Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Hispaania söögid Eesti köögisAutor(id): Eneko Bolumburu, Rafael M. Calvo Díaz, Neftalí Peral, Miguel Villoslada
Kirjastus: Toledo kirjastus
Linn:
Aasta: 2013
Originaalkeel:
Tõlkija: Mari Laan
ISBN: 9789949334094
Lehekülgi: 160
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 272x182
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Hispaanlased pea sünnivad külalislahkete meisterkokkadena.
Selle raamatu kokad, neli Eestis elavat hispaanlast, õnneks vist ei oska kahtlustadagi, et on kolinud maale, kus vanarahvas muude tarkade ütlemiste sekka olla vahel poetanud ka selle: „Külalistel anna veega kartulid ja kuparäimi, kae kas veel tuleve.“ Ja las see jäädagi.
Kokaraamatu sooviks on tuua Eesti köökidesse Hispaania sööke, mida saab valmistada kartuseta, et mõni eksootiline toiduaine pole kättesaadav. Autorid on Eestis elavad hispaanlastest hobikokad ja kõiki roogasid on nad ise siinsetes tingimustes valmistanud, vajadusel retsepte pisut kohandades ja silmas pidades, et kõik koostisosad oleksid Eestis olemas.
Raamatust leiate meie Hispaania kokkade lemmikuid kergetest toitudest keerukateni, krevettidest verivorstini ja Andaluusiast Baskimaani. Mõni roog võib olla ootamatult tuttavlik, mõni värskendavalt uudne. Igal juhul on aga hetkes olemise heade oskajate ja võõrustada armastavate inimeste retseptid need kõige paremad!
Märksõnad:
Toledo kirjastus
hispaania
rahvustoidud
Eesti
kokaraamatud
Hind:
19,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 26,00 eurot
Salme Masso, Õunaraamat. Toidud, hoidised, säilitamine,
Valgus, 1988, hind: 2,50 eurot
Hilda Ottenson, Hoidised,
Valgus, 1983, hind: 6,00 eurot
koostaja Maire Suitsu, Sõbranna kokaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2001, hind: 4,00 eurot
Marje Sepp, Saledaks saada, saledaks jääda,
Perioodika, 1994, hind: 4,00 eurot
Marguerite Patten, Jeannette Ewin, Toitumissoovitused artriidi leevendamiseks. Eneseabiplaan ja üle 60 toiduretsepti. Jätke valuga hüvasti loomulikul teel,
Ersen, 2003, hind: 14,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat,
Valgus, 1985, hind: 3,50 eurot
Angelica Uudeküll, Potiemanda parimad palad. Parimad palad argipäevaks. Parimad palad pühapäevaks,
Ajakirjade Kirjastus, 2012, hind: 12,00 eurot
Angeelika Kang, Lia Virkus, Šokolaad. Lihtsatest küpsistest hõrkude kookideni,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 20,00 eurot
tekst: Maire Suitsu ; toimetaja Lia Virkus ; retseptid: Harri Ilves, Lia Virkus, Eesti köök. Estonian cooking,
Ajakirjade Kirjastus, 2003, hind: 18,00 eurot
Kokaraamatud all on 2340 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!