Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Korilase käsiraamat II. Vein, juust, vürtsid, kastmed, marinaadidAutor(id): Peeter Kard, Kaarina Naur, Tea Lajal, Valve Kelp, Milvi Kasemäe, Reelika Eerik
Kirjastus: Nõiaraamat
Linn: Tartu
Aasta: 2006
Originaalkeel: eesti keel
ISBN: 9985961455
Lehekülgi: 308
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 150 × 210 mm
Suurus: tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Sarja teine osa on sisuliselt koka-aabits, mille eesmärk anda inimesele julgust ja teadmisi põhitoiduainetega kombineerimiseks ja katsetamiseks. Ehk: kuidas igast seenest, kalast või lihapalast tervisliku pidulaua saab katta. Valmisroogade ja poekülluse vahel kipub ununema vana tõde, et põhiliste töövõtete tundmisel ei saa ükski toit väga untsu minna ja maitseained, kastmed, joogid ning esitusviis on asjad, mis samale roale uue näo ja söögikorrale üha uue meeleolu annavad. Kuidas neid õigesti valida, edukalt kombineerida ja milliste töövahenditega parim ning tervislikeim tulemus saadakse, juhatabki Peeter Kardi koostatud käsiraamat. Suure osa vajalikest teadmistest on kirja pannud Peeter Kard, lisaks kutsus ta appi sõbrad: Kaarina Naur - restorani "Aed" peakokk, Tea Lajal Tartu veiniklubist, Võru Juustu tehnoloog Valve Kelp, kutseõpetajad Reelika Eerik ja Milvi Kasemäe. Hulk lihtsaid võtteid, tähtsaid nippe ja vajalikke tabeleid on pikitud põnevate lisateadmistega, millele Peeter Kardi muhe jutustamisviis veelgi vürtsi lisab.
Märksõnad:
retseptid
nõuanded
vein
juust
maitsetaimed
vürtsid
marineerimine
kastmed
toiduvalmistamine
toiduained
serveerimine
kokaraamatud
käsiraamatud
Hind:
12,00 EUROtsing autori järgi:
Peeter Kard; toimetanud Ingrid Sõnajalg, Ungari köök,
Varrak, 1994, hind: 9,00 eurot
Peeter Kard, Hoidised puuviljadest,
1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Hoidised aedviljadest,
Eesti Aianduse ja Mesinduse Selts, 1990, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Salateid ja suupisteid,
Varrak, 1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 omletti,
Perona, 1990, hind: 3,00 eurot
Peeter Kard, Kehva aja kokaraamat,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Kotletid & kastmed,
Varrak, 1993, hind: 7,00 eurot
Peeter Kard, 33 keeksi,
Perona, 1990, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Hoidised aedviljadest,
kirjandusühistu Teadus, 1992, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Vene köök. Sakusmendid,
Valgus, 2001, hind: 5,00 eurot
Peeter Kard, 33 punast suppi,
Perona, 1991, hind: 5,00 eurot
Peeter Kard, Soome köök,
1992, hind: 4,00 eurot
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Jaan Kiho, Merrit Kiho, Merekalad Merriti moodi,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 16,00 eurot
August Alop, Martti Koppel, Geniaalsed grillroad,
AS Erahariduskeskus, Mainori Kirjastus, 2001, hind: 6,00 eurot
Andra Kalda, Ahjupanniroad,
Varrak, 2021, hind: 16,00 eurot
Maitsvad kingitused aiast ja metsast. Ise tehtud, hästi tehtud,
Ilo, 2012, hind: 4,00 eurot
S. Masso, O. Relve, Supid ja ühepajatoidud,
Valgus, 1984, hind: 2,50 eurot
Frank Stein, Džemmid, želeed ja kompotid,
Sinisukk, 2000, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 5,00 eurot
Linda Petti, Prantsuse köök,
Ilmavalgus, 1995, hind: 8,00 eurot
Toivo Niiberg, Koduõlu, kali ja siider,
Maalehe Raamat, 1998, hind: 14,00 eurot
NSV Liidu Kaubandusministeerium, Kaubanduse ja Ühiskondliku Toitlustamise Teadusliku Uurimise Instituut; toimetanud K. Padernik, Roogade koostisnorme ühiskondliku toitlustamise ettevõtteile,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1951, hind: 26,00 eurot
Kokaraamatud all on 2231 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!