Dr Denis Gingras, Dr Richard Béliveau; eessõna David Servan-Schreiberilt; erialaliselt toimetanud Mart Paberit, Toiduga vähi vastu, 2012 Varrak

RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL 108 Dr David Servan-Schreiber, populaarse raamatu „Vähi vastu. Kuidas muuta oma toitumist ja kaitsta end keskkonna mõjude eest“ (e.k. Varrak 2009) autor, ütleb eessõnas käesolevale raamatule nii: „Maailma Vähiuuringute Fondi eksperdid on jõudnud järeldusele, et kuni 40% vähijuhtudest läänemaailmas oleks võimalik vältida pelgalt toitumisharjumuste muutmisega (ja veelgi enam, kui me end ka rohkem liigutaksime). Sellest lähtudes on Richard Béli¬veau pühendanud suure osa temale alluva molekulaarbioloogia labori vahendeist toiduainete selliste omaduste uurimisele, mis võiksid aidata organismil võidelda vähirakkude vohamise vastu. Koos Denis Gingras’ ja teiste kolleegidega on ta teinud üllatavaid avastusi. Näiteks avastas ta, kuidas rohelises tees sisalduvad katehhiinid takistavad vähirakkude levimist naabruses paiknevatesse tervetesse kudedesse ja nende rakkude kasvuks vajalike uute veresoonte moodustumist. Ja et petersellis on põletikuvastase toimega aine apigeniin, mis mõjub vähirakkudele suisa hävitavalt. Oma uuringutes on nad keskendunud eeskätt toiduainetele, mis sisaldavad küllalt palju aktiivseid toimeaineid, nii et sellise toidu söömine mõistlikes kogustes avaldab inimorganismile tervendavat toimet. Neid hämmastas, kui palju on selliseid toiduaineid – nelja miljardi aasta pikkuse arengu jooksul on loodus jõudnud välja töötada hoopis rohkem raviaineid, kui võib leida kõigist farmaatsiatööstuse kataloogidest. Autorid on siin raamatus läinud aga pelkadest teoreetilistest mõttearendustest hoopis kaugemale. Suure valiku toiduretseptidega aitavad nad igaühel meist omaks võtta uue toitumise ja pakuvad tavapäraste roogade – praetud lihatüki, juustupasta ja pizza – asemele uued toidud, milles maitseelamused on ühendatud tervistava toimega. Söögem neid siis iga päev! Retsepte on lihtsamaid ja ka veidi keerulisemaid, ent kõik nad näitavad, et iga päev ja kolm korda päevas võib süüa toitu, mis on peale vähivastase toime ka tõeliselt nauditav.“ Originaali pealkiri Cuisiner avec les aliments contre le cancer. Eesti keeles Märksõnad: Varrak vähk (med.) ennetav meditsiin toitumine tervislik toi

Raamatu autoriks on Dr Denis Gingras, Dr Richard Béliveau; eessõna David Servan-Schreiberilt; erialaliselt toimetanud Mart Paberit kasutatud raamatud pealkirjaga Toiduga vähi vastu on raamat kirjastuselt Varrak aastast 2012

mille on kirjutanud Dr Denis Gingras, Dr Richard Béliveau; eessõna David Servan-Schreiberilt; erialaliselt toimetanud Mart Paberit antud 2012 aasta raamat Toiduga vähi vastu on Dr Denis Gingras, Dr Richard Béliveau; eessõna David Servan-Schreiberilt; erialaliselt toimetanud Mart Paberit oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Dr Denis Gingras, Dr Richard Béliveau; eessõna David Servan-Schreiberilt; erialaliselt toimetanud Mart Paberit, Toiduga vähi vastu vanaraamat.ee raamatupood Dr Denis Gingras, Dr Richard Béliveau; eessõna David Servan-Schreiberilt; erialaliselt toimetanud Mart Paberit, Toiduga vähi vastu
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Toiduga vähi vastu",
teema: Kokaraamatud

Toiduga vähi vastu
Pealkiri: Toiduga vähi vastu
Autor(id): Dr Denis Gingras, Dr Richard Béliveau; eessõna David Servan-Schreiberilt; erialaliselt toimetanud Mart Paberit

Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2012
Originaalkeel: prantsuse keel
Tõlkija: Helva Payet
ISBN: 9789985324530
Lehekülgi: 265


Seisukord: heas seisukorras raamat
Mõõdud: 168x215
Suurus: tavaformaadis kõvade kaantega


Sisu:

Dr David Servan-Schreiber, populaarse raamatu „Vähi vastu. Kuidas muuta oma toitumist ja kaitsta end keskkonna mõjude eest“ (e.k. Varrak 2009) autor, ütleb eessõnas käesolevale raamatule nii:
„Maailma Vähiuuringute Fondi eksperdid on jõudnud järeldusele, et kuni 40% vähijuhtudest läänemaailmas oleks võimalik vältida pelgalt toitumisharjumuste muutmisega (ja veelgi enam, kui me end ka rohkem liigutaksime).
Sellest lähtudes on Richard Béli¬veau pühendanud suure osa temale alluva molekulaarbioloogia labori vahendeist toiduainete selliste omaduste uurimisele, mis võiksid aidata organismil võidelda vähirakkude vohamise vastu. Koos Denis Gingras’ ja teiste kolleegidega on ta teinud üllatavaid avastusi. Näiteks avastas ta, kuidas rohelises tees sisalduvad katehhiinid takistavad vähirakkude levimist naabruses paiknevatesse tervetesse kudedesse ja nende rakkude kasvuks vajalike uute veresoonte moodustumist. Ja et petersellis on põletikuvastase toimega aine apigeniin, mis mõjub vähirakkudele suisa hävitavalt.
Oma uuringutes on nad keskendunud eeskätt toiduainetele, mis sisaldavad küllalt palju aktiivseid toimeaineid, nii et sellise toidu söömine mõistlikes kogustes avaldab inimorganismile tervendavat toimet. Neid hämmastas, kui palju on selliseid toiduaineid – nelja miljardi aasta pikkuse arengu jooksul on loodus jõudnud välja töötada hoopis rohkem raviaineid, kui võib leida kõigist farmaatsiatööstuse kataloogidest.
Autorid on siin raamatus läinud aga pelkadest teoreetilistest mõttearendustest hoopis kaugemale. Suure valiku toiduretseptidega aitavad nad igaühel meist omaks võtta uue toitumise ja pakuvad tavapäraste roogade – praetud lihatüki, juustupasta ja pizza – asemele uued toidud, milles maitseelamused on ühendatud tervistava toimega. Söögem neid siis iga päev! Retsepte on lihtsamaid ja ka veidi keerulisemaid, ent kõik nad näitavad, et iga päev ja kolm korda päevas võib süüa toitu, mis on peale vähivastase toime ka tõeliselt nauditav.“


Originaali pealkiri Cuisiner avec les aliments contre le cancer. Eesti keeles

Märksõnad:
Varrak
vähk (med.)
ennetav meditsiin
toitumine
tervislik toitumine
dieet
toiduained
toidud
vähk (med.)
ennetav meditsiin
toitumine
tervislik toitumine
dieet
toiduained
toidud
toiduretseptid
nõuanded

Hind: - info Hetkel on otsas*
*Loe lähemalt ootenimekirja lisamise võimaluse kohta.
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1974, hind: 2,80 eurot
Anni Arro, Sepamaa talu köök. The Kitchen of Sepamaa Talu (2. osa), AS Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 20,00 eurot
Soojad eelroad, International Masters Publishers AB, 2012, hind: 5,00 eurot
Praetud lihatoidud, International Masters Publishers AB, 2012, hind: 5,00 eurot
Raili Mikk, Kotletid, Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 9,00 eurot
Maire Suitsu, Kastmed, Ajakirjade Kirjastus, 2004, hind: 8,60 eurot
Koostanud Silvi Kohu, Pannkoogid. Soolased ja magusad, Ata-Raamat, 2002, hind: 5,50 eurot
Peeter Kard, Ungari guljašid, 1992, hind: 2,00 eurot
Sonia Allison, 1000 klassikalist mikrolaineahju rooga, Ersen, 2002, hind: 12,00 eurot
Michele Simonon ja Francoise Viroux, Väikese koka retseptiraamat, Egmont Estonia, 2002, hind: 8,00 eurot
Koostanud Maire Suitsu, Kana ja muna, Ajakirjade Kirjastus, 2003, hind: 3,50 eurot
Koostanud Franco Ambrosi, Hõrgutavad seenetoidud, Tormikiri, 2003, hind: 5,00 eurot
Tervislik ja maitsev. Supid - salatid - pearoad - magustoidud, Ühinenud Ajakirjad OÜ, 2015, hind: 4,50 eurot
Mari Lajos, Károly Hemzö, Wild- und Fischgerichte, Corvina, 1987, hind: 5,00 eurot
Birgitta Rasmusson, Cecilia Lundin ja ICA prooviköök, Mahlad, moosid ja muud hoidised, Maalehe Raamat, 2005, hind: 11,00 eurot
Koostanud: Klaire Kolmann ja Kairi-Kaia Truusa, Ravitoitude kokaraamat. Kuidas toidu abil terveks saada ja terveks jääda, Agitaator, 2012, hind: 11,00 eurot
Karin Padernik, Köögiviljatoidud, Põllumajandusliku Kirjastusühistu Agronoom Kirjastus, 1943, hind: 6,00 eurot
Salme Masso, O. Relve, M. Eesmaa, A. Küüsvek, Seenetoidud. Lihatoidud. Valik toiduretsepte, Valgus, hind: 9,00 eurot
Sonja Carlsson, Piimakokteilid, Sinisukk, 2000, hind: 5,00 eurot
Anne Wilson, Hiina köök, Koolibri, 2008, hind: 3,50 eurot
Linda Petti, Mitu uut ja maitsvat suutäit, Maalehe raamat, 1997, hind: 2,50 eurot
Linda Petti, Munatoite, Valgus, 1987, hind: 3,00 eurot
Eva Olsson, Janne Olsson, Jenny Olsson ja Linda Olsson, Kalad vees ja pannil. Käsiraamat harrastuskalastajale ja retseptikogu kalasõbrale, Ilo, 2009, hind: 8,00 eurot
Hõrgud panniroad, Egmont Estonia, 2004, hind: 7,00 eurot
Peatoimetaja: Katrin Kuusemäe, Kodukiri. Köök. Oktoober 1997, AS Kodukiri, 1997, hind: 2,00 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1751 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2020 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901