Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Maitseelamused Provence'isAutor(id): Ingrid Wikholm
Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2003
Originaalkeel: rootsi keel
Tõlkija: Terje Möllits
ISBN: 9789985307212
Lehekülgi: 106
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 235x275
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Petank, lavendlilõikus ja lambakarjused on Provence´is osa igapäevaelust, niisamuti ka trühvliotsingud, Rooma-aegsed varemed ja puuküttega ahjud. Kuid on üks jutuaine, mis varjutab kõik muu, ja selleks on söömine. Toit etendab igapäevases suhtluses olulist osa – mida söödi, mida hakatakse sööma, toiduvalik turgudel või poodides, head ja halvad restoranid, hooaja esimesed sparglid, pagari baguette´id jne.See raamat kõneleb Provence´i külluslikest pidusöökidest ja lihtsatest igapäevasuppidest, küüslaugust ja oliiviõlist, puu- ja juurviljadest, veinist ja ürtidest, samuti Provence´i argi- ja tähtpäevadest.
Originaali pealkiri Maten och livet i Provence. Eesti keeles
Märksõnad:
Varrak
toiduvalmistamine
rahvustoidud
toitumistavad
kombed
toiduvalmistamine
rahvustoidud
toitumistavad
aastaajad
kombed
Provence
Prantsusmaa
kokaraamatud
Hind:
7,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Harry Eyres, Vein,
TEA Kirjastus, 1997, hind: 3,00 eurot
Koostanud: Silvi Kohu, Rootsi laud kodusel peol,
ATA-Raamat, 1999, hind: 5,00 eurot
Koostanud: Silvi Kohu, Soolased hoidised,
ATA-Raamat, 2000, hind: 7,00 eurot
Heino Gustavson, Karastusjoogid. Allikaveest limonaadini,
Valgus, 1985, hind: 2,80 eurot
Tuuli Mathisen, Suupisted,
Varrak, 2017, hind: 19,00 eurot
Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 26,00 eurot
Ragne Värk, Andra Kalda, Retseptisahtel käsitöökapis,
Varrak, 2013, hind: 20,00 eurot
Ragne Värk, Andra Kalda, Hoidistaja salaraamat. Häid maitseid kogu aastaks,
Varrak, 2016, hind: 25,00 eurot
Peeter Kard; toimetanud Ingrid Sõnajalg, Ungari köök,
Varrak, 1994, hind: 9,00 eurot
Maire Suitsu, Kevadpühade piduroad,
Varrak, 2011, hind: 11,00 eurot
Kokaraamatud all on 2225 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!