Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Leivakünast ahjuluuani. Leivavalmistamisest ja sellega seotud esemetestAutor(id): Hella Keem; koostanud Inge Käsi ; toimetanud Mari Kendla ; eessõna: Inge Käsi, Mari Kendla
Kujundaja: Merle Moorlat
Kirjastus: EKSA
Linn: Tallinn
Aasta: 2020
Originaalkeel:
ISBN: 9789949684465
Lehekülgi: 136
Seisukord: heas korras uus raamat kirjastusest
Mõõdud: 215x170
Suurus: Kõvakaaneline
Sisu:
Selle raamatu saame teele panna keskmiselt 3-5 päeva jooksul peale raha laekumist meie arvele.
Raamatu sisuks on Hella Keema (1915–1997) ülikooliajast pärit aastakümneid käsikirjas seisnud etnograafiline uurimistöö.
Teose põhirõhk on endisaegsetel eesti leivanõudel ja leiva valmistamisega seotud esemetel ning nende nimetustel. Kirjeldatakse leivanõude valmistamist, arengut ja tüpoloogiat. Vaatluse all on leivataina segamisvahendid, mitmesugused kraabid leivanõu puhastamiseks, leivalabidad, ahjuroobid ja ahjuluuad. Kõiki kirjeldatud esemeid tutvustatakse ka folkloorsest aspektist ning antakse võrdlev lühiülevaade uurimise all olevatest objektidest seoses sugulasrahvastega. Raamatust leiab ka eestlastele omase hapendatud rukkileiva valmistamise etapid.
Teost illustreerivad autori enda joonised ning kunstnik Hilda Kamdronilt
(1900–1972) spetsiaalselt selle töö jaoks Eesti Rahva Muuseumi esemekogude ja fotode põhjal tellitud unikaalsed pliiatsijoonistused.
Raamat tõstab esile hapendatud rukkileiva, eestlastele olulise identiteedisümboli.
Märksõnad:
EKSA
Hind: -
Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Leivakünast ahjuluuani. Leivavalmistamisest ja sellega seotud esemetest, Hella Keem; koostanud Inge Käsi ; toimetanud Mari Kendla ; eessõna: Inge Käsi, Mari Kendla, EKSA 2020Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Alexander Ettl, Raamat juustust. 75 pikantset retsepti kogu maailmast,
Helios, 2011, hind: 9,00 eurot
Margit Kirsipuu ja Urmas Kokassaar, Pähkliraamat,
Eesti Ekspressi Kirjastus, 2008, hind: 12,00 eurot
Liselotte Forslin, Jan Gradvall, Texmex,
Sinisukk, 2003, hind: 8,00 eurot
Tuuli Mathisen, Baklažaanitoidud,
Ajakirjade Kirjastus, 2017, hind: 11,00 eurot
Pille Enden, Tiina Lebane; toimetanud Velve Saar, Magus maasikaaeg,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 11,00 eurot
Tuuli Mathisen, Mari-Liis Ilover, Seenetoidud. Hõrgutisi metsa- ja poeseentest,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 9,00 eurot
Epp Mihkels, Pille Enden, Muna. Toidud kana-, pardi-, jaanalinnu-, hane-, vutimunadest,
Ajakirjade Kirjastus, 2016, hind: 11,00 eurot
Michael Jackson, Suur õllemääraja,
Eesti Entsüklopeediakirjastus, 2002, hind: 20,00 eurot
Kristina Efert ja Tiit Efert; toimetanud Eha Kõrge, Eesti maitsed. Ligi 40 tootja lugu, üle 60 retsepti,
Varrak, 2019, hind: 18,50 eurot
Harry Eyres, Vein,
TEA Kirjastus, 1997, hind: 3,00 eurot
Kokaraamatud all on 2225 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!