjutab soome suurimaid toidukultuuri asjatundjaid Jussi Talvi oma raamatu järelsõnas. Tal on muidugi õigus. Gastronoomia, inimese oskus toitu teha, on kujunenud kõrvuti "suure" ajalooga, sellega aeg-ajalt ristudes, seda koguni mõjutadeski. Gastronoomia on aidanud valitseda riike, pidada läbirääkimisi, võita lahinguid. Kuid mitte ainult. Gastronoomia on olnud ka vaese mehe leidlikkus ja oskus kitsasteski oludes ellu jääda ja söönuks saada.Gastronoomia ajaloos on omad suured nimed: Menon, Brillat-Savarin, Antonin Carême, aga ka näiteks Kleopatra ja Seeba kuninganna. Jussi Talvi raamat annab põhjaliku, üksikasjaliku ülevaate gastronoomia arengust läbi aegade, vastates paljudele küsimustele nagu: mis siis ikkagi oli pattulangemise vili Piiblis, mida valmistas kokk Napoleonile pärast võidukat lahingut Marengo külas, mida pakkus vürst Talleyrandi köök Viini Kongressil, mis on õieti Prantsuse Nouvelle Cuisine. Huviline võib katsetada ka ajaloolisi retsepte: garum-kastet, hakklihapraadi à la Apicius, kana Verdi moodi või miks mitte ka Potage Sarah Bernardi.


Originaali pealkiri Gastronomian historia. Eesti keeles

Märksõnad:
Varrak
toiduvalmistamine
toitumistavad
toiduained
toidud
joogid
ajalugu
toiduvalmistamine
ajalugu
toitumistavad
toiduained
toidud
joogid

Hind: 30,00 EUR
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Jamie Oliver, Jamie teeb,
Pegasus, 2014, hind: 25,00 eurot

Joel Ostrat, Joel Ostrat ja superbandiidid. Päris kokaraamat: retsepte ja köögiseiklusi Lõuna-Eestist,
2015, hind: 21,00 eurot

Ragne Värk, Andra Kalda, Retseptisahtel käsitöökapis,
Varrak, 2013, hind: 15,00 eurot

Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1983, hind: 4,00 eurot

Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 3,50 eurot

Aaro Lode, Kristjan Lepp, Tai köök,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 15,00 eurot

Koostaja: Pille Petersoo, Nami-Nami. Maailma maitsed,
Varrak, 2013, hind: 12,00 eurot

Gönül Paksoy, Türgi köök,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 17,00 eurot

Retseptid: Angeelika Kang, Tordid,
Ajakirjade Kirjastus, 2003, hind: 4,00 eurot

Andra Kalda; toimetaja Tiina Lang, Aasta köögis. 2, Andra Kalda retseptid,
Marikiri Raamat, 2014, hind: 7,00 eurot



Kokaraamatud all on 2361 raamatut. Klõpsa siia, et näha täielikku loendit!
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee
Gastronoomia ajalugu, Jussi Talvi, Varrak 2005 | vanaraamat.ee

Kasutatud raamatud
Alates 1999. aastast järjest täienenud raamatukataloog sisaldab täna üht Eesti kõige hoolikamalt valitud, sisukaimat kollektsiooni, mis pakub raamatusõpradele ehedaimat lugemisrõõmu.

Üle 55 000 väljaande
Kui tüüpilises raamatupoes on tavapäraselt müügil umbes 3000 raamatut, siis Vanaraamatu antikvariaat pakub lugejaile suuremat valikut, sest müüme kasutatud raamatuid erinevatest kümnenditest.

Raamatute tellimine
Kõiki kataloogis müügil olevaid väljaandeid saad mugavalt tellida veebilehe kaudu.
Veebist ostmise juhend
Tellimistingimused
Privaatsustingimused

Kontaktandmed
Biblio OÜ, reg.nr. 10598332,
Raamatupood: Riia 5, Tartu, 51010 Eesti
Veebikataloog: www.vanaraamat.ee
Kontakttelefon (+372) 7 341 901
E-mail: 

 


www.vanaraamat.ee © 2025 Biblio OÜ » Kvaliteetsed kasutatud raamatud