Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud. 75 toitu, milles ei ole gluteeni ega laktoosi!Autor(id): Õile Aavik, Marika Kasvand, Liia Saatre, Eha Raal, Inge Rego, Taisi Talviste, Eliise Välja, Hädi Välja. Toimetanud Piibe Kohava
Kujundaja: Janek Saareoja, Kalev Tomingas
Kirjastus: Ilo
Linn: Tallinn
Aasta: 2015
Originaalkeel:
ISBN: 9789949173242
Lehekülgi: 80
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 145 × 215 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
Mida süüa teha, seda mõtleb iga perenaine. Eriti keeruline on valikute tegemine neis peredes, kus mõni pereliige kannatab toidutalumatuse all.
«Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud» aitab otsustada, milliseid toiduaineid oleks õige osta, et kõht saaks täis ja et organismis oleksid tasakaalus nii põhitoitained, mineraalid kui ka vitamiinid. Veel suuremat tähelepanu peavad toidu koostisele pöörama gluteeni- ja laktoositalumatuse all kannatajad. Valiku lihtsustamiseks pakuvad Eesti ametikoolide toitlustusasjatundjad välja hulga ideid ja uusi retsepte. Neid tasub katsetada ka tavatoidu valmistajail.
«Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud» julgustab menüü mitmekesistamiseks kasutama:
eelkõige kodumaiseid köögivilju, marju ja värskeid ürte
pähkleid ja seemneid, näiteks sisaldavad sarapuupähklid B1-vitamiini (ehk optimismivitamiini), mandlid antioksüdandina tuntud E-vitamiini ning pistaatsiapähklid muu hulgas rohkesti kiudaineid ja küllastumata rasvhappeid
õlisalvei- ehk tšiiaseemneid, mis on valgurikkad ja milles leidub oomega-3- ja oomega-6-rasvhapet
kinoa- ehk tšiili hanemaltsa seemneid, milles on magneesiumi, rauda, kaltsiumi ja rohkesti valku
aanikaunajahu, mis oma vähese rasvasisalduse ning loodusliku magususe tõttu vähendab vajadust kaloririkaste maiustuste järele ning milles sisalduvad lahustumatud kiudained parandavad soolestiku motoorikat
kaaliumi- ja A-vitamiinirohket avokaadot
kaera-, riisi-, mandli-, kookos- ja sojapiima, kookoskoort ja –rasva
riisi-, maisi-, tatra-, soja- ja teisi gluteenivabu tooteid
Gluteeni- ja laktoosivaba toit võib olla uskumatult maitsev!
Head katsetamist!
Märksõnad
toiduvalmistamine
gluteenivaba dieet
laktoositalumatus
Eesti
kokaraamatud
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud. 75 toitu, milles ei ole gluteeni ega laktoosi!, Õile Aavik, Marika Kasvand, Liia Saatre, Eha Raal, Inge Rego, Taisi Talviste, Eliise Välja, Hädi Välja. Toimetanud Piibe Kohava, Ilo 2015Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Jaan Kiho, Merrit Kiho, Merekalad Merriti moodi,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 16,00 eurot
August Alop, Martti Koppel, Geniaalsed grillroad,
AS Erahariduskeskus, Mainori Kirjastus, 2001, hind: 6,00 eurot
Andra Kalda, Ahjupanniroad,
Varrak, 2021, hind: 16,00 eurot
Maitsvad kingitused aiast ja metsast. Ise tehtud, hästi tehtud,
Ilo, 2012, hind: 4,00 eurot
S. Masso, O. Relve, Supid ja ühepajatoidud,
Valgus, 1984, hind: 2,50 eurot
Frank Stein, Džemmid, želeed ja kompotid,
Sinisukk, 2000, hind: 5,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 5,00 eurot
Linda Petti, Prantsuse köök,
Ilmavalgus, 1995, hind: 8,00 eurot
Toivo Niiberg, Koduõlu, kali ja siider,
Maalehe Raamat, 1998, hind: 14,00 eurot
NSV Liidu Kaubandusministeerium, Kaubanduse ja Ühiskondliku Toitlustamise Teadusliku Uurimise Instituut; toimetanud K. Padernik, Roogade koostisnorme ühiskondliku toitlustamise ettevõtteile,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1951, hind: 26,00 eurot
Kokaraamatud all on 2232 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!