Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Maitseelamused Provence'isAutor(id): Ingrid Wikholm
Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2003
Originaalkeel: rootsi keel
Tõlkija: Terje Möllits
ISBN: 9789985307212
Lehekülgi: 106
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 235x275
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Petank, lavendlilõikus ja lambakarjused on Provence´is osa igapäevaelust, niisamuti ka trühvliotsingud, Rooma-aegsed varemed ja puuküttega ahjud. Kuid on üks jutuaine, mis varjutab kõik muu, ja selleks on söömine. Toit etendab igapäevases suhtluses olulist osa – mida söödi, mida hakatakse sööma, toiduvalik turgudel või poodides, head ja halvad restoranid, hooaja esimesed sparglid, pagari baguette´id jne.See raamat kõneleb Provence´i külluslikest pidusöökidest ja lihtsatest igapäevasuppidest, küüslaugust ja oliiviõlist, puu- ja juurviljadest, veinist ja ürtidest, samuti Provence´i argi- ja tähtpäevadest.
Originaali pealkiri Maten och livet i Provence. Eesti keeles
Märksõnad:
Varrak
toiduvalmistamine
rahvustoidud
toitumistavad
kombed
toiduvalmistamine
rahvustoidud
toitumistavad
aastaajad
kombed
Provence
Prantsusmaa
kokaraamatud
Hind:
7,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Epp Mihkels ja Lia Virkus, Salatid II,
Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 9,00 eurot
Oded Schwartz, Puuviljahõrgutised,
Koolibri, 1999, hind: 6,00 eurot
Peeter Kard, Kehva aja kokaraamat,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Kotletid & kastmed,
Varrak, 1993, hind: 7,00 eurot
Peeter Kard, 33 keeksi,
Perona, 1990, hind: 4,00 eurot
Koostaja: Pille Petersoo, Nami-Nami. Maailma maitsed,
Varrak, 2013, hind: 10,00 eurot
Koostanud: Ragna Malm, Maiuspalu lordide laualt: Inglismaa, Šotimaa, Iirimaa,
Odamees, 2003, hind: 8,00 eurot
Silvi Kohu, Hoidistaja käsiraamat,
ATA-Raamat OÜ, 2008, hind: 21,00 eurot
Maire Suitsu. Toimetanud: Lea Arme, Suur leivaraamat,
Varrak, 2010, hind: 36,00 eurot
Laine Remmelgas, Hoidistaja ABC,
Huma, 1995, hind: 7,00 eurot
Kokaraamatud all on 2225 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!