Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Kalad meie toidulaualAutor(id): Hanno Kask
Kujundaja: Tiina Alver
Kirjastus: Kalastaja kirjastus
Linn:
Aasta: 2017
Originaalkeel:
ISBN: 9789949982912
Lehekülgi: 104
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 220x160
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL 108
Meie kauplustes ja turgudel pakutav kalavalik on muutunud aina paremaks ning traditsiooniliste kodumaiste liikide kõrval on müügile ilmunud ka arvukalt võõramaiseid „maailmakodanikke“, nende hulgas mitmeid selliseid, mis on tundmatud isegi kogenud kalasõpradele. Kõik müüvad midagi – osta ainult, see on parim või vähemalt väga-väga maitsev, ise just eile sõin! Tegelikult ei tea päris täpselt keegi, mida neile müüakse, kust see pärit on ja kas pakutav on parima võimaliku kvaliteediga või juba niisuguses staadiumis, millest teadlik kalasõber kaugele eemale hoiab.
Lisaks eri liikide kulinaarsele tutvustamisele uuritakse raamatus, kuidas mõjutavad kala maitseomadusi tema elukeskkond, päritolu, värskus ja püügijärgse käitlemise tingimused, sageli ka suurus ja väljapüüdmise aeg jt tegurid. Samuti vaadeldakse mõningaid lettidel laiutavaid „maailmakodanikke“ (mille fassaad, nagu elus sageli ette tuleb, on särav ja kuldne, sisu aga mäda mis mäda), uuritakse, mis tegelased on hästivarustatud supermarketite kalaosakondades pakutavad molluskid, kaheksajalad ja kalmaarid ning mida oleks nendest kõige parem köögis valmistada.
Raamat on mõeldud eeskätt neile lugejatele, kes end kalade kulinaarse maailmaga paremini kurssi soovivad viia, ent kasulikku lugemist, tarkuseteri ja nippe leiavad siit ka juba paadunud kalasõbrad, kutselised kalurid ning harrastuskalastajad.
Raamatu autor Hanno Kask on üle 40-aastase staažiga kalamees, kogenud kalakokk ning hinnatud kalatoitude valmistamise õpitubade läbiviija.
Märksõnad:
Kalastaja kirjastus
Tiina Alver
Hind:
14,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Retseptid ja tekst: Harri Ilves, Grillime aasta ringi,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 10,00 eurot
Tekst ja retseptid ning toidud valmistanud ja pildile seadnud: Maido Maiste, Meelis Maiste, Maiste söömingute aeg. Kodune gurmee,
Ajakirjade Kirjastus, 2007, hind: 8,00 eurot
Herbert Feldkamp, Annegret Weilandt, Kodused pasteedid ja terriinid,
Tormikiri, 2003, hind: 10,00 eurot
Harri Ilves, Kala ja mereannid,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 9,00 eurot
Maire Suitsu, Raili Mikk, Sõbraks sojaga,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 8,00 eurot
Ahjus küpsetatud linnuliha,
International Masters Publishers AB, 2009, hind: 6,00 eurot
Grillitud toidud,
International Masters Publishers AB, 2012, hind: 5,00 eurot
Retsepte piimast,
Eesti Piimandusmuuseum, 2012, hind: 4,00 eurot
Nadežda Kaarma, Nadja koogid,
Menu, 2011, hind: 10,00 eurot
Mart Vabar, Küüslauk koduaias ja -köögis,
Aabitsakukk, 2007, hind: 5,00 eurot
Kokaraamatud all on 2245 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!