[retseptid: Eesti Peakokkade Ühendus; toimetaja Ene Ojaveski, Maaliline gurmee. Picturesque gourmet, 2007 Vaal, Eesti Peakokkade Ühendus

RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL 060 Vaal galerii on koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega andnud välja rohke fotomaterjaliga trükise, mis püüab parimal viisil ühendada maalikunsti ja kokakunsti: 48 natüürmordi ainetel on 24 peakokka igaüks loonud kaks rooga. Natüürmort on Eesti kunsti loomulik osa ning seda on viljeldud läbi kogu selle aja, millega saab mõõta rahvuslikku kunsti. Valiku tegemisel oli üheks oluliseks eesmärgiks ülevaatlikkus: raamatus on esindatud töid eri aegade meistritelt, alates sadakond aastat tagasi akadeemilist realismi esindanud Alfred Hirvest kuni hüperrealismi elava klassiku Miljard Kilgini. Läbilõikelise ja samas esindusliku valiku kokkuseadmisel oli abiks ka Tartu Kunstimuuseum. Raamatu koostamisel oli kunsti kõrval samaväärne roll EPÜ liikmetel - pea kõigi Eesti tuntuimate restoranide peakokad on kunstist inspireerituna loonud oma kulinaarsed teosed. Lisaks ainulaadsele retseptile on iga peakokk kirjeldanud ka oma inspiratsioonihetke. Põnevad sisevaated avavad meisterkokkade mõttemaailma ja töömeetodeid. See raamat sobib koju: köögis toimib ta käsiraamatuna, toas lugemislaual pakub elamusi ja vahest ka mõtisklusi meie kultuuriloost. Tavatu lähenemine ja väärt trükk tagavad sobivuse ka kinkeraamatuks. Märksõnad: Vaal toidud natüürmort maalikunst motiivid kunstiajalugu toiduvalmistamine eesti eesti keel inglise keel Estonica kogu natüürmort eesti maalikunst motiivid kunstiajalugu toidud toiduvalmistamine kokad kunst kokaraamatud kunstialbumid

Raamatu autoriks on [retseptid: Eesti Peakokkade Ühendus; toimetaja Ene Ojaveski kasutatud raamatud pealkirjaga Maaliline gurmee. Picturesque gourmet on raamat kirjastuselt Vaal, Eesti Peakokkade Ühendus aastast 2007

mille on kirjutanud [retseptid: Eesti Peakokkade Ühendus; toimetaja Ene Ojaveski antud 2007 aasta raamat Maaliline gurmee. Picturesque gourmet on [retseptid: Eesti Peakokkade Ühendus; toimetaja Ene Ojaveski oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut [retseptid: Eesti Peakokkade Ühendus; toimetaja Ene Ojaveski, Maaliline gurmee. Picturesque gourmet vanaraamat.ee raamatupood [retseptid: Eesti Peakokkade Ühendus; toimetaja Ene Ojaveski, Maaliline gurmee. Picturesque gourmet
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Maaliline gurmee. Picturesque gourmet",
teema: Kokaraamatud

Maaliline gurmee. Picturesque gourmet
Pealkiri: Maaliline gurmee. Picturesque gourmet
Autor(id): [retseptid: Eesti Peakokkade Ühendus; toimetaja Ene Ojaveski
Illustraator: fotod: Toomas Tikenberg

Kirjastus: Vaal, Eesti Peakokkade Ühendus
Linn: Tallinn
Aasta: 2007
Originaalkeel:
Tõlkija: Kristi Tael, Virge Tammaru
ISBN: 9789949154203
Lehekülgi: 150


Seisukord: ümbrispaberi ülaääres 3 cm pikkune rebend, muud osas korralik raamat
Mõõdud: 305x215
Suurus: suures formaadis kõvade kaantega


Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL 060

Vaal galerii on koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega andnud välja rohke fotomaterjaliga trükise, mis püüab parimal viisil ühendada maalikunsti ja kokakunsti: 48 natüürmordi ainetel on 24 peakokka igaüks loonud kaks rooga.



Natüürmort on Eesti kunsti loomulik osa ning seda on viljeldud läbi kogu selle aja, millega saab mõõta rahvuslikku kunsti. Valiku tegemisel oli üheks oluliseks eesmärgiks ülevaatlikkus: raamatus on esindatud töid eri aegade meistritelt, alates sadakond aastat tagasi akadeemilist realismi esindanud Alfred Hirvest kuni hüperrealismi elava klassiku Miljard Kilgini. Läbilõikelise ja samas esindusliku valiku kokkuseadmisel oli abiks ka Tartu Kunstimuuseum.



Raamatu koostamisel oli kunsti kõrval samaväärne roll EPÜ liikmetel - pea kõigi Eesti tuntuimate restoranide peakokad on kunstist inspireerituna loonud oma kulinaarsed teosed. Lisaks ainulaadsele retseptile on iga peakokk kirjeldanud ka oma inspiratsioonihetke. Põnevad sisevaated avavad meisterkokkade mõttemaailma ja töömeetodeid.



See raamat sobib koju: köögis toimib ta käsiraamatuna, toas lugemislaual pakub elamusi ja vahest ka mõtisklusi meie kultuuriloost. Tavatu lähenemine ja väärt trükk tagavad sobivuse ka kinkeraamatuks.

Märksõnad:
Vaal
toidud
natüürmort
maalikunst
motiivid
kunstiajalugu
toiduvalmistamine
eesti
eesti keel
inglise keel
Estonica kogu
natüürmort
eesti
maalikunst
motiivid
kunstiajalugu
toidud
toiduvalmistamine
kokad
kunst
kokaraamatud
kunstialbumid

Hind: 18,00 EUR
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast, Valgus, 2004, hind: 14,00 eurot
Vello Lään, Joogiraamat, Koolibri, 1993, hind: 7,50 eurot
Kristina-Maria Luite, Tagasipöördumine taevase Isa toidu juurde, 1992, hind: 6,00 eurot
Hilda Ottenson, Hoidised, Valgus, 1983, hind: 2,40 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat, Valgus, 1983, hind: 4,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek, Salme Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1980, hind: 4,50 eurot
koostaja Kaja Torm, 100 lemmikretsepti. Kaalujälgijad, Kaalujälgijad, 2005, hind: 9,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat, Valgus, 1985, hind: 3,50 eurot
Joy Skipper, Kerged eined, Valgus, 2008, hind: 9,00 eurot
Adeline Tannbaum. Toimetanud: Argo Sieger, Moodne perenaine, Pandekt OÜ, 2013, hind: 24,00 eurot
Pille Enden, Angeelika Kang, Maire Suitsu ja Lia Virkus, Köögiviljaraamat, Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 15,00 eurot
Raili Mikk, Pille Enden, Kiirelt ja tervislikult, Ajakirjade Kirjastus, hind: 9,00 eurot
Maiasmoka küpsetised, Kaalujälgijad, 1999, hind: 6,00 eurot
August Alop, Martti Koppel, Kuldaväärt kana, Erahariduskeskus, 2000, hind: 4,50 eurot
toidud: Martti Koppel ; tegevtoimetaja Ede-Mall Jüriado, Kelmikad koogid, EHK Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
retseptid: Veronika Nuter; toimetaja Katrin Reinmaa, 76 isemoodi hoidist, Forma Media, 2014, hind: 8,00 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1974, hind: 2,80 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid, Valgus, 1979, hind: 3,50 eurot
M. Kask, Mikrolaineahjus valmistatavad toidud, Leko, 1994, hind: 3,00 eurot
Toivo Niiberg, Aiasaaduste ja seente hapendamine, Teadus, 1992, hind: 3,50 eurot
Ulla Lehtonen, Taimetoidud, Maalehe raamat, 1995, hind: 4,50 eurot
Carla Bardi, Rosalba Gioffrè ja Mollie Thomson, Vorstid, Sinisukk, 2003, hind: 2,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust, Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 10,00 eurot
Carla Capalbo, Itaalia köök. Ehtsad itaalia road täis erutavaid maitseelamusi, Varrak, 2006, hind: 12,00 eurot
Peeter Kard, 33 kevadsuppi, Perona, 1991, hind: 3,00 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1738 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2020 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901