Teema: Joogid
Pealkiri:
Koduveini tegemineAutor(id): Ivar Veldre
Kujundaja: Kersti Tormis
Kirjastus: Mats
Linn: Tallinn
Aasta: 1996
Originaalkeel:
ISBN: 9985510275
Lehekülgi: 48
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 117 × 167 mm
Suurus: väikses formaadis, pehmete kaantega
Sisu:
Vein on marja- või puuviljamahlast kääritamisel saadud alkohoolne jook. Veini valmistamine on pikaajalise traditsiooniga ja pärineb aladelt, kus on tegeldud viinamarjakasvatusega.
Eestis tehakse koduveini marjadest ja puuviljadest, millest saadav mahl on enamasti happerikas, kuid suhkruvaene. Koduveini valmistamisel võetakse aluseks mahlade keskmine suhkru- ja happesisaldus, need andmed on ära toodud vastavas tabelis.
Raamatus kirjeldatakse üksikasjalikult kodusel teel veini valmistamise tehnoloogiat tooraine ettevalmistamisest kuni ümbervalamise ja laagerdamiseni, räägitakse ka veinide haigustest ja puudustest. Lisatud on valik näidisretsepte, mis sisaldavad konkreetseid soovitusi üksikute veinide valmistamiseks. Iga retsepti juures on näidatud tooraine- ja suhkrukogus, mis kulub 10 liitri kääritatava mahla (veinimahla) saamiseks.
Märksõnad
koduvein
veinivalmistamine
Hind:
7,00 EUROtsing autori järgi:
Ivar Veldre, Bridž. Põhimõisted ja pakkumissüsteemid,
Valgus, 1992, hind: 4,00 eurot
Arvi Järvekülg ja Ivar Veldre, Elu Läänemeres,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1963, hind: 4,00 eurot
Lembit Abo; Toimetanud: Ivar Veldre, Koduaedniku aabits,
Mats, 1994, hind: 6,00 eurot
Aare Mäemets, Ivar Veldre, Eesti NSV vabaltelavad aerjalalised (Eucopepoda) I. Hormikulised (Calanoida),
1956, hind: 4,50 eurot
Aare Mäemets, Ivar Veldre, Eesti NSV vabaltelavad aerjalalised (Eucopepoda) II. Hormikulised (Calanoida),
1956, hind: 4,50 eurot
Ivar Veldre, Kilu,
Valgus, 1986, hind: 2,20 eurot
Ivar Veldre, Tähtsamate töönduskalade bioloogiast,
Valgus, 1977
Teema
Joogid alla viimati lisatud:
Hr. Korkmani kokteilisegaja käsiraamat,
Vaimukirjastus, 1997, hind: 7,00 eurot
Ülo Mallene, Õlleraamat,
Maalehe Raamat, 1998, hind: 8,00 eurot
Kristo Tomingas, Heinar Õispuu, Brigitte Susanne Hunt, Kokteilitame Brigittega - džinn,
Butterfly Cocktail Catering, 2022, hind: 16,00 eurot
Louise Avery, Kombucha ehk teeseenejook,
Koolibri, 2018, hind: 11,00 eurot
Mahlaretseptiraamat. Versapers aeglane mahlapress,
hind: 6,00 eurot
Hugh Johnson, Hugh Johnsoni väike veiniraamat 1998,
Kupar, 1998, hind: 7,00 eurot
Ants Sossi, Jookide valmistamine kodusel teel,
Maalehe Raamat, 2001, hind: 8,00 eurot
Ivar Veldre, Koduveini tegemine,
Mats, 1996, hind: 7,00 eurot
V. J. Sõtsjanko, Puuvilja- ja marjaveini valmistamise õpetus. Praktiline käsiraamat puuvilja- ja marjaveini valmistamiseks väiketööstusele ja koduseks otstarbeks. 41 joonisega tekstis,
Loodus, 1931, hind: 15,00 eurot
Hans Sossi, Jookide valmistamine kodusel teel. Käsiraamat perenaistele ja koolidele juhatusega rohkem kui 100 maitsva joogi valmistamiseks,
1992, hind: 5,00 eurot
Joogid all on 145 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!