Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Esimene Eesti kokaraamat. Valik retsepte aastast 1781Autor(id): Loone Ots, Marko Kulver
Kirjastus: Menu Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2011
Originaalkeel:
ISBN: 9789949470891
Lehekülgi: 256
Seisukord: pisut kulunud kaaned, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 246x173
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
See on mugandus rootsi virtina Kajsa Wargi mahukast teosest, mis ilmus eesti keeles 1781. aastal. Raamat kummutab müüdi eesti köögist kui karaski, käki ja verivorsti maailmast: kõik mõisakokad, kes valmistasid toite Wargi järgi, pidid olema profid, kes kasutasid vilunult austreid ja mürkleid, oskasid glaseerida liha ning valmistada vasika aju tosinal hõrgul moel. Veel hiljuti uudiseks peetud créme brûlée kõrval on raamatus palju hõrke desserte, mida tundis juba pärisorine kokarahvas.
Raamatu idee autor on kultuuriloolane Loone Ots, kes on tõlkinud teksti tänapäeva eesti keelde. Retseptid on valinud Kolme Õe peakokk Tõnis Siigur ning Jäneda mõisa ülemkokk Marko Kulver. Kõik raskemad toidud on moodsas köögis läbi tehtud ja pildile seatud.
Märksõnad:
Menu
kokaraamatud
Hind: -

Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Esimene Eesti kokaraamat. Valik retsepte aastast 1781, Loone Ots, Marko Kulver, Menu Kirjastus 2011Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Virpi Raipala-Cormier, Frantsila talu köök (Taimetoidud Frantsila moodi),
Maalehe Raamat, 1998, hind: 8,50 eurot
Kätlin Vainola. Toimetanud Esta Hainsalu, Meie pere kala-aabits,
Menu, 2017, hind: 8,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1983, hind: 4,00 eurot
Salme Masso, Rahvaste toite,
Valgus, 1975, hind: 6,00 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1989, hind: 5,50 eurot
Linda Petti, Roosõielised Linda Petti köögis,
Valgus, 1992, hind: 4,00 eurot
Koostanud: Margit Kirsipuu, Köögikiusatused I osa,
Eesti Päevaleht, 2005, hind: 8,00 eurot
Helgi Oras, Koduveinid,
Katherine, 1991, hind: 5,00 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid,
Valgus, 1983, hind: 6,00 eurot
Tuuli Mathisen, Mari-Liis Ilover, Seenetoidud. Hõrgutisi metsa- ja poeseentest,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 9,00 eurot
Kokaraamatud all on 2347 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!