Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Jamie teebAutor(id): Jamie Oliver
Kirjastus: Pegasus
Linn: Tallinn
Aasta: 2014
Originaalkeel:
ISBN: 9789949531349
Lehekülgi: 360
Seisukord: normaalses korras kasutatud raamat
Mõõdud: 245x189 mm
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Põgeneja lõbusad retseptid
Minu uus raamat pakub teile reaalsusest põgeneja lustlikke retsepte. Sellesse seikluslikku kokaraamatusse on kogutud parimad palad nendest põnevatest riikidest, mida olen hiljuti külastanud, aga ka täiesti uued road, mida olen valmistanud ümbritsevaid mõjutusi arvestades. Olen võtnud nendest imekaunitest paikadest mõned tuntud ja huvitavad road ning neid veidi mugandanud, et saaksite omaenda koduköögis kerge vaevaga teha ehedaid Hispaania paellasid, Maroko tajine´e ja Itaalia risotosid.
Tänapäeval on tihti odavam lennata nädalalõpuks teise riiki kui hüpata rongile ja sõita avastama oma kodukandi erinevaid piirkondi. Ma ei ütle, et me peaks seda kogu aeg tegema, kuid aeg-ajalt on lausa imetore võtta süda rindu, igapäevarutiinist põgeneda ja ammutada endasse teiste rahvaste kultuuri. Piisab üksnes mujale sõitmisest ja nende fantastiliste maitsete, inimeste ja kohtade avastamisest, mis asuvad kõigest paari tunni kaugusel sinu majauksest.
Seega, kui oled kaalunud mõnda kindlasse kohta sõitmist, aga ei ole veel jõudnud piletit broneerida, siis soovitan sul seda teha! Sa tuled tagasi optimistlikuna, täis ilusaid mälestusi, rääkimata ideedest maitsvate toitude valmistamiseks. Kuniks sa aga pole seda teinud, luba sellel raamatul tutvustada endale mõningaid fantastilisi uusi retsepte ja maitseid, mida mina olen avastanud, ning vahest isegi viia sind uuesti kokku retseptidega, mida sa oled oma puhkustel armastanud ja nautinud, aga pole kunagi osanud ise teha!
Jamie Oliver alustas söögivalmistamist 8-aastaselt oma vanemate pubis, Essexis Claveringis asuvas kohas nimega The Cricketeers, ja on töötanud end maailma tippkokkade sekka.
Ta asutas Londonis restorani Fifteen ja sellega seotud heategevusühingu Fifteen Foundation, mis koolitab kokkadeks raskesse olukorda sattunud noori. Praegu on üle maailma kokku kolm Fifteen restorani: Cornwallis, Amsterdamis ja Melbourne´is.
Jamie on avanud Suurbritannias ka keti äripiirkondades asuvaid restorane nimega Jamie Itaalia.
2005. aastal viis Jamie Inglismaal läbi kampaania koolilõunate kvaliteedi parandamiseks ning sundis läbi liikumise Feed Me Better valitsust olulisel määral senist poliitikat muutma.
Jamie avaldab oma väljaandeid nii Inglismaal kui ka kõikjal üle maailma, samuti omaenda ajakirjas Jamie Magazine. Ta elab Londonis ja Essexis koos oma naise Joolsi ja nelja lapse, Poppy, Daisy, Petali ja Buddyga.
Originaali pealkiri: Jamie does. Eesti keeles
Märksõnad: kokaraamatud
Hind:
25,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Kadri Kroon, Urvo Ugandi, Andrus Laaniste, Vein ja toit,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 18,00 eurot
Laine Remmelgas, Magustoidud (käsiraamat),
Valgus, 1985, hind: 2,00 eurot
Salme Masso, Rahvaste toite,
Valgus, 1975, hind: 5,00 eurot
Anni Arro, Läbi lillede. Vanaemast inspireeritud retseptid,
EKSA, 2023, hind: 30,00 eurot
Oksana Putan, Vene köök. Suur pirukaraamat,
TEA, 2018, hind: 40,00 eurot
Hanno Kask, Kala suitsutamise raamat,
Kalastaja Raamat, 2013, hind: 17,00 eurot
Merilin Taimre (Paljas Porgand), Mu süda kuulub kolmele: toidule, tervisele ja minule. 15 supertoitu ja 60 tervislikku retsepti keha heaks,
Pegasus, 2016, hind: 15,00 eurot
Jamie Oliver, Jamie teeb,
Pegasus, 2014, hind: 25,00 eurot
Anni Arro, Haapsalu kohvikuid ja retsepte,
EKSA, 2018, hind: 20,00 eurot
Tuuli Mathisen, Koduköögi kuldvara. Leivast kuni jäätiseni,
Pegasus, 2013, hind: 20,00 eurot
Kokaraamatud all on 2349 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!