Teema: Ilukirjandus: väliskirjandus
Pealkiri:
Viinamägi Toscanas. Veinisõbra unelmAutor(id): Ferenc Máté
Kujundaja: Irina Tammis
Kirjastus: Tänapäev
Linn: Tallinn
Aasta: 2009
Originaalkeel: inglise keel
Tõlkija: Kai Vare
ISBN: 9789985627730
Lehekülgi: 232
Seisukord: normaalses korras kasutatud raamat
Mõõdud: 143x215mm
Suurus: tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Me rändame koos Candace ja Ferenc Máté’ga mööda käänulisi küpressidest palistatud teid idüllilises Toscanas ja jõuame iidsesse Montalcino linna. Siin, ostnud 13. sajandist pärit mõisa, hakkavad nad looma oma kodu 800-aastasesse majja, ning rajavad 6 hektaril väikese viinamarjaistanduse, kus kasvatatakse imelisi viinamarju, et sünniks selline suurepärane punane vein nagu Brunello di Montalcino. Brunello tähendab kohalikus dialektis ilus tume ja seda veini tehakse Sangiovese Grosso viinamarjadest. Montalcino ümbruse kliima ning pinnas võimaldavad neist teha veini, mis on üks Itaalia kuulsamaid ja kallemaid. 1966. aastal oli Brunello di Montalcino esimese 8 veinpiirkonna seas, kellele omistati DOC staatus ja 1980. aastal esimene, kellele omistati juba kõrgem veinikvaliteet – tunnus DOCG. Pole vist vaja mainida, et Brunello on Itaalia kõige tuntum ja ka kalleim vein.
Kuid ühtlasi on see ka lihtsalt lugu Itaalia elust kõigi rõõmude ja kentsakustega.„Enamikus maades käib viinamarjaistanduse rajamine nagu käkitegu: lähed maja taha, torkad mõned viinapuuvõsud maasse ja ongi kõik. Aga Toscanas nii ei käi...“
Originaali pealkiri A vineyard in Tuscany : a wine lover's dream. Eesti keeles
Märksõnad:
Tänapäev
Irina Tammis
viinamarjakasvatus
veinivalmistamine
eluolu
eluviis
Itaalia
Toscana
reisikirjad
mälestused
toiduretseptid
Hind:
16,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Retseptid: Angeelika Kang, Tordid,
Ajakirjade Kirjastus, 2003, hind: 4,00 eurot
Andra Kalda; toimetaja Tiina Lang, Aasta köögis. 2, Andra Kalda retseptid,
Marikiri Raamat, 2014, hind: 7,00 eurot
Jussi Talvi, Gastronoomia ajalugu,
Varrak, 2005, hind: 30,00 eurot
Aleksei Kulkov ja Konstantin Krasik, Tervise energia: astroloogi kokaraamat,
Paradiis, 2020, hind: 14,00 eurot
Carla Capalbo, Itaalia köök. Ehtsad itaalia road täis erutavaid maitseelamusi,
Varrak, 2006, hind: 15,00 eurot
Hele-Mai Alamaa, Toidud, mida lapsed tõesti armastavad,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 16,00 eurot
Maitsvad kingitused aiast ja metsast. Ise tehtud, hästi tehtud,
Ilo, 2012, hind: 4,00 eurot
Sonia Allison, 1000 klassikalist mikrolaineahju rooga,
Ersen, 2002, hind: 9,00 eurot
Marineerimine. Hapendamine. Soolamine,
Ilo, 2012, hind: 6,00 eurot
Anni Arro, Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal...,
Menu, 2010, hind: 26,00 eurot
Kokaraamatud all on 2360 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!